Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

17 Δεκεμβρίου 2022 11:12
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «Majorelle», την «μαροκινή βίλα» στη Νέα Σμύρνη με την fusion κουζίνα και τα εντυπωσιακά event.

Η κεντρική ιδέα του μαγαζιού είναι το πάντρεμα των κοινών στοιχείων της μαροκινής και της ελληνικής κουλτούρας και η αλήθεια είναι ότι τόσο η διακόσμηση, όσο οι γεύσεις και οι μυρωδιές, πετυχαίνουν αυτό τον στόχο.

Το μαγαζί θυμίζει ουσιαστικά μια Μαροκινή βίλα - σπίτι, είναι γεμάτο με κάκτους και πράσινα φυτά, φωτεινά φανάρια και κρεμαστά ψάθινα φωτιστικά.

Πρόκειται για ένα fun lifestyle restaurant, στο οποίο μπορείς να συνδυάσεις το φαγητό σου, το ποτό, το κοκτέιλ σου ή τον ναργιλέ σου.

Το φαγητό είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Fusion κουζίνα και πιάτα που απογειώνονται από τις προσωπικές πινελιές του σεφ.

Επιπλέον, να υπογραμμίσουμε ότι στο «Majorelle», διοργανώνονται πάρτι με μουσική, ενώ φιλοξενούνται ιδιαίτερα events όπως είναι η βραδιά μυστικιστικού οριεντάλ, όπου χορεύτριες σε ταξιδεύουν στο μαροκο καθώς και η πιο πρόσφατη, με τη σολιστ βιολιού Eva, η οποία συνοδεύει και ομορφαίνει μουσικά την βραδινή σου έξοδο για φαγητό.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι τότε για σήμερα σου προτείνουμε το all-day bar music restaurant, που βρίσκεται στη Πεντέλη... τον «Παλιάτσο», ένα μαγαζί που ξεχωρίζει.

Η ατμόσφαιρα και η διακόσμηση στον «Παλιάτσο», είναι δύο πολύ μοναδικά πράγματα, τα οποία κάνουν το μαγαζί να ξεχωρίζει και το καθιστούν πραγματικά μοναδικό.

Τα vintage και retro έπιπλα, το βαθύ κόκκινο χρώμα στον φωτισμό που παραπέμπει σε καμπαρέ, το bar που θυμίζει τα speakeasy μαγαζιά της παλιάς εποχής και το μεγάλο παράθυρο στο βάθος του μαγαζιού με θέα τα τεράστια καταπράσινα φυτά, δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο, που σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις μπει σε μία χρονοκάψουλα και έχεις μεταφερθεί σε μια άλλη εποχή.

Αξίζει να δοκιμάσεις τα premium spirits και τα signature cocktails, με μοναδικές γεύσεις που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.

Σινεμά

Αν έχεις διάθεση για σινεμαδάκι τότε σου προτείνουμε την δραματική ταινία «Νυχτερινοί Επισκέπτες».

Υπόθεση:

Χωρισμένη και με δύο παιδιά στην εφηβεία, η Ελιζαμπέτ αναζητά δουλειά και μια πρόκληση στη ζωή της. Θα τις βρει σε μια νυχτερινή ραδιοφωνική εκπομπή και στο πρόσωπο μιας μοναχικής κοπέλας, την οποία περιθάλπει στο σπίτι της.

Δες το trailer:

Δες εδώ σε ποια σινεμά παίζεται η ταινία

Θέατρο

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για θέατρο τότε μπορείς να δεις την παράσταση o «Μισάνθρωπος του Μολιέρου».

Στο θέατρο «Εμπορικόν» ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας καταπιάνεται στη νέα θεατρική σεζόν με τη γνωστή κωμωδία – αίνιγμα του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος».

Η αιχμηρή γραφή του Μολιέρου, η αδυσώπητη σάτιρά του στη συντηρητική υποκρισία της εποχής του και η εμμονή του στην κωμωδία ως το πιο ισχυρό όπλο για την κοινωνική κριτική τον καθιστούν έναν διαχρονικά εμβληματικό συγγραφέα που «αναπνέει» στο σήμερα παρά τα 400 χρόνια που πέρασαν από την γέννησή του.

Άνθρωπος του θεάτρου-ηθοποιός, συγγραφέας και θιασάρχης- γνώστης της θεατρικής πρακτικής, με τον κωμικό του οίστρο και με τα αριστουργήματα που έγραψε,άλλαξε την κωμωδία μια για πάντα.

Τον πολέμησαν, προσπάθησαν να του απαγορεύσουν την αμείλικτη κριτική του αλλά η τολμηρή κοινωνική του στάση, το ηθικό του ανάστημα και η δύναμη της γραφής του τον καθιέρωσαν ως ένα από τους μεγαλύτερους δημιουργούς στην θεατρική μας παράδοση.

Πιο επίκαιρος από ποτέ, ο αυτοβιογραφικός «Μισάνθρωπος» είναι γραμμένος με σαρκασμό, θυμό και γνώση της γελοιότητας μιας κοινωνίας σαθρής που η υποκρισία, η διαπλοκή, ο ναρκισσισμός, η αδικία, ο σεξισμός, η επίδειξη του πλούτου, ο θρίαμβος της μετριότητας και η κυριαρχία της εικόνας είναι μερικές από τις παθογένειές της.

Ο Αλσέστ, ο ήρωας του έργου, επιθετικός και αηδιασμένος με την κοινωνική παρακμή και θυμωμένος με την υποκρισία των ανθρώπων, ερωτεύεται παθιασμένα την όμορφη Σελιμέν, το απόλυτο θηλυκό - προϊόν αυτού του συστήματος που απεχθάνεται. Και παγιδεύεται.

Σε ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας , που η «μάσκα» είναι το πρόσωπό μας, σε μια κοινωνία της κυριαρχίας της εικόνας έχει θέση ο έρωτας;

o «Μισάνθρωπος του Μολιέρου»

Στο Μισάνθρωπο η κωμική πένα του Μολιέρου έχει την ευκαιρία να σατιρίσει, με τα υλικά της κωμωδίας που αυτός ο ιδιοφυής συγγραφέας ξέρει να χρησιμοποιεί, την αέναη μάχη του αρσενικού και του θηλυκού.

Ο Γιάννης Κακλέας αποπειράται για πρώτη φορά να συνδιαλλαγεί με τον κόσμο του Μολιέρου με ανατρεπτική διάθεση και με πρόθεση να αναδείξει τα στοιχεία του έργου που αφορούν απόλυτα στην πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Παράλληλα, σήμερα μπορείς να απολαύσεις τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Gazarte και συγκεκριμένα στο μαγευτικό και φιλόξενο Roof Stage.

Αισιόδοξος, ανανεωμένος και πιο ώριμος από ποτέ έρχεται να μας χαλαρώσει, να μας ξεσηκώσει αλλά και να μας ταξιδέψει με τα μοναδικά τραγούδια του που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες του που δεν σταματάνε να μας εκπλήσσουν.

Φέτος στο Gazarte μαζί του, μια ομάδα μουσικών - έκπληξη οι VOX the Acapella group - το πρώτο ακαπέλλα ποπ γκρουπ στην Ελλάδα.

Μαζί του οι μόνιμοι συνεργάτες και φίλοι - 5 υπέροχοι μουσικοί.

Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Gazarte

Κάνε εδώ την κράτησή σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share