Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

«Τους τάιζαν αποφάγια και επικίνδυνα εντόσθια ζώων» - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο φρίκης στα Χανιά (Video)

Tα στοιχεία της δικογραφίας για τον θάνατο 296 ηλικιωμένων

10 Φεβρουαρίου 2022 08:45
«Τους τάιζαν αποφάγια και επικίνδυνα εντόσθια ζώων» - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο φρίκης στα Χανιά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επτά άτομα συνελήφθησαν στα Χανιά, κατηγορούμενοι για τον θάνατο δεκάδων ηλικιωμένων που ζούσαν σε γηροκομείο. Μεταξύ των κατηγορουμένων οι ιδιοκτήτριες του οίκου ευγηρίας. Όλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με βαρύ κατηγορητήριο. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο έχουν μπεί τραπεζικοί λογαριασμοί και μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

Κατηγορούνται για 30 θανάτους ηλικιωμένων μέσα σε ένα χρόνο, τους οποίους ο υπεύθυνος γιατρός είχε αποδώσει σε καρδιακή ανακοπή. Συνολικά 296 ηλικιωμένοι πέθαναν μέσα σε έξι χρόνια.

Οι επτά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Κατηγορούνται για:

  • συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  • ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή
  • απόπειρες ανθρωποκτονίας
  • πλαστογραφία και ψευδή πιστοποιητικά

«Τους τάιζαν αποφάγια και επικίνδυνα εντόσθια ζώων»

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται, όταν συγγενείς ηλικιωμένων αναζήτησαν τις αίτιες θανάτων των αγαπημένων τους. Η Μαρία Παπαδάκη «έχασε» τον πατέρα της μια εβδομάδα μετά την εισαγωγή του στο γηροκομείο. Σήμερα εκπροσωπεί αρκετούς από τους συγγενείς των θυμάτων.

«Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαίωση. Διότι οι ψυχές αυτές δεν πρόκειται να επιστρέψουν ότι κι αν συμβεί. Όταν έχουν απασχολήσει τις αρχές τουλάχιστον άλλες δύο φορές ανήμερα Χριστούγεννα και πριν από δύο εβδομάδες για κακουργηματική πράξη σε βάρος ηλικιωμένου η μονάδα αυτή παραμένει ενεργή», ανέφερε.

Πρώην εργαζόμενοι του γηροκομείου είχαν μιλήσει για βασανιστήρια, παραμέληση και κακομεταχείριση των γερόντων, οι οποίοι παρέμεναν δεμένοι στο υπόγειο.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, στους ηλικιωμένους έδιναν ελάχιστο φαγητό. Τους έδιναν αποφάγια από προηγούμενα γεύματα, ακόμα και εντόσθια που έπαιρναν δωρεάν από κρεοπωλεία.

Η αστυνομία κατάσχεσε 105.000 ευρώ που βρέθηκαν σε σπίτια κατηγορουμένων, ενώ στο σπίτι της ιδιοκτήτριας βρέθηκαν κοσμήματα και βέρες σκαλισμένες με διαφορά ονόματα, τα οποία πιθανολογείται από τις Αρχές ότι ανήκουν στους ηλικιωμένους που πέθαναν.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share