Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Θρίλερ με το γηροκομείο Χανίων: «Είδα ότι έπαιρνε ψυχοφάρμακα» - Νέες καταγγελίες (Video)

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

28 Απριλίου 2021 23:50
Θρίλερ με το γηροκομείο Χανίων: «Είδα ότι έπαιρνε ψυχοφάρμακα» - Νέες καταγγελίες (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγγενής ηλικιωμένης από το γηροκομείο στα Χανιά καταγγέλλει πως της χορηγήθηκαν ακόμη και ψυχοφάρμακα. «Είδα από τον ΑΜΚΑ της ότι έπαιρνε φάρμακα που δεν τα είχε πάρει ποτέ στη ζωή της, ψυχοφάρμακα. Ακόμα και Στεντόν της είχαν γράψει», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Δημήτρης Παρδαλάκης, συγγενής ηλικιωμένης. Επίσης, μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία για τις συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο στα Χανιά, την ασιτία και τους ανύπαρκτους κανόνες υγιεινής έρχεται στο φως και σοκάρει.

Ο συνεργαζόμενος ψυχίατρος του γηροκομείου διέψευσε το γεγονός τονίζοντας ότι «ποτέ δεν πρότεινα και δεν χορήγησα φάρμακο, φαρμακευτική ουσία, σκεύασμα φαρμακευτικό της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών, τύπου στεντόν ή οτιδήποτε άλλο».

«Δεν ήμουν συντονιστής εγώ, του ιατρικού έργου εκεί. Ο συντονιστής ήταν ο γιατρός της μονάδας και η διευθύντρια. Και μάλιστα πέρυσι με τον Covid, είμαι κάποιας ηλικίας, είχε υπάρξει το lockdown, και πέρασε και μήνας να πάω. Πιθανότατα την ίδια περίοδο που συνέβησαν ό,τι συνέβησαν με τις κατηγορίες», πρόσθεσε ο ψυχίατρος.

Ο συγκεκριμένος γιατρός της μονάδας, σύμφωνα με τον ψυχίατρο, είναι ο ίδιος που υπέγραφε, ανελλιπώς, ως αιτία θανάτου των ηλικιωμένων, την ανακοπή καρδιάς.

«Χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για το γηροκομείο στα Χανιά: «Είδα άλλους δεμένους, άλλους με τις ακαθαρσίες τους» (Video)

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για το γηροκομείο στα Χανιά, όπου τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκαν πάνω από 70 θάνατοι ηλικιωμένων.

«Εγώ ήμουν πρώτη ξαδέρφη με τη συγχωρεμένη. Τώρα τα ανακάλυψαν αυτά; Αν έχουν λίγο προσωπικό, αυτά συμβαίνουν. Είχα την ξαδέρφη μου στο γηροκομείο αυτό. Όταν πας εκεί τον άνθρωπό σου, όλα είναι μέλι γάλα. Αλλά μετά, είδα άλλους δεμένους, άλλους να τους αφήνουν να κάθονται με τις ακαθαρσίες τους. Οι άνθρωποι πεινούσαν. Οι μερίδες ήταν για να χορτάσει ένα μωρό. Ο κόσμος ζητούσε φαγητό», περιέγραψε η κ. Αργυρώ στο MEGA.

Συγγενής θύματος κατήγγειλε ότι, μια φορά που επισκέφθηκε την ηλικιωμένη συγγενή του, ενώ την έψαχνε παντού, ήταν σε ένα υπόγειο, στο μπάνιο, όπου την είχαν ξεχάσει για 2-3 ώρες.

Συγκλονίζουν οι νέες καταγγελίες για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ σε ρεπορτάζ του, συγγενείς τροφίμων μίλησαν στην κάμερα για κακοποίηση των δικών τους ανθρώπων, αλλά και για υποχρεωτικές αλλαγές διαθήκης, ενώ η διοίκηση της δομής επιμένει να αρνείται όλες τις κατηγορίες, καταθέτοντας μάλιστα αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Νοσηλεύτηκε στο Αγία Σκέπη- Άουσβιτς, σε αθλία κατάσταση, την επισκεπτόμουν και έβλεπα τραγικές εικόνες, δεμένους ανθρώπους, θα καταθέσω και φωτογραφίες», δήλωσε χαρακτηριστικά συγγενής θύματος.

Έξω από το κατώφλι του εισαγγελέα, συγγενής ηλικιωμένης που πέθανε στο γηροκομείο των Χανίων, κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ πως της άρπαξαν την περιουσία, ενώ η γυναίκα είχε άνοια, καθώς είχε περάσει δύο εγκεφαλικά.

«Έχω έγγραφα και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στην ιεραρχία της Κρήτης, μεσολάβησε ώστε η περιουσία της … μου, η οποία ήταν σε αρχική άνοια, κ με δύο εγκεφαλικά στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε σε μονές και γενικότερα στην εκκλησία της Κρήτης», σημείωσε ο συγγενής της άτυχης γυναίκας.

Αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν πως η εν λόγω περιουσία μεταβιβάστηκε στην εκκλησία.. σε Μητροπόλεις και Μονές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, συγγενείς της ηλικιωμένης κατήγγειλαν άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο των Χανίων.

«Έβλεπα ότι έχανε κιλά, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, έπεφτε… Κάποια στιγμή, πήγα μια μέρα, την τελευταία φορά που πήγα, την έψαχνα, τους έψαχνα, από εκεί από εδώ, ρωτώ, τίποτα, τίποτα, κανείς δεν μου έλεγε. Μιλιά! Άσε που για να πάω είχαν δώσει εντολή να μην πάει κανείς…Ούτε χωριανός, ούτε τίποτα. Άνθρωπος να μην πηγαίνει μέσα. Εγώ με τον τσαμπουκά, να σου δώσω να καταλάβεις, έμπαινα μέσα και μια στιγμή, κάποια στιγμή, την έχασα και την είχανε, ήταν κάτω, στο μπάνιο, την είχανε κάτω στο υπόγειο, ήταν ένα μπάνιο, δεν κατέβηκα εγώ και την είχανε ξεχάσει εκεί. Ωχ, μου λέει η νοσοκόμα, και την είχαν ξεχάσει 2 ώρες; 3 ώρες; Την βγάλανε πάνω, ήταν παγωμένη, την ξαπλώνανε…», σημείωσε συγγενικό πρόσωπο άλλου θύματος.

Γηροκομείο στα Χανιά – Παρδαλάκης: η μητέρα μου είχε πλήρη ασιτία κι αφυδάτωση

Συγκλονίζει η μαρτυρία στον ΑΝΤ1 του άνδρα, ο οποίος έσπευσε να πάρει την μητέρα του από τον οίκο ευγηρίας.

Γηροκομείο Χανιά: H ιδιοκτήτρια απαντά στις καταγγελίες για πρώτη φορά

Καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των καταγγελλόντων με τα λεγόμενά της, σημειώνοντας πως έχει αποδείξεις για όσα υποστηρίζει, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά, η οποία μίλησε αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Σημειώνει δε, πως πιστεύει ότι συνέβησαν όλα αυτά για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω γηροκομείο διενεργείται προκαταρκτική εξέταση μετά από καταγγελίες για θανάτους τροφίμων και μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Αναφερόμενη στον πρώτο καταγγέλλοντα, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου τονίζει ότι ουδέποτε τον απέλυσε, αλλά ο ίδιος παραιτήθηκε. «Διαθέτω μηνύματα και εξώδικη διαμαρτυρία δική μου καθώς με απειλούσε ότι αν δεν του δώσω λεφτά, θα προέβαινε σε ψευδή καταγγελία ότι οι τρόφιμοι κακοποιούνται» σημείωσε η ιδιοκτήτρια.

Όσον αφορά στη δεύτερη καταγγέλλουσα, η ιδιοκτήτρια ανέφερε ότι πρόκειται για πρώην εργαζόμενη, η οποία είχε απολυθεί για συμπεριφορά που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των ηλικιωμένων και διασυρμό της επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δέκα μέρες πριν την απόλυσή της είχε στείλει μήνυμα που έλεγε πόσο πολύ μας αγαπάει και ότι είναι ευγνώμων που βρίσκεται σε τόσο ιδιαίτερη φάτνη ανθρώπων» πρόσθεσε. Η ιδιοκτήτρια εξήγησε ότι μέσω καμερών ασφαλείας είχε δει ότι η καταγγέλλουσα- πρώην εργαζόμενη δεν τηρούσε κάποια μέτρα, όπως να δένει τη ζώνη στους ηλικιωμένους που βρίσκονταν σε καροτσάκι ή να τοποθετεί το προστατευτικό κάγκελο στα κρεβάτια, με αποτέλεσμα κάποιος από τους τροφίμους να τραυματιστεί.

Δεχόμαστε τηλεφωνικές απειλές ότι θα έρθουν να μας κάψουν και ότι θα μας βρουν σε χαντάκι. Είμαστε εκτεθειμένοι με όλον αυτόν τον ψευδή διασυρμό

Για τη δικηγόρο- καταγγέλλουσα ανέφερε πως ο θανών τρόφιμος μπήκε στη δομή κι έμεινε τρεις μέρες. Του έγινε αιμοληψία και την επόμενη βγήκαν τα αποτελέσματα.

Ο γιατρός που επισκέπτεται καθημερινά το γηροκομείο, έκρινε πως ο ηλικιωμένος έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων. Οικείοι του θανόντα τον επισκέπτονταν πρωί – απόγευμα, υποστήριξε, σημειώνοντας πως μόνο λόγω πρωτοκόλλου Covid, δεν έχει επιτρέψει η ίδια την είσοδο.

«Όταν είχε γίνει έρευνα από την Ασφάλεια στο γηροκομείο, έλεγξαν όλους τους τρόφιμους και δε βρέθηκε τίποτα» πρόσθεσε η ιδιοκτήτρια.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για δωρεές σε μητροπόλεις ή τις μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων, η ιδιοκτήτρια τις χαρακτήρισε «ασύστολα ψέματα».

«Εμάς δε μας σέβονται, ας σεβαστούν την ίδια μας την Εκκλησία μέρες που είναι. Επιφυλάσσομαι να κινηθώ νομικά. Πιστεύω στον Θεό, την ελληνική αστυνομία και την ελληνική Δικαιοσύνη και σε όλους τους κρατικούς λειτουργούς. Αναμένω να λάμψει όλη η άληθεια» κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share