Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα 30/5 για ΕΠΑΛ, αύριο 31/5 για ΓΕΛ - Τι πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι (video)

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

30 Μαΐου 2024 08:59
Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα 30/5 για ΕΠΑΛ, αύριο 31/5 για ΓΕΛ - Τι πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι (video)
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανελλήνιες 2024: Σήμερα, Πέμπτη 30/5, στις 8:30, ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ με τους υποψήφιους να εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Αύριο Παρασκευή, εξετάζονται οι μαθητές των ΓΕΛ με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Με την ευκαιρία, δείτε: Τεράστια ανάσα στις τσέπες σας: Έκτακτο επίδομα 350 ευρώ μέχρι τέλους του μήνα!

Πρεμιέρα σήμερα 30/5 για ΕΠΑΛ, αύριο 31/5 για ΓΕΛ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρσι.

Οι Πανελλήνιες θα ολοκληρωθούν για τα ΓΕΛ στις 12/6 και για τα ΕΠΑΛ 17/6 και θα ακολουθήσουν τα Ειδικά Μαθήματα στις 18 Ιουνίου. Η εξέταση των Ειδικών Μαθημάτων ξεκινάει με τα Αγγλικά και τελειώνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου με το μάθημα των Ιταλικών.

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις

Οι υποψήφιοι είναι σημαντικό να γνωρίζουν βασικά σημεία της διαδικασίας, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

Μαζί τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τα εξής:

 • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.
 • Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων.
 • Στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μολύβι στις απαντήσεις, παρά μόνον εάν ορίζεται σχετικά από τις οδηγίες των θεμάτων. Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους γόμα και ξύστρα.
 • Γεωμετρικά όργανα, για τα μαθήματα που χρειάζονται.
 • Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.
 • Ρολόι χειρός, αλλά όχι έξυπνο ρολόι (smartwatch).

  Οι υποψήφιοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους τα εξής:

 • Βιβλία, τετράδια και σημειώσεις.
 • Διορθωτικό (blanco) οποιασδήποτε μορφής (υγρό ή ταινία).
 • Κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας, υπολογιστικές μηχανές.

  Τι ισχύει για τα κινητά

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, απαγορεύεται η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης και συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένος να το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.

Ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του τετραδίου

 • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπ' όψιν τους να χρησιμοποιήσουν τις σελίδες του τετραδίου που θα τους δοθεί με φειδώ, καθώς δεύτερο τετράδιο δεν θα δοθεί σε κανέναν υποψήφιο, αφού οι σελίδες του τετραδίου έχουν θεωρηθεί επαρκείς για τις απαντήσεις.
 • Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία φύλλα του τετραδίου τους ως πρόχειρο, αφού αναγραφεί σαφώς η ένδειξη ΠΡΟΧΕΙΡΟ σε όσες σελίδες χρησιμοποιηθούν ως πρόχειρο. Οι σελίδες αυτές σε καμία περίπτωση δεν βαθμολογούνται.
 • Επιπλέον, κατά την αναγραφή των ονομαστικών τους στοιχείων στην αρχή της εξέτασης όσο και κατά την αναγραφή των απαντήσεων, οι υποψήφιοι δεν πρέπει να διπλώνουν τα εξώφυλλα του τετραδίου τους ή να τσαλακώνουν το τετράδιο.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share