Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μώρις Σιακκή, «Λογιών λογιών λόγια»

Στο τρίτο του βιβλίο, ο Μωρίς Σιακκής δεν ασχολείται με τη μουσική

11 Δεκεμβρίου 2023 14:26
Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μώρις Σιακκή, «Λογιών λογιών λόγια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαζί με 150 φίλους, συμμαθητές, συναδέλφους και συνεργάτες, ο Μωρίς Σιακκής έκανε την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, «Λογιών λογιών λόγια», στο θέατρο «Άγιος Διονύσιος» του Λεοντείου Νέας Σμύρνης. Συμπαρουσιαστές του σε μια πολύ ζεστή και φιλική εκδήλωση ήσαν η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος, και ο Θανάσης Παπαθανασίου, Creative Chairman της Frank & Fame, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης ακούστηκε ηχητικό μήνυμα του Γιάννη Ευσταθιάδη.

Στο τρίτο του βιβλίο, ο Μωρίς Σιακκής δεν ασχολείται με τη μουσική. Την αφήνει προσωρινά, για να μιλήσει προσωπικά. Και μάλιστα όχι μόνο με τα δικά του λόγια, αλλά και με τα λόγια άλλων.

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μώρις Σιακκή, «Λογιών λογιών λόγια»

Μετά από μισό αιώνα συζητήσεων με γονείς, συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, πελάτες, συνεργάτες, επιχειρηματίες, πολιτικούς, αστυνομικούς, συνεπιβάτες, γείτονες, περαστικούς, πωλητές, ελεγκτές, ανθρώπους των ΜΜΕ και πολλούς άλλους, θυμάται, επιλέγει και αναπαράγει τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές. Προς διευκόλυνση του αναγνώστη, οι συζητήσεις αναπαράγονται χωρίς χρονολογική σειρά, οργανωμένες σε θεματικές ενότητες.

Γιατί έχουν ενδιαφέρον αυτές οι συζητήσεις;

Γιατί αντιμετωπίζουν ή κρίνουν τη γύρω πραγματικότητα στο ευρύτερο περιβάλλον της κάθε εποχής. Γιατί τα θέματά τους είναι διαχρονικά. Γιατί αντικατοπτρίζουν καταστάσεις οι οποίες λιγότερο ή περισσότερο, είναι οικείες σε όλους. Γιατί κάποιοι από τους συνομιλητές είναι γνωστά πρόσωπα, κάποιοι άλλοι είναι σημαντικές προσωπικότητες και κάποιοι άλλοι τα λένε όλα σε μια φράση. Γιατί όλοι έχουν κάτι χρήσιμο να πουν. Και γιατί μέσα από τις συζητήσεις αυτές, προκύπτουν μηνύματα πόρευσης και διδάγματα ζωής.

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μώρις Σιακκή, «Λογιών λογιών λόγια»

Το βιβλίο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο «Παρ’ ημίν», Χαριλάου Τρικούπη 11Α, Αθήνα (τ/φ 210-3811201, https://www.parimin.gr/ ).

Λίγα λόγια για τον Μώρις Σιακκή

Ο Μωρίς Σιακκής γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο στη Νομική Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες (MA, MPhil) στο Πανεπιστήμιο του Essex. Επαγγελματικά, δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες θέσεις στους χώρους των ΜΜΕ, της διαφήμισης και του μάρκετινγκ.

Έχει γράψει πολλά και ποικίλα άρθρα σε έντυπα και ψηφιακά μέσα, ενώ έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία με αντικείμενο την ιστορική έρευνα της σύγχρονης μουσικής. Το «Let the rock stories roll» (Εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ, 2008) περιγράφει την ιστορική εξέλιξη του ροκ στο Λονδίνο, συνδέοντας ανθρώπινες ιστορίες με ιστορικούς χώρους, ενώ το «448 μίλια, εκατομμύρια νότες» (Εκδόσεις ΜΑΡΙΛΟΥ, 2013) συνδυάζει την ιστορική έρευνα με ένα οδοιπορικό 9 ημερών στον αμερικανικό Νότο, εντοπίζοντας τη γέννηση της μουσικής του 20ού αιώνα.

Μόνιμα χόμπυ του είναι η μουσική, η ιστορία, η φωτογραφία και τα ταξίδια.

 

Ροή ειδήσεων

Share