Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Το πιο νόστιμο κόλπο: Παίρνει μια πατάτα την χαράζει και βάζει μέσα αυτά τα υλικά! Το αποτέλεσμα θα σας κολάσει!

Πεντανόστιμη!

14 Φεβρουαρίου 2020 17:20
Το πιο νόστιμο κόλπο: Παίρνει μια πατάτα την χαράζει και βάζει μέσα αυτά τα υλικά! Το αποτέλεσμα θα σας κολάσει!

Ένα απλό κόλπο μετατρέπει μια ψητή πατάτα σε αριστούργημα. Σχεδόν θα παραείναι όμορφο για να το φάτε!
Οι πατάτες μπορεί να είναι νόστιμες αλλά σπάνια φαίνονται ωραίες. Η παρακάτω συνταγή όμως θα σας κάνει να δείτε τις πατάτες με άλλη οπτική. Βάζει κιμά και πουρέ πατάτας σε μια φόρμα για κέικ! Το αποτέλεσμα; Απλά λαχταριστό!

Μπορεί να φαίνεται σα να χρειάζεται χρόνια εμπειρίας και δεξιοτήτων μαγειρικής, αλλά το μόνο που χρειάζεστε είναι είναι ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι, λίγο κρύο βούτυρο και δύο ξύλινα χερούλια. Και φυσικά πατάτες! Μικρότερες σε μέγεθος πατάτες θα σας είναι πιο εύκολο να χειριστείτε.

ψητή πατάτα

Για την συνταγή θα χρειαστείτε:

2 μεσαίες ή 1 μεγάλη πατάτα, πλυμένες και στεγνές.
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Φυλάξτε το στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
100 γρ. καπνιστή γκούντα, κομμένη σε λεπτά ορθογώνια. Φυλάξτε τη και αυτή στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
2 φέτες μαγειρεμένο ψιλοκομμένο μπέικον

ψητή πατάτα

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Εφαρμόστε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο στη βάση.

2. Τοποθετήστε δύο λεπτές ξύλινες λαβές κατά μήκος της πατάτας. Αυτό θα αποτρέψει το μαχαίρι σας να κόψει την πατάτα μέχρι κάτω και να σταματήσει στη λαβή.
3. Προσεκτικά γεμίστε τις σχισμές της πατάτας με το γκούντα και το βούτυρο, εναλλάσσοντας ανά δύο σχισμές. Μια σχισμή θα πρέπει να είναι γεμάτη με τυρί, η επόμενη με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Περιχύνουμε από πάνω με το ελαιόλαδο. Επειδή η πατάτα μου ήταν πολύ μεγάλη, έπρεπε να την υποστηρίξω με δύο μπάλες αλουμινόχαρτο και από τις δύο πλευρές. Κατά το ψήσιμο μπορείτε να αφαιρέσετε τα αλουμινόχαρτα.

undefined

4. Ψήστε για 45 λεπτά.

5. Βγάλτε από το φούρνο και περιχύστε με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίστε με το τυρί τσένταρ, ρίξτε το μπέικον από πάνω και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.

6. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Τηγανόψωμο… παραδοσιακά απλό! Μια απόλαυση μπουκιά και συγχώριο!

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με μια νέα συνταγή! Μετά τις τυρόπιτες σήμερα σας έχουμε τυγανόψωμο!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Όπως και να το πει κανείς…τηγανόψωμο, τυρόψωμο ή τυροπιτάρι…το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το «ταπεινό» ψωμο-τύρι εν τη ενώσει του!

Υλικά ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξερή μαγιά 2 κ.σ. ξύδι 2 κ.σ. λάδι 1 ½ κούπα χλιαρό νερό Αλάτι ½ κιλό φέτα σε τρίμματα Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας. Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share