Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τον «Ιωσήφ»: Αρχηγός της Θύρας 7 και ιδιαίτερα επικίνδυνος

Τι προκύπτει από την έρευνα

23 Απριλίου 2024 16:21
Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τον «Ιωσήφ»: Αρχηγός της Θύρας 7 και ιδιαίτερα επικίνδυνος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τους περισσότερους από τους 60 συλληφθέντες κατηγορούμενους για οπαδική βία και άλλα αδικήματα «δίνει» νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Καλλιακμάνης για δολοφόνους Λυγγερίδη: «Ακούγονται να λένε στα τηλέφωνα ''τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός''»

Συγκεκριμένα αναφέρει για τον «Ιωσήφ»: «Αποτελεί τον αρχηγό της Θύρας 7 και τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της Εγκληματικής Οργάνωσης. Παρίσταται στους περισσότερους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας διαπίστευση».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, «η πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού τον αναγνωρίζουν ως αρχηγό των οργανωμένων και υπακούν στις εντολές του, καθώς όπως προκύπτει από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό, εμφανίζεται άλλοτε ως υποκινητής – ηθικός αυτουργός, δίνοντας την εντολή για την έναρξη των επεισοδίων και άλλοτε ως φυσικός αυτουργός, συμμετέχοντας και ο ίδιος στις αξιόποινες πράξεις, τις οποίες οργανώνει και σχεδιάζει. Όταν απειληθεί η ηγεσία της οργάνωσης, από ανταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν διστάζει να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα».

Σύμφωνα, πάντα, με το προανακριτικό υλικό, ο «Ιωσήφ» «είναι άτομο που αποπνέει ιδιαίτερο “σεβασμό” στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και μαζί του θα συνομιλήσουν, μόνο όσοι ανήκουν στους “ΜΕΓΑΛΟΥΣ”».

Για τον ίδιο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν συλλέξει στοιχεία που αναφέρουν ότι «αποκομίζει σημαντικά χρηματικά οφέλη, κυρίως από πώληση εισιτηρίων, καθώς πουλάει προσκλήσεις, τις οποίες λαμβάνει δωρεάν, ενώ όσο πιο σημαντικός είναι ο αγώνας, τόσο μεγαλύτερο είναι το “καπέλο” που βάζει στην τιμή των εισιτηρίων.

Εκτός της Θύρας 7, ηγείται και του συνδέσμου των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ηλιούπολης. Μάλιστα, σε εκδήλωση του συνδέσμου της Ηλιούπολης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, υποδέχτηκε και στη συνέχεια συνόδευε δύο παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού».

Για τον «Ιωσήφ» η δικογραφία με βάση την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. γράφει ότι «τυγχάνει ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς φέρει σε κάποιους αγώνες του ΟΛΥΜΠΑΚΟΥ οπλισμό, τον οποίο δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει απλά και μόνο για τη διασκέδασή του. Επίσης, κατά τη διάρκεια αγώνων, μπορεί να προβεί σε ξυλοδαρμό ατόμων που ανήκουν στη Θύρα 7, όταν αυτοί κάνουν κάποια ενέργεια που δεν επιδοκιμάζει».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share