Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Γεμίζει ένα μπολ με αλάτι και ζάχαρη και βάζει μέσα 4 αυγά - Όταν δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το δοκιμάσετε!

Πως δεν το κάναμε τόσο καιρό;

17 Σεπτεμβρίου 2019 13:20
Γεμίζει ένα μπολ με αλάτι και ζάχαρη και βάζει μέσα 4 αυγά -  Όταν δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το δοκιμάσετε!

Γεμίζει ένα μπολ με αλάτι και ζάχαρη και βάζει μέσα 4 αυγά. Όταν δείτε το αποτέλεσμα παρακάτω θα τρέξετε να το δοκιμάσετε!

Αν φτιάχνετε κέικ ή ομελέτα, τα αυγά είναι ένα βασικό συστατικό για σχεδόν κάθε είδους γεύμα. Φυσικά, μπορεί να είναι εξίσου νόστιμα και μόνα τους. Μπορείτε να τα βράσετε ή να τα τηγανίσετε και είναι γεμάτα από πρωτεΐνη, βιταμίνη D και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Τώρα υπάρχει ένας νέος και νόστιμος τρόπος για να προετοιμάσετε τα αυγά σας που δεν τον έχετε ξανακούσει. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά εύκολος, αλλά σας βοηθά να αποθηκεύσετε τα αυγά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αρχικά, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι αλάτι και ένα φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μπολ.

 βάζει μέσα 4 αυγά

Τοποθετήστε μόνο τους κρόκους 4 αυγών πάνω από το μίγμα και σκεπάστε τους κρόκους με το μίγμα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τέσσερις ημέρες.

2

Μετά από τέσσερις ημέρες, αφαιρέστε τους κρόκους από το ψυγείο και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

3

Τοποθετήστε τους κρόκους σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφηθεί το νερό και ψήστε τους στους 70 βαθμούς για δύο ώρες.

4

Οι κρόκοι αυγού θα μοιάζουν σαν αποξηραμένα βερίκοκα. Μπορείτε να τα αφήσετε στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.

5
Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ετοιμάσετε τα αυγά σας και πολύ υγιεινός… Δοκιμάστε τον!

Aυγά μάτια στο φούρνο - Μία υπέροχη συνταγή!

Aυγά μάτια στο φούρνο - Μία υπέροχη συνταγή!

Σας αρέσουν τα αυγά; Αν ναι σας προτείνουμε να τα φτιάξετε στο φούρνο ακολουθώντας τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Το Athensmagazine.gr σας βρήκε την παραδοσιακή συνταγή που λατρεύουν όλοι! Να σας προτείνουμε ακόμα μια τέλεια συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά!

ΥΛΙΚΑ:

για 4 άτομα
8 αυγά
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
3 κ.σ. πηχτή κρέμα γάλακτος
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αυγά συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και σπάτε μέσα τα αυγά.

• Τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

• Βάζετε το ταψάκι σε προθερμασμένο, στους 180οC, φούρνο και τα αφήνετε για περίπου 20 λεπτά, ώσπου να πήξουν, αλλά όχι να γίνουν σφιχτά.

• Τα αλατοπιπερώνετε όσο νομίζετε και τα σερβίρετε αμέσως.

Τέλεια τηγανιτά αυγά μάτια!

Συνταγή αυγά

Το Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς! Σήμερα σας προτείνουμε τα τέλεια αυγά μάτια με βούτυρο!

Υλικά

• 4 αυγά
• βούτυρο γάλακτος ή φυτίνη ή ελαιόλαδο

Αυγά συνταγή
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, με το βούτυρο ή το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Σπάμε μέσα ένα - ένα τ' αυγά, προσέχοντας να μη σπάσει ο κρόκος τους, (προσοχή στο σπάσιμο και στο ρίξιμο), και να μην κολλήσουν το ένα με τ' άλλο. (Εάν τ᾿ αυγά δεν είναι φρέσκα, τα ασπράδια θα απλώσουν πολύ και θα κολλήσουν μεταξύ τους).

Παίρνουμε κουταλιές από το βούτυρο ή το Αυγά τηγανιτά μάτια σε βούτυρο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς» λάδι και τις ρίχνουμε πάνω στους κρόκους των αυγών, μέχρι να ψηθούν λίγο, (όσο μας αρέσει).

Αλατοπιπερώνουμε και, μόλις πιάσουν μια λεπτή άσπρη πέτσα οι κρόκοι των αυγών, παραμένοντας όμως μέσα μελάτοι, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τ' αυγά στα πιάτα, βγάζοντάς τα προσεχτικά με μια σπάτουλα.

Ιδανικό συνοδευτικό ξεροψημένες πατάτες τηγανιτές.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share