Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024

Μωρίς Σιακκής: Σήμερα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Βαγγέλη Κιούση

Μην το χάσετε!

21 Ιανουαρίου 2024 12:43
Μωρίς Σιακκής: Σήμερα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Βαγγέλη Κιούση
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

«Let the Rock Stories Roll», «448 μίλια, εκατομμύρια νότες», και τώρα το «Λογιών λογιών λόγια». Ο Μωρίς Σακκής έχει υπογράψει τρεις μεγάλες επιτυχίες που δέχτηκαν την αναγνώριση που τους άξιζε από το κοινό.

Λίγο μετά, λοιπόν, την παρουσίαση του τρίτου του βιβλίου (δείτε εδώ φωτογραφίες) είναι έτοιμος να μιλήσει για τις συγκεκριμένες αυτές τρεις επιτυχίες του αλλά και για πολλά άλλα στην ραδιοφωνική εκπομπή του Βαγγέλη Κιούση «Motor One» σήμερα (16:00-17:00) στον Παραπολιτικά 90.1 FM

Τι πραγματεύεται το βιβλίο «Λογιών Λογιών Λόγια» του Μώρις Σακκή

Μώρις Σιακκής: Σήμερα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Βαγγέλη Κιούση Διαγραφή Η εγγραφή αποθηκεύτηκε.

«Στο τρίτο μου βιβλίο, δεν ασχολούμαι με τη μουσική. Την αφήνω προσωρινά, για να μιλήσω προσωπικά. Και μάλιστα όχι μόνο με δικά μου λόγια, αλλά και με λόγια άλλων, μέσα από μια σειρά από συζητήσεις των τελευταίων 50 χρόνων. Γιατί και το βιβλίο αυτό, ξεκίνησε... από μία συζήτηση.

Είχα μόλις περιγράψει σ’ έναν φίλο, ένα περιστατικό απ’ την καριέρα μου, και το άκουσε με ενδιαφέρον. Όταν με ρώτησε αν έχω κι άλλα τέτοια και του απάντησα «θα μπορούσα να γράψω βιβλίο», με παρότρυνε να το κάνω. Και το έκανα, χωρίς να περιοριστώ στην επαγγελματική σφαίρα της ζωής μου.

Μετά λοιπόν από μισό αιώνα συζητήσεων με γονείς, συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, πελάτες, συνεργάτες, επιχειρηματίες, πολιτικούς, αστυνομικούς, συνεπιβάτες, γείτονες, περαστικούς, πωλητές, ελεγκτές, ανθρώπους των ΜΜΕ και πολλούς άλλους, θυμάμαι, επιλέγω και αναπαράγω τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές. Γιατί έχουν ενδιαφέρον αυτές οι συζητήσεις;

Γιατί αντιμετωπίζουν ή κρίνουν τη γύρω πραγματικότητα στο ευρύτερο περιβάλλον της κάθε εποχής. Γιατί τα θέματά τους είναι διαχρονικά. Γιατί αντικατοπτρίζουν καταστάσεις οι οποίες λιγότερο ή περισσότερο, είναι οικείες σε όλους. Γιατί κάποιοι από τους συνομιλητές είναι γνωστά πρόσωπα, κάποιοι άλλοι είναι σημαντικές προσωπικότητες και κάποιοι άλλοι τα λένε όλα σε μια φράση. Γιατί όλοι έχουν κάτι χρήσιμο να πουν. Και γιατί μέσα από τις συζητήσεις αυτές, προκύπτουν μηνύματα πόρευσης και διδάγματα ζωής», γράφει χαρακτηριστικά ο Μωρίς Σακκής.

 

Ροή ειδήσεων

Share