Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Τυρόπιτα-σουφλέ με φέτα... που κάνει τη διαφορά σε 4 κινήσεις

Μια πανεύκολη συνταγή

10 Οκτωβρίου 2020 11:20
Τυρόπιτα-σουφλέ με φέτα... που κάνει τη διαφορά σε 4 κινήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Σαββατοκύριακο ήρθε και σίγουρα θα θέλετε να προσφέρετε στους ανθρώπους σας ένα ωραίο έδεσμα. Το Athensmagazine.gr είναι εδώ, για να σας προσφέρει μια υπέροχη συνταγή τυρόπιτας-σουφλέ με φέτα, η οποία κάνει τη διαφορά με 4 μόλις κινήσεις.

Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία θα σας «μαγέψει» και μόνο που θα τη δοκιμάσετε, ενώ τα κοντινά σας πρόσωπα, θα σας ζητούν συνέχεια να τους την φτιάξετε, όπως αυτή της γιαγιάς με τρία τυριά.

Τυρόπιτα-σουφλέ φέτα

Υλικά

500γρ φύλλο κρούστας

750 γραμμάρια φέτα, τριμμένη στην οποία έχουμε βάλει:

πιπέρι

μισό φλιτζάνι γάλα

ένα φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο

έξι μεγάλα αυγά

ένα μπουκαλάκι σόδα (500ml)

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ταψί που το μέγεθος του να είναι όσο το μέγεθος του φύλλου της κρούστας.

Απλώνουμε φύλλο τυρί εναλλάξ (το τυρί διάσπαρτο )και πάνω-πάνω στρώνουμε δύο φύλλα.

Την κόβουμε προσεκτικά. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το γάλα τα αυγά και τη σόδα. Περιχύνουμε το μίγμα στην πίτα για να πάει παντού.

Αφήνουμε ένα τέταρτο να σταθεί για να ποτίσει μέχρι μέσα. Τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 170 για ώρα περίπου.

Οι θερμοκρασίες και η διάρκεια ψησίματος πάντα εξαρτώνται και από τη δύναμη του φούρνου.

Τυρόπιτα... του ονείρου με γιαούρτι και φέτα

Η τυρόπιτα είναι από τα αγαπημένα εδέσματα για όλους μας και το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια υπέροχη συνταγή με γιαούρτι και φέτα, με την οποία θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή, με την οποία θα τρελάνετε τους δικούς σας ανθρώπους, με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας. Φτιάξτε, λοιπόν, αυτή την τυρόπιτα… του ονείρου και θα θέλετε να την επαναλάβετε.

Τυρόπιτα γιαούρτι φέτα

Υλικά

300 γρ. φέτα τριμμένη

1 κεσεδάκι γιαούρτι
150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. γάλα

2 αυγά για την γέμιση

αλάτι

πιπέρι

δυόσμο

1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτες

ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα

1 αυγό για την επιφάνεια της πίτας

100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης,θα είναι αρκετά ρευστή,έτσι πρέπει.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμους στον αέρα,να ζεστένεται.

Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το 1/3 από τα φύλλα,βάζοντας λάδι ενδιάμεσα και απλώνουμε τη μισή γέμιση.

Στρώνουμε πάλι 1/3 από τα φύλλα,βάζοντας λάδι ενδιάμεσα και απλώνουμε την υπόλοιπη μισή γέμιση.

Τελειώνουμε με τα τελευταία φύλλα βάζοντας λάδι ενδιάμεσα. Χαράζουμε σε κομμάτια,χτυπάμε το αυγό και αλλείφουμε την πίτα μας. Σκορπάμε στην επιφάνεια το βούτυρο σε κομματάκια.

Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share