Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Ο Τομ Χανκς θα κυκλοφορήσει το πρώτο του μυθιστόρημα

Η πλοκή βασίζεται στις προσωπικές του εμπειρίες από το Χόλιγουντ

28 Σεπτεμβρίου 2022 11:10
Ο Τομ Χανκς θα κυκλοφορήσει το πρώτο του μυθιστόρημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 9 Μαΐου του 2023 αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε ο Τομ Χανκς με τίτλο «The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece», σχετικά με τον κινηματογράφο και τη δημιουργία μιας «κολοσσιαίας ταινίας δράσης υπερηρώων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με πηγή έμπνευσης από ένα ταπεινό κόμικ», σύμφωνα με μια επίσημη περίληψη.

Παράλληλα, η Κάρμεν Ρουγγέρη επιστρέφει στο Ηρώδειο με την Οδύσσεια του Ομήρου.

Ο Χανκς, δήλωσε στο περιοδικό People ότι η πλοκή βασίζεται στις προσωπικές του εμπειρίες από το Χόλιγουντ.

«Κάθε χαρακτήρας του βιβλίου κάνει κάτι που έχω βιώσει ενώ έκανα μια ταινία... Ακόμη και οι ανόητες στιγμές είναι εμπνευσμένες από κάποιο ακροβατικό που έχω κάνει, ή από κάποιο λάθος που έκανα και επέζησα», είπε.

Το «The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece» εκτείνεται σε αρκετές δεκαετίες και παρουσιάζει την αμερικανική κουλτούρα που έχει αλλάξει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 βιβλία που έγιναν διάσημα από το Tik Tok

Το Tik Tok, έχει αποκτήσει πλέον μεγάλη δύναμη. Ένα μεγάλο μέρος των χρηστών των social media, δραστηριοποιείται έντονα στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, είτε δημιουργώντας βίντεο, είτε παρακολουθώντας τα βίντεο άλλων δημιουργών.

Αυτή η πλατφόρμα έχει περιεχόμενο για όλους. Μόδα, συμβουλές, stand up comedy, παράξενα, χορό και πολλά άλλα. Ανάμεσα, όμως, σε όλες αυτές τις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται οι χρήστες του Tik Tok, υπάρχει και μια μερίδα, δημιουργών που ασχολείται με το βιβλίο.

Οι χρηστές που ασχολούνται με το βιβλίο και δημιουργούν περιεχόμενο σχετικά με αυτό, ανήκουν στην κοινότητα του "booktok", έχουν μεγάλη απήχηση, ενώ μάλιστα υπάρχουν κάποια βιβλία που έχουν γίνει διάσημα μέσα από τα προφίλ τους, ωθώντας χιλιάδες κόσμο να τα αγοράσουν.

Πάμε να δούμε λοιπόν, 4 βιβλία που έγιναν διάσημα μέσα από το "booktok" στο Tik Tok.

Οι εφτά σύζυγοι της Έβελιν Χιούγκο

Αποτραβηγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας και στη δύση πλέον της ζωής της, η μεγάλη σταρ του παλιού Χόλιγουντ Έβελιν Χιούγκο είναι επιτέλους έτοιμη να αφηγηθεί τη λαμπερή και σκανδαλώδη ζωή της με κάθε λεπτομέρεια λέγοντας πράγματα άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Εντελώς αναπάντεχα, όπως το συνηθίζει άλλωστε, επιλέγει την νεαρή και άσημη δημοσιογράφο και μπλόγκερ Μονίκ Γκραντ ως συγγραφέα της βιογραφίας της.

Η αφήγηση της Χιούγκο, από το ξεκίνημά της στο Λος Άντζελες τη δεκαετία του ’50 έως και την αποχώρησή της από τη βιομηχανία του θεάματος, τη δεκαετία του ’80, θα αποκαλύψει μια απίστευτη ιστορία φιλοδοξίας με απροσδόκητες φιλίες, εφτά γάμους και έναν μεγάλο, μα απαγορευμένο έρωτα. Και όπως η ιστορία της Έβελιν πλησιάζει στο τέλος της, αρχίζει να διαφαίνεται ότι η ζωή της μεγάλης σταρ μπλέκεται με αυτήν της Μονίκ με τρόπο τραγικό και απροσδόκητο…

Οι Εφτά σύζυγοι της Έβελιν Χιούγκο είναι το βιβλίο που έκανε ευρύτερα γνωστή την αμερικανίδα συγγραφέα Τέιλορ Τζένκινς Ριντ, σημειώνοντας ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, μπαίνοντας στη λίστα των ευπώλητων των Νιου Γιορκ Τάιμς τον Ιανουάριο του 2021.

Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη

«Ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο υπάρχει μια βιβλιοθήκη», είπε. «Και μέσα σ’ αυτή τη βιβλιοθήκη, τα ράφια συνεχίζονται επ’ άπειρον. Κάθε βιβλίο σού δίνει μια ευκαιρία να δοκιμάσεις μιαν άλλη ζωή που θα μπορούσες να έχεις ζήσει. Να δεις πώς μπορεί να ήταν τα πράγματα, αν είχες κάνει διαφορετικές επιλογές… Θα είχες κάνει κάτι διαφορετικό, αν είχες την ευκαιρία να αναιρέσεις αυτά για τα οποία μετάνιωσες;» Η ζωή της Νόρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Τότε, την τελευταία μέρα της στη Γη, όταν σημαίνουν μεσάνυχτα, μεταφέρεται σε μια βιβλιοθήκη. Εκεί της δίνεται η δυνατότητα να αναιρέσει επιλογές και να απαλλαγεί από τις τύψεις της, δοκιμάζοντας όλες τις διαφορετικές ζωές που θα μπορούσε να είχε ζήσει.

Το αγωνιώδες ερώτημα που προκύπτει όμως είναι: Αν έχεις άπειρες εναλλακτικές, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις;

Κανονικοί άνθρωποι

Βραβείο Μυθιστορήματος Costa

Irish Book Awards: Bραβείο Mυθιστορήματος

Καλύτερο βιβλίο της χρονιάς: The New York Times, The New York Times Book Review, Time, The Washington Post, Vogue, Esquire, Glamour, Elle, Marie Claire, Vox, NPR, The Paris Review, O: The Oprah Magazine

«Ήθελε απλώς να είναι κανονικός άνθρωπος, να κρύβει ό,τι από τον εαυτό του του φαινόταν ντροπιαστικό και μπερδεμένο».

Ο Κόννελ και η Μαριάν είναι συμμαθητές και μεγαλώνουν στην ίδια μικρή πόλη στην Ιρλανδία, οι ομοιότητές τους όμως τελειώνουν εδώ. Η Μαριάν μένει με την οικογένειά της σε μια έπαυλη, ενώ η μητέρα του Κόννελ είναι η καθαρίστριά τους.

O Κόννελ είναι δημοφιλής και τον συμπαθούν όλοι στο σχολείο, η Μαριάν δεν έχει φίλους. Μια μέρα όμως, ξεκινούν οι δυο τους μια αμήχανη κουβέντα και η ζωή τους αλλάζει.

Έναν χρόνο αργότερα είναι φοιτητές στο Δουβλίνο. Η Μαριάν έχει γίνει κοινωνική, σε αντίθεση με τον Κόννελ που, ντροπαλός τώρα και ανασφαλής, μάλλον δεν απολαμβάνει τη φοιτητική ζωή. Δοκιμάζουν κι οι δυο ερωτικές εμπειρίες, αλλά, αδύναμοι να αντισταθούν, επιστρέφουν διαρκώς ο ένας στον άλλο. Ώσπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν για να σώσουν τον άλλο.

Κανονικοί άνθρωποι. Μια ιστορία για δύο ανθρώπους -σαγηνευτικούς και περίπλοκους- οι οποίοι προσπαθούν να μείνουν χώρια, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Μια ιστορία για το πώς μας διαμορφώνουν τα τραύματά μας και πόσο δύσκολο είναι να αλλάξουμε αυτό που είμαστε. Και που αποκαλύπτει, με σπαρακτική τρυφερότητα, πώς μας εξουσιάζει ο έρωτας και πώς, όσο κι αν πληγώνουμε και πληγωνόμαστε, πάντα επιθυμούμε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.

Ήμασταν ψεύτες

Το βιβλίο φαινόμενο στο TikTok και #1 best seller των New York Times.

Ξάπλωσα στο σκοτεινό δωμάτιο νιώθοντας απεγνωσμένη λύπη για τον εαυτό μου. Η επιλεκτική αμνησία μου δεν βοηθά τα φαντάσματα της μνήμης να συναρμολογήσουν τη μέρα του ατυχήματος.

Από εκείνο το καλοκαίρι θυμάμαι…

Να ερωτεύομαι τον Γκατ.

Το τριαντάφυλλό του για τη Ρακέλ και τη νύχτα μου γεμάτη κρασί και θυμό.
Το νυχτερινό κολύμπι.

Να φιλάω τον Γκατ στη σοφίτα.

Την κούνια από λάστιχο αυτοκινήτου, το υπόγειο, το περιμετρικό μονοπάτι.

Τον Γκατ να με βλέπει να αιμορραγώ.

Το χέρι της Μίρεν να κρατάει ένα δοχείο με βενζίνη.

Τα πόδια του Τζόνι να τρέχουν κατεβαίνοντας προς το λεμβοστάσιο.

Και εμάς τους τέσσερις Ψεύτες να γελάμε.

Εγώ, ο Τζόνι, η Μίρεν και ο Γκατ.

Ποιοι ήμασταν;

Πού ήμασταν;

Δεν ξέρω…

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share