Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Το μαγαζί της Αθήνας για ποτό που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο... σε ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Μια μοναδική εμπειρία!

7 Φεβρουαρίου 2024 09:13
Το μαγαζί της Αθήνας για ποτό που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο... σε ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θυμάστε εκείνες τις παλιές ελληνικές ταινίες, όπου όλη η γειτονιά και τα σπίτια ήταν γύρω από μία πλατεία. Εεε... κάπως έτσι είναι το T.A.F. / the art foundation, που βρίσκεται στην οδό Νορμανού 5 στο Μοναστηράκι.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια στην Αθήνα.

Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Mάιο του 2009, όταν μια ομάδα συνεργατών ανακάλυψε ένα ερειπωμένο κτίσμα στο κέντρο της Αθήνας, μοναδικό δείγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής της πόλης του 19ου αιώνα και ξεκίνησε ένα ανεξάρτητο πολιτιστικό εγχείρημα με άξονα τη συμμετοχική κουλτούρα, τον πειραματισμό και τη διερευνητικότητα.

Μέσα στο επόμενα χρόνια το T.A.F. εδραιώθηκε ως μια ανοιχτή πλατφόρμα πολιτιστικής παραγωγής και δράσης και ταυτόχρονα, ως κομβικό σημείο συνάντησης ανθρώπων προσιτό και προσβάσιμο στο κοινό όλο το χρόνο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Στο κέντρο του χώρου βρίσκεται μια εσωτερική αυλή-αίθριο όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σου και να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο.

Για την ιστορία...

Η ιστορία του αναφέρει πως είχε χτιστεί το 1870, επί Όθωνα, και τότε χρησιμοποιούνταν ως κρατητήριο. Αργότερα, έγινε ο χώρος φιλοξενίας 13 οικογενειών.

Η έκθεση

Στα δωμάτια των κτισμάτων του TAF, τα οποία έχουν ανακαινισθεί, στεγάζεται η γκαλερί του καταστήματος, η οποία φιλοξενεί τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, εκδηλώσεις ή και εργαστήρια.

 

Bars

Ροή ειδήσεων

Share