Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Το πιο νόστιμο τηγανιτό αβγό!

Δοκίμασε το!

18 Σεπτεμβρίου 2019 11:17
Το πιο νόστιμο τηγανιτό αβγό!

Σε όλα τα πράγματα έτσι και εδώ, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Το πιο απλό, εύκολο και γρήγορο φαγητό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο αν δώσεις σημασία σε δυο-τρία πράγματα. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα απολαύσεις ένα απλό αβγό ακόμα περισσότερο.

Δείτε επίσης: Λαχταριστό παστίτσιο με λαζάνια!

Προτίμησε όσο το δυνατό πιο φρέσκα αβγά. Θα δώσουν πιο «σφιχτό» αποτέλεσμα.

Δες εδώ πώς να ξεχωρίσεις τα φρέσκα αβγά

Για το τηγάνισμα χρησιμοποιείς ιδανικά ελαιόλαδο. Αν θέλεις πιο αρωματικό αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βούτυρο της επιλογής σου. Είναι ξεκαθαρά θέμα γούστου!

Μην κάνεις υπερβολές στη λιπαρή ουσία που θα χρησιμοποιήσεις. Αν επιλέξεις ελαιόλαδο, 2-3 κουτ. σούπας είναι αρκετές, ενώ βούτυρο δεν θα χρειαστείς περισσότερες από 1 κουτ. σούπας.

Μην “πετάς” το αβγό κατευθείαν στο τηγάνι. Σπάστο πρώτα σε ένα μπολ και μετά ρίξτο σιγά σιγά στο τηγάνι. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις να ξεφύγει κομμάτι από το τσόφλι αλλά και τυχόν «πιτσιλίσματα».

Αν θέλεις πιο «κριτσανιστό» αποτέλεσμα στο ασπράδι, τηγανίζεις το αβγό για μισό λεπτό περίπου -όχι παραπάνω- σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ο κρόκος έτσι θα είναι πιο χυμώδης.

Τηγάνησε τα αβγά σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος αλλά το ασπράδι όταν μαγειρευτεί θα έχει πιο απαλή υφή και ο κρόκος θα είναι τέλεια μαγειρεμένος.

Για να μην κολλήσει το αβγό στο σκεύος, ελάχιστα δευτερόλεπτα αφού το ρίξεις στο τηγάνι, πέρνα πολύ προσεκτικά ένα κουτάλι ακριβώς κάτω από το αβγό.

Σκέπασε το τηγάνι και κράτα το καπάκι μέχρι το ασπράδι να στερεοποιηθεί. Εναλλακτικά μπορείς να περιχύνεις το αβγό με λάδι όσο τηγανίζεται.

Σερβίρεις ιδανικά ραντίζοντας με μερικές σταγόνες αρωματικού φρέσκου ελαιόλαδου, πασπαλίζεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύεις με φρέσκο, ζυμωτό ψωμί για τις περίφημες βούτες.

Γεμίζει ένα μπολ με αλάτι και ζάχαρη και βάζει μέσα 4 αυγά - Όταν δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το δοκιμάσετε!

Γεμίζει ένα μπολ με αλάτι και ζάχαρη και βάζει μέσα 4 αυγά. Όταν δείτε το αποτέλεσμα παρακάτω θα τρέξετε να το δοκιμάσετε!

Αν φτιάχνετε κέικ ή ομελέτα, τα αυγά είναι ένα βασικό συστατικό για σχεδόν κάθε είδους γεύμα. Φυσικά, μπορεί να είναι εξίσου νόστιμα και μόνα τους. Μπορείτε να τα βράσετε ή να τα τηγανίσετε και είναι γεμάτα από πρωτεΐνη, βιταμίνη D και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Τώρα υπάρχει ένας νέος και νόστιμος τρόπος για να προετοιμάσετε τα αυγά σας που δεν τον έχετε ξανακούσει. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά εύκολος, αλλά σας βοηθά να αποθηκεύσετε τα αυγά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αρχικά, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι αλάτι και ένα φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μπολ.

Τοποθετήστε μόνο τους κρόκους 4 αυγών πάνω από το μίγμα και σκεπάστε τους κρόκους με το μίγμα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τέσσερις ημέρες.

Μετά από τέσσερις ημέρες, αφαιρέστε τους κρόκους από το ψυγείο και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Τοποθετήστε τους κρόκους σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφηθεί το νερό και ψήστε τους στους 70 βαθμούς για δύο ώρες.

Οι κρόκοι αυγού θα μοιάζουν σαν αποξηραμένα βερίκοκα. Μπορείτε να τα αφήσετε στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.


Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ετοιμάσετε τα αυγά σας και πολύ υγιεινός… Δοκιμάστε τον!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share