Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Γηροκομείο στα Χανιά: Στο μικροσκόπιο τραπεζικοί λογαριασμοί και μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων

Ελέγχονται οι αιτίες θανάτων αλλά και τα φάρμακα που έπαιρναν οι ηλικιωμένοι

5 Μαΐου 2021 09:33
Γηροκομείο στα Χανιά: Στο μικροσκόπιο τραπεζικοί λογαριασμοί και μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γηροκομείο στα Χανιά: Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για το γηροκομείο στα Χανιά, στο οποίο μέσα σε ένα χρόνο καταγράφηκαν πάνω από 70 θάνατοι ηλικιωμένων. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στο επίκεντρο, εκτός από τα όσα καταμαρτυρούν πρώην εργαζόμενοι και συγγενείς τροφίμων, έχουν μπει τραπεζικοί λογαριασμοί, αλλά και μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων -τρεις στον αριθμό- με τη μία να έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία ηλικιωμένων, που δεν είχαν παιδιά και έφυγαν από τη ζωή μέσα σε 18 μήνες. Αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες διερευνούν ενδεχόμενες απευθείας παραχωρήσεις είτε απευθείας στη συγκεκριμένη δομή, είτε μέσω προσώπων που σχετίζονται άμεσα με αυτή. Ωστόσο ανατριχίλα προκαλούν νέες μαρτυρίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα συμπεριλαμβάνει και το υποθηκοφυλακείο Χανίων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στο εν λόγω γηροκομείο σε πρόσωπα που έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη μονάδα. Τέλος, θα ερευνηθεί ο κύκλος των συμβολαιογράφων και των δικηγόρων που έχουν ασχοληθεί με αυτές τις εκχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Στο μικροσκόπιο τραπεζικοί λογαριασμοί και μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων

Ελέγχονται οι αιτίες των θανάτων

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, για έλεγχο -μέσω των ΑΜΚΑ και των ιατρικών φακέλων ηλικιωμένων ανθρώπων- της κατάστασής τους και του θανάτου τους και αν δικαιολογείται αυτός από το ιατρικό ιστορικό τους ή προκλήθηκε από κακές συνθήκες διαβίωσης, όπως και εάν υπήρξε αλλαγή στα φάρμακα που τους χορηγούνταν, προκειμένου να παραμείνουν καθηλωμένοι και «ήσυχοι».

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο η ιδιοκτήτρια όσο και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της επιμένουν ότι όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια «σκευωρία» η οποία σύντομα θα καταπέσει, ενώ ζητούν την εξέταση των μαρτύρων που προτείνουν άμεσα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share