Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Άμα δείτε αυτό στις πατάτες πετάξτε τες αμέσως - Κινδυνεύετε από νευρολογικό πρόβλημα

Δεν πάει το μυαλό σας

11 Μαρτίου 2020 16:50
Άμα δείτε αυτό στις πατάτες πετάξτε τες αμέσως - Κινδυνεύετε από νευρολογικό πρόβλημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τις πατάτες που τρώτε; Αν όχι,πρέπει να ξεκινήσετε να το κάνετε μιας και έχουν συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα, όπως θα δείτε παρακάτω.

Αν και ακούγεται σαν θα μπορούσε να είναι ένας “μύθος”, όπως εκείνη η παλιά, λανθασμένη πεποίθηση ότι οι ντομάτες που μπορεί να αποδειχτούν ένα θανατηφόρο δηλητήριο, εντούτοις οι επιστήμονες διατροφολόγοι επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει κάτι που πρέπει πάντα να προσέχετε στις πατάτες.

Οι πατάτες που έχουν πάρει πράσινο χρώμα είναι επικίνδυνες. Περιέχουν υψηλά επίπεδα σολανίνης, μιας τοξίνης που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πονοκέφαλο και νευρολογικά προβλήματα.

Όλα τα γεώμηλα παράγουν μικρές ποσότητες σολανίνης ως μια μορφή φυσικού εντομοκτόνου για να προστατεύονται. Αλλά οι πατάτες που υποβάλλονται σε παρατεταμένη έκθεση στο φως και σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παράγουν ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες σολανίνης. Το πράσινο χρώμα προκαλείται από παρομοίως υψηλά επίπεδα χλωροφύλλης, η οποία παράγεται κατά την ίδια στιγμή. Από την άλλη οι πατάτες όταν είναι διαλεγμένες και συγκεκριμένα μοβ, μπορούν να λειτουργήσουν κατά του καρκίνου, όπως θα δείτε εδώ.

Στην φωτογραφία, που ακολουθεί, βλέπετε στα αριστερά μια πατάτα, η οποία έχει πρασινίσει πολύ ελαφρά και είναι ασφαλής για κατανάλωση και στα δεξιά μια πατάτα, που έχει πρασινίσει πολύ και πρέπει να την πετάξετε.

Ένα άτομο που ζυγίζει 45 κιλά θα πρέπει καταναλώσει περίπου 450 γραμμάρια πατάτας που έχει πρασινίσει (περίπου μία μεγάλη πατάτα) για να αρρωστήσει.

Εντούτοις, είναι αλήθεια ότι μια πράσινη πατάτα εγκυμονεί σχεδόν πάντα κίνδυνο για την υγεία σας και γι’ αυτό θα πρέπει πάντοτε να την αποφεύγετε.

Σταματήστε να πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες...Μπορούν να μετατραπούν σε κάτι πολύ γευστικό!

Τόσα χρόνια νομίζαμε ότι οι φλούδες από τις πατάτες είναι για πέταμα και πώς δεν έχουν καμία άλλη χρησιμότητα. Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε αυτό τον μύθο!

Εκτός από ότι μπορούν να μετατραπούν σε ένα σνακ, έχουν και πολλά θρεπτικά στοιχεία, όπως κάλιο και βιταμίνη C. Προσέξτε όμως στον τρόπο που τις πατάτες μαγειρεύετε, διότι όπως θα διαβάσετε εδώ, με έναν λάθος τρόπο μπορεί να γίνουν καρκινογόνες.

Ο σεφ Κούρτις Στόουν μοιράστηκε μια απρόσμενη συνταγή και όλοι συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να πετάμε τις φλούδες, ενώ μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε.

Προτείνει να τις τηγανίσουμε σε φριτέζα για να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Θα τις λατρέψει όλη η οικογένεια! Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share