Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η αιώνια κόντρα αναζωπυρώνεται στη Super League 2024

Πιο έντονη από ποτέ η προσμονή για τον επερχόμενο αγώνα της 19ης Μαΐου!

8 Μαΐου 2024 16:01
podosfairo-olympiakos
Από Δήμητρα Μπιλάλη

Στην αρένα της Super League 2024, η αιώνια κόντρα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ξαναφλέγει με νέο πάθος. Οι ερυθρόλευκοι και οι πράσινοι ετοιμάζονται να δώσουν μια νέα μάχη για την κυριαρχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η αντίθεση ανάμεσά τους φέρνει στο προσκήνιο όχι μόνο τον αγωνιστικό ανταγωνισμό, αλλά και το πάθος των οπαδών. Η προσμονή είναι μεγάλη, η αδρεναλίνη ρέει και οι φίλοι του ποδοσφαίρου αναμένουν με αγωνία τη συνέχεια της σεζόν, έτοιμοι να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι δύο από τους πιο γνωστούς και δυναμικούς συλλόγους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει άτομο που να μην έχει ακουστά τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε το 1925, ενώ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από το 1908. Με τους πράσινους να έχουν κλείσει ήδη αιώνα, και με τους ερυθρούς να γιορτάζουν του χρόνου. Και οι δύο ομάδες έχουν κερδίσει πολλούς τίτλους και κύπελλα, κάνοντας τον αγώνα μεταξύ τους από τους πιο δυναμικούς και ενδιαφέροντες. Όταν ο κόσμος βάζει στοιχήματα στο ποδόσφαιρο Ελλάδας, είναι πάντα μια από αυτές τις δύο ομάδες που κατατάσσονται στην κορυφή, έτσι δεν είναι; Αυτή τη σεζόν στην Super League, για παράδειγμα, η αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναικού, αλλά και της ΑΕΚ με ΠΑΟΚ αναμένεται να είναι γεμάτη αδρεναλίνη και πάθος. Από τέταρτη θέση, ανέβηκε ήδη στη τρίτη η ερυθρή ομάδα, κλέβοντας την θέση από τον Παναθηναϊκό. Η κατάταξη αλλάζει συνέχεια μετά από κάθε αγώνα, με το να περιμένουμε όλοι μας εναγωνίως τις εξελίξεις.

Προσμονή για τον επερχόμενο αγώνα

Η προσμονή για τον επερχόμενο αγώνα της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 είναι ακόμα πιο έντονη από ποτέ. Οι πρόσφατες εξελίξεις που προηγήθηκαν τον αγώνα έχουν προκαλέσει μεγάλο σαματά στο περιβάλλον του ποδοσφαίρου. Η βία που εκδηλώνεται μεταξύ των οπαδών δεν είναι κάτι που μπορούμε να παραβλέψουμε, και οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα με νέους κανονισμούς και αυστηρότερες ποινές. Η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη και αμφίβολο είναι τι θα φέρει ο επόμενος αγώνας. Όχι μόνο αυτό, αλλά και οι ερυθροί είναι έτοιμοι για εκδίκηση. Ξεκίνησαν την χρονιά με μια ήττα, αλλά στη συνέχεια είχαν μόνο νίκες, μέχρι τον αγώνα εναντίον Παναθηναϊκού. Πώς μπορεί να ξεχάσει κανείς την ήττα τους; 2-0.

Κεντρικοί παίκτες των δύο ομάδων

Ο Φώτης Ιωαννίδης ξεχωρίζει ως ένας από τους κυριότερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Με δέκα γκολ και αρκετά ασίστ στην τρέχουσα Σούπερ Λιγκ, αποτελεί αναντικατάστατο κομμάτι της επίθεσης. Αντιμέτωπος με κατηγορίες για ντόπινγκ, αναδύεται σαν ηρωική φιγούρα, ανεξάντλητος στην πίστη του, με την ομάδα και φαν να τον αγκαλιάζουν στον ψηφιακό κόσμο. Με τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι στα δίχτυα, η ομάδα δεν έχει να ανησυχεί. Οι πράσινοι δανείστηκαν τον Πολωνό τερματοφύλακα απο τη Φιορεντίνα, αλλά θα πρέπει να τον επιστρέψουν το καλοκαίρι. Ο Γιάννης Κώτσιρας επίσης αναδεικνύεται ως σημαντικός παίκτης, συμβάλλοντας στην ομάδα με την τεχνική του. Με συμβόλαιο επίσης μέχρι το καλοκαίρι, οι πιστοί οπαδοί του Παναθηναϊκού αναστενάζουν από καημό.

Σον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μασούρας είναι η ανελέητη φωτιά της επίθεσης. Με επτά γκολ στη σούπερ λιγκ, έχει ξεκινήσει δυναμικά και έχει προσφέρει πολλά ασίστ. Ανακηρύχθηκε ακόμα και ως ο πολυτιμότερος παίκτης της περασμένης χρονιάς, το 2023. Ο Κωνσταντίνος Φουρτούνης είναι άλλος ένας παίκτης για τον οποίο η κόκκινη ομάδα πρέπει να είναι περήφανη. Με 6 γκολ και 7 ασίστ από τη θέση του μέσου επιθετικού, είναι σαν μάγος της μέσης γραμμής.Ε, και όσον αφορά τους τερματοφύλακες, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει ήδη αποτρέψει περισσότερα από είκοσι γκολ.

Αναμενόμενες στρατηγικές και προβλέψεις

Με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει ήδη μια φορά φέτος εναντίον των πράσινων, θα νόμιζε κανείς ότι θα είχαν περισσότερες ευκαιρίες για νίκη. Αντιθέτως όμως, πολλοί πιστεύουν ότι οι ερυθροί θα χάσουν για άλλη μια φορά. Διάφορες προβλέψεις μιλάνε για ήττα 3-1 ή και για 2-0. Πώς πιστεύουμε ότι θα παίξει ο Ολυμπιακός; Πολύ πιθανόν να υιοθετήσει το σχήμα 4-4-2 με ρόμβο, επιδιώκοντας μια ισορροπία. Είναι ένας δύσκολος σχηματισμός, αλλά ότι πρέπει εναντίον του Παναθηναικού. Όλα όμως εξαρτώνται από τους μέσους αμυντικούς. Αν δεν μπορέσουν να εγγυηθούν μια ομαλή κυκλοφορία, ε, ξέρετε ήδη ποιό θα είναι το αποτέλεσμα. Αν ο Παναθηναϊκός ψιλιαστεί το σχηματισμό του Ολυμπιακού μπορεί να πάει με 4-3-3 ή και με 4-5-1, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί κάθε κενό χώρο.

Ενθουσιασμός των οπαδών

Τι να πει κανείς για τον ενθουσιασμό των οπαδών; Λες και δεν ξέρουμε τι χαμός θα γίνει την ημέρα του αγώνα, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων. Οι προσδοκίες είναι στον ουρανό. Ο καθένας περιμένει ανυπόμονα το μεγάλο παιχνίδι, με την ελπίδα να δει την ομαδάρα του σαν νικήτρια. Και τι να πούμε για τα στοιχήματα που πέφτουν; Στα σόσιαλ μίντια, άρθρα, και μεταξύ οπαδών, ο καθένας κάνει τις δικές του προβλέψεις, ελπίζοντας όχι μόνο να κερδίσει η ομάδα τους, αλλά και να κερδίσουν και αυτοί κάνα τάλιρο. Με τις συνεχείς νίκες των “μπέμπηδων” ελπίζουν οι ερυθροί ότι θα συνεχίσουν με την ίδια φόρα και οι “μεγάλοι”. Ενώ από την άλλη, ελπίζουν οι πράσινοι ότι θα συνεχίσουν να κερδίζουν εναντίον του Ολυμπιακού, τώρα ιδικά που πήραν φόρα.

Αξέχαστες στιγμές του παρελθόντος

Αν ξεκινήσουμε να μιλάμε για την ιστορική σημασία των δύο ομάδων, είναι ανεκτίμητη! Μα πόσες αξέχαστες στιγμές μας έχουν προσφέρει; Ο Ολυμπιακός έχει για παράδειγμα κατακτήσει την κορυφή, λυγίζοντας τους μεγάλους αστέρες της Ευρώπης. Μπενφίκα, Ατλέτικο, Γιουβέντους και πώς να μην αναφέρουμε την νίκη εναντίον Μιλάν! Παίζοντας στο δικό τους γήπεδο, οι ερυθροί δεν άφησαν τους ιταλούς να πάρουν ούτε ανάσα, κερδίζοντας 3-1.

Ο Παναθηναϊκός δεν μένει όμως και πολύ πίσω, με επίσης πολλές νίκες εναντίον μεγάλες ομάδες. Για τους πράσινους όμως οι μεγαλύτερες νίκες θα είναι πάντα αυτές εναντίον των αιώνιων αντιπάλων τους. Από την σημαντικότερη να είναι αυτή του Μάρτη. Λόγω του μεγάλου χαμού και οπαδικής βίας έχει γίνει ένα αξέχαστο γεγονός, το οποίο οδήγησε στη δημιουργία νέων κανόνων στα γήπεδα. Μετά έχουμε την ισοπαλία Άρσεναλ το 2004-05 στη Champions League. Αυτός και αν ήταν ένας αξέχαστος αγώνας. Το ένα γκολ μετά το άλλο, τραβούσαμε όλοι τα μαλλιά μας και κρατούσαμε τις αναπνοές μας.

Όπου να ‘ναι έρχεται η στιγμή που όλοι μας περιμένουμε, η μεγάλη αναμέτρηση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Όλοι οι οπαδοί θα είμαστε κολλημένοι στις οθόνες της τηλεόρασης, και ανεξάρτητα από τον νικητή, ένα είναι σίγουρο: η ανυπομονησία έχει φτάσει στα ουράνια, και θα γίνει χαμός

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share