Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

«Ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε τα καταφέραμε, σκοτώθηκε αστυνομικός»: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την δολοφονία Λυγγερίδη

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γιώργος Καλλιακμάνης εξήγε πως «έδεσε» η κατηγορία που οδήγησε δεκάδες κατηγορούμενους ενώπιον των Αρχών

23 Απριλίου 2024 09:47
«Ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε τα καταφέραμε, σκοτώθηκε αστυνομικός»: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την δολοφονία Λυγγερίδη
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη προκαλούν σοκ.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης το πρωί της Τρίτης, 23 Απριλίου, λίγο μετά την επίθεση με την ναυτική φωτοβολίδα, αποκαλύφθηκε ότι οι δράστες ακούστηκαν στα τηλέφωνα να δηλώνουν «τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, ένας αστυνομικός πέθανε».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γιώργος Καλλιακμάνης εξήγε πως «έδεσε» η κατηγορία που οδήγησε δεκάδες κατηγορούμενους ενώπιον των Αρχών λέγοντας: «Έπρεπε να αναλυθούν κάποια στοιχεία, ώστε να προκύψει η εμπλοκή κάποιων σε παραπάνω από μία κατηγορίες. Πολλοί από αυτούς είναι σεσημασμένοι. Αλλά τώρα έχουν πρόβλημα, γιατί η κατηγορία είναι για εγκληματική οργάνωση».

«Γύρω στα 60 άτομα ήταν αρχηγοί και υπαρχηγοί. Και το φοβερό είναι ότι, μετά τη δολοφονία, ακούγονται να λένε: καταφέραμε τον στόχο μας, τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, πέθανε ένας αστυνομικός».

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής εκτίμησε ότι, «κάποιοι εκμεταλλεύονται τα παιδιά αυτά για να κάνουν άλλες δουλειές. Βλέπουμε αυτά τα παιδιά με την επιθετικότητα να κάνουν μπραβιλίκια και διακίνηση ναρκωτικών».

Και ερωτηθείς στο γιατί δεν κλείνουν αυτές οι υποθέσεις, απάντησε πως, «ίσως υπήρχε μια φοβία, στο να ξέρουμε ότι “δεν θα φτάσουμε εκεί”. Οι επιχειρηματίες στηρίζουν κόμματα, οι επιχειρηματίες δεν έχουν σχέση με αυτό, κάποιοι παράγοντες εκμεταλλεύονται αυτά τα παιδιά για να κάνουν τις δουλειές τους» και κλείνοντας είπε «πρέπει να ξεχάσουμε ότι θα φτάσουμε σε πρόσωπα που είναι ψηλά, δεν θα φτάσουμε εκεί, είναι κάποιοι άλλοι που εκμεταλλεύονται».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share