Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

"Άγρια σιωπή" της Raynor Winn

Η συνέχεια της αληθινής ιστορίας της συγγραφέα του best seller "Το μονοπάτι του αλατιού".

15 Μαρτίου 2024 12:12
Από Δήμητρα Μπιλάλη

Η ζωή της Ρέινορ και του συζύγου της Μοθ είναι περίπλοκα συνυφασμένη με τα θαύματα της φύσης. Έχοντας διανύσει 630 μίλια κατά μήκος του «Μονοπατιού του Αλατιού», διασχίζοντας την αγγλική ακτογραμμή, βρήκαν παρηγοριά στους βράχους, τον ουρανό και τη χαλικώδη γη, που τώρα νιώθουν σαν το σπίτι τους. Ο Μοθ βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας, όμως δίπλα στη φύση, ανακαλύπτει ότι όλα είναι δυνατά.

Η επιστροφή τους στην καθημερινότητα αποδεικνύεται πρόκληση -μέχρι που μια τυχαία χειρονομία από έναν αναγνώστη της ιστορίας τους αλλάζει τα πάντα. Η ευκαιρία να ξαναδώσουν ζωή σε μια όμορφη αγροικία φωλιασμένη βαθιά στους λόφους της Κορνουάλης είναι το νέο μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουν.

Μια ιστορία για την ελπίδα, την αγάπη αλλά και για τη ζωτική σημασία της σύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση. Best seller των Sunday Times και υποψήφιο για το βραβείο Wainwright for Nature Writing 2021.

Γράφτηκαν για το βιβλίο:

  • «Συναρπαστικό ανάγνωσμα». (The Times)
  • «Εξαιρετικό». (Observer)
  • «Καθηλωτικό». (The Herald)
  • «Ακολουθώντας τη Ρέινορ Γουίν στο μονοπάτι της επιστροφής στην Κορνουάλη, μαθαίνει κανείς πώς είναι να ξαναπερπατάς στους τόπους που αγαπάς και να βρίσκεις τη γαλήνη στο τέλος του ταξιδιού». (Sunday Times)
  • «Αισιόδοξο και παρήγορο. Γλαφυρές περιγραφές της φύσης, χαίρεσαι να τις διαβάζεις». (The Times)
  • «Η έννοια της εστίας διερευνάται με τρόπο που συγκινεί· η συγγραφέας ανακαλεί στη μνήμη της καταιγίδες, τοπία, τη θάλασσα, την αγάπη της για τον σύντροφό της, Μοθ... με υπέροχες αφηγήσεις». (Guardian)
 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share