Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Η τυρόπιτα που δεν χρειάζεται να φτιάξετε... φύλλο

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή

12 Οκτωβρίου 2020 10:27
Η τυρόπιτα που δεν χρειάζεται να φτιάξετε... φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα μπορεί να θέλει ώρα μέχρι να γίνει και συγκεκριμένα από το φύλλο μέχρι και το ψήσιμο αλλά πάντα καταλήγει να είναι νόστιμη. Όμως υπάρχει και άλλη μία λύση στην οποία είναι για αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν όλες τις διαδικασίες και να απολαύσουν γρήγορα και εύκολα αυτή την αλμυρή πίτα. Συγκεκριμένα υπάρχει μία εύκολη συνταγή τυρόπιτας η οποία δεν χρειάζεται να φτιάξει κάποιος φύλλο και το μόνο που χρειάζεται είναι τέσσερα υλικά. Επίσης δείτε και αυτή την απλή συνταγή τυρόπιτα της γιαγιάς με τρία τυριά.

Υλικά συνταγής

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Γάλα όσο πάρει περίπου 500 ml
  • Φέτα όσο θέλετε περίπου 250 γραμμάρια
  • Βούτυρο
  • 1 αυγό
  • Λίγο νεράκι

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Ανακατεύουμε με γάλα και νερό ώσπου να γίνει ένας μαλακός χυλός. Σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμούμε να γίνει σαν ζύμη. Απλά να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε το αυγό μας και το προσθέτουμε στο μείγμα μας.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί, το οποίο να είναι μετρίου μεγέθους.
  • Απλώνουμε πάνω από το ταψί μας, τον χυλό μας.
  • Τρίβουμε τη φέτα μας πάνω από τον χυλό μας. Το κάνουμε, με τα χέρια μας σε μικρές μπουκίτσες. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να βάζουμε ανάμεσα, μικρά κομματάκια από βούτυρο.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο πιπεράκι, αν θέλουμε.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή: enimerotiko.gr

Τυρόπιτα... σκέτη κόλαση με φέτα, μέλι και μαυροκούκι

Στο κυριακάτικο τραπέζι θα θέλετε σίγουρα να παρουσιάσετε κάτι ιδιαίτερο και το Athensmagazine.gr σας προσφέρει μια υπέροχη συνταγή με τυρόπιτα, που φτιάχνεται με φέτα, μέλι και μαυροκούκι.

Πρόκειται για ένα έδεσμα… σκέτη κόλαση, που θα λατρέψετε και θα θέλετε συνέχεια να φτιάχνετε. Αν τη δοκιμάσουν, δε, οι κοντινοί σας άνθρωποι, θα σας τη ζητάνε διαρκώς, με τη διαδικασία να μην υπερβαίνει τα 45 λεπτά, εκ των οποίων μόνο 15 για την προετοιμασία, και το αποτέλεσμα να είναι πεντανόστιμο, όπως και με την τυρόπιτα-σουφλέ, την οποία αγαπήσατε για τη διαφορά που κάνει με τις μόνο 4 κινήσεις, χρησιμοποιώντας το ίδιο τυρί και παράγοντας μια εξίσου υπέροχη συνταγή, όπου κανείς δεν αντιστέκεται.

Υλικά

700 γρ. φέτα

2 μεγάλα αβγά

4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 συσκευασία έτοιμη σφολιάτα

1-2 κ.σ. μαυροκούκι

Πιπέρι κατά βούληση

2-3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε τη φέτα, με ένα πιρούνι ή με τα χέρια, σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε το ένα αβγό σε ένα μικρότερο μπολ και το ρίχνουμε στη φέτα, μαζί με τον άνηθο, το γιαούρτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω βάζουμε ένα φύλλο της σφολιάτας. Χτυπάμε και το δεύτερο αβγό σε ένα μπολάκι και αλείφουμε τη σφολιάτα.

Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω-γύρω για να μπορούμε να την κλείσουμε. Διπλώνουμε το περιθώριο που αφήσαμε ίσα-ίσα πάνω από τη γέμιση. Το αλείφουμε με αβγό και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο. Αν περισσεύει πολύ από το ταψί, το κόβουμε με ένα μαχαίρι.

Ο,τι περισσεύει το διπλώνουμε από κάτω από την πίτα. Αλείφουμε με αβγό όλη την πίτα και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία. Προτού σερβίρουμε της ρίχνουμε από πάνω μέλι θυμαρίσιο.

Πηγή: Tovima.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share