Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Τα πιο ενδιαφέροντα βιβλιοπωλεία της Αθήνας που αξίζει να ανακαλύψετε

Ξεφυλλίζοντας την πόλη: Ανακαλύπτουμε 4 μοναδικά βιβλιοπωλεία στην πρωτεύουσα

21 Μαρτίου 2024 14:49
Τα πιο ενδιαφέροντα βιβλιοπωλεία της Αθήνας που αξίζει να ανακαλύψετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη χώρα μας, μια χώρα με τόσο πλούσια ιστορία, λέξεις όπως πολιτισμός, λογοτεχνία, ποίηση και άλλες παρεμφερείς κατέχουν μια σημαντική και στέρεα θέση εδώ και πολλά χρόνια.

Γι αυτό και στην πρωτεύουσα φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, μερικά από τα πιο ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία, που μας κερδίζουν από την πρώτη κιόλας επίσκεψη με τη μοναδική τους ατμόσφαιρα, την ιδιαίτερη αύρα τους και σίγουρα την ποικιλία που διαθέτουν.

Σήμερα, 21 Μαρτίου και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Athens Magazine έχει διαλέξει τα 4 πιο ενδιαφέροντα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, 4 σύγχρονους παράδεισους για τους απανταχού βιβλιοφάγους, και όχι μόνο.

Booktalks

Στην πολυσύχναστη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου βρίσκει κανείς το Booktalks, ένα μικρό αλλά γεμάτο χαρακτήρα βιβλιοπωλείο-καφέ. Πρόκειται για το μέρος που σου δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης, που μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικό καφέ την ίδια στιγμή που τα ράφια του είναι γεμάτα από μια τεράστια γκάμα βιβλίων κάθε είδους, από σπάνια αντίτυπα μέχρι σύγχρονα μυθιστορήματα. Στο Booktalks πολύ συχνά διοργανώνονται βιβλιοπαρουσιάσεις και θεματικές βραδιές Ελλήνων και ξένων συγγραφέων ή άλλες ομιλίες, που σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσεις. Εκτός αυτού, εδώ και δύο περίπου χρόνια λειτουργούν και Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και Ανάγνωσης για ενήλικους και παιδιά, τόσο διά ζώσης όσο και διαδικτυακά.

Τ: Αρτέμιδος 47, Παλαιό Φάληρο

View this post on Instagram

A post shared by Booktalks (@booktalkscafe)

Little Tree Books

Άλλο ένα καφέ-βιβλιοπωλείο που συναντάμε, στην περιοχή του Θησείου αυτή τη φορά, κάτω από την Ακρόπολη. Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίζαμε αυτό το μαγαζί ως τον πιο ζεστό και φιλόξενο προορισμό για όσους αναζητούν βιβλία που προκαλούν συζήτηση. Στο Little Tree Books μπορείς να χαλαρώσεις με τον καφέ σου από το πρωί, παρέα με το βιβλίο σου ή να απολαύσεις το κρασί σου το απογευματάκι, δουλεύοντας στο λάπτοπ σου. Γιατί πρόκειται για μαγαζί παντός καιρού και για κάθε ώρα, γι’ αυτό άλλωστε και το επισκέπτονται Αθηναίες και Αθηναίοι από όλες τις περιοχές και φυσικά πολλοί τουρίστες. Μην ξεχάσεις να χαζέψεις την μεγάλη ποικιλία βιβλίων που διαθέτει προς πώληση!

Τ: Καβαλλότι 2, Θησείο

Λεμόνι

Στην περιοχή του Θησείου λατρεύουν τα βιβλία και μας το αποδεικνύουν καθημερινά. Εδώ, και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, βρίσκεται ακόμη ένα και μάλιστα από τα σημαντικότερα μικρά βιβλιοπωλεία, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998, σε χώρο μόλις 20 τ.μ., και από τότε συνεχίζει ακάθεκτο.

Όλα αυτά τα χρόνια, μάλιστα, το Λεμόνι έχει φιλοξενήσει και συνεχίζει να φιλοξενεί μοναδικά, κάθε λογής βιβλία που σε ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους αλλά και αμέτρητους δημιουργούς ή φαν του είδους.

Με μια ατμόσφαιρα που θυμίζει μυστικό στέκι, σε συνδυασμό με τη φιλόξενη διάθεση των ιδιοκτητών του αλλά και τις εξαιρετικές λογοτεχνικές προτάσεις του, το βιβλιοπωλείο θα σου προσφέρει ό,τι αναζητάς, από νέες εκδόσεις και σπουδαίες μεταφράσεις, μέχρι ιστορικά αναγνώσματα παλιότερων περιόδων.

T: Ηρακλειδών 22, Θησείο

Bibliotheque

Στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία των Εξαρχείων, συναντά κανείς έναν χώρο που αγκαλιάζει το παρελθόν και το μέλλον της ελληνικής και της ξένης λογοτεχνίας. Στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Bibliotheque, βρίσκουμε μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων, παλιών και νέων βιβλίων και από πολλούς άλλους εκδοτικούς οίκους. Εάν είσαι τυχερός ή εξαιρετικά ενημερωμένος, κάποιες φορές μπορεί να πετύχεις και παζάρια βιβλίου ή ακόμα και μουσικές βραδιές με αγαπημένα σχήματα της ελληνικής ροκ σκηνής, που συνηθίζει να διοργανώνει το Bibliotheque. Είναι πια δεδομένο, λοιπόν, πως πρόκειται για προορισμό που δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις της λογοτεχνίας που επιθυμούν να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς.

Τ: Θεμιστοκλέους 76, Εξάρχεια

View this post on Instagram

A post shared by Anna (@voltitses)

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share