Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Λαζάνια με κοτόπουλο και ψητή κολοκύθα!

Τα λαζάνια είναι από τα πιο αγαπημένα και απολαυστικά πιάτα ζυμαρικών!

13 Δεκεμβρίου 2018 12:53
Λαζάνια με κοτόπουλο και ψητή κολοκύθα!

Τα λαζάνια είναι από τα πιο αγαπημένα και απολαυστικά πιάτα ζυμαρικών!

Εδώ τα φτιάχνουμε σε μια πεντανόστιμη εκδοχή με κιμά κοτόπουλου και κολοκύθα που τώρα είναι και στα καλύτερά της.

Υλικά

1 πακέτο λαζάνια
800γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο, σε μικρές μπουκιές
500γρ. κόκκινη κολοκύθα (ζυγισμένη καθαρισμένη), σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένo
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
100ml κρασί λευκό ξηρό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος: Θρίλερ με το "φονικό" σίδερο και τα αποτυπώματα του 19χρονου!

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε τους κύβους της κολοκύθας σε ένα μικρό ταψάκι, τους αλατοπιπερώνετε και τους ραντίζετε με λίγο από το ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε την κολοκύθα για 30 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο από το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κοτόπουλο. Σοτάρετε για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνετε με το μισό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρετε από τη φωτιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέγραψε η Μπάγια Αντωνοπούλου! Έσκασε η βόμβα

Αδειάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και χωρίς να πλύνετε το τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνετε με το υπόλοιπο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, ½ φλιτζάνι νερό και αλατοπιπερώνετε καλά.

Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε.

Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και ρίχνετε τον διαλυμένο πελτέ. Απλώνετε να πάει παντού. Στρώνετε μια σειρά λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψετε εντελώς την βάση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελά ερωτευμένος ο γιος του Νίκου Ευαγγελάτου: Η γυναίκα που του έχει κλέψει την καρδιά!

Απλώνετε το 1/3 από το σοταρισμένο κοτόπουλο και το 1/3 από την ψημένη κολοκύθα. Καλύπτετε με το 1/3 της σάλτσας ντομάτας και σκεπάζετε με μια σειρά λαζάνια.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλες δύο φορές μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Τελειώνετε με μια στρώση λαζάνια.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το γάλα και καλύπτετε τα λαζάνια. Ψήνετε το φαγητό για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαζάνια.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share