Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Για Ιταλικό στο Χαλάνδρι - 3 εστιατόρια για καλοφαγάδες

Μοναδικές γεύσεις!

15 Δεκεμβρίου 2022 10:22
Για Ιταλικό στο Χαλάνδρι - 3 εστιατόρια για καλοφαγάδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί η Ιταλία να μην είναι πολύ μακριά από την Ελλάδα, ωστόσο δεν είναι εφικτό να την επισκέπτεσαι κάθε φορά που θα ήθελες να γευτείς τις μοναδικές ιταλικές γεύσεις. Ευτυχώς, όμως, για όλους τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, υπάρχουν καλά νέα, καθώς πλέον μπορείς να βρεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αξιόλογα ιταλικά εστιατόρια με αυθεντικές γεύσεις.

Το Athensmagazine.gr, επισκέφτηκε το Χαλάνδρι και εντόπισε τρία ιταλικά εστιατόρια με αυθεντικές γεύσεις που αξίζει αναμφίβολα να δοκιμάσεις.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά για κρασί και cocktails στο Χαλάνδρι.

Napoli 1121

Σοφοκλή Βενιζέλου 80, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 21 6004 1121

Στο "Napoli 1121", έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα.

Η πιτσαρία φτιάχνει καθημερινά αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, η οποία ψήνεται μάλιστα σε ξυλόφουρνο και παρασκευάζεται με φυσικό προζύμι που ωριμάζει 48 ώρες.

Νάπολη γιατί Νάπολη και πίτσα πάνε μαζί! Αλλά γιατί 1121; Η επιλογή αυτού του νούμερου δεν είναι τυχαία, αλλά αντιπροσωπεύει τα χιλιόμετρα που χωρίζουν το μαγαζί από την πόλη της Νάπολης.

Στο εστιατόριο θα βρείτε κατά βάση πίτσες, αλλά υπάρχουν και λίγοι καλοί κωδικοί ζυμαρικών, όπως τα λαζάνια μπολονέζ με μπεσαμέλ και τα κανελόνια με σπανάκι, ρικότα και σάλτσα ντομάτας.

Lollo's Atene

Εθ. Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 21 0680 1040

Σε μια μονοκατοικία της δεκαετίας του '50 στο Χαλάνδρι, στεγάζεται το Lollo's Atene, το διάσημο ιταλικό στέκι των Κυκλάδων, από την Αντίπαρο, που αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα.

Ξεχωρίζει για τη signature οβάλ πίτσα του, που ονομάζεται pinsa, και τα φρέσκα ζυμαρικά του.

ALIO

Βασιλέως Γεωργίου 34, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 21 0685 0745

To εστιατόριο Alio είναι η σχετικά καινούργια πρόταση του σεφ Γιάννη Λουκάκου που υπόσχεται να μας μεταφέρει με τις γεύσεις του μέχρι την Ιταλία.

Παραδοσιακά ιταλικά πιάτα φτιαγμένα με υλικά υψηλής ποιότητας, σε ένα χώρο «ζεστό» και φιλόξενο, με πολύ πράσινο στον εξωτερικό του χώρο και ένα πανέμορφο πέτρινο τοίχο στο εσωτερικό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ALIO (@alio.restaurant)

 

Ροή ειδήσεων

Share