Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

"Η Ανάσταση του Χριστού": Το ιδανικό παιδικό βιβλίο για τις άγιες μέρες του Πάσχα

Με απλά, κατανοητά στιχάκια, αλλά και ευχάριστες, φωτεινές εικόνες

29 Απριλίου 2024 15:22
H-anastash-toy-Xristoy
Από Δήμητρα Μπιλάλη

Το Πάσχα πλησιάζει και πάντα τέτοια περίοδο οι περισσότερο βρισκόμαστε σε αναζήτηση ενός όμορφου δώρου που θα δώσει χαρά στα παιδιά ή τα βαφτιστήρια μας. Τι καλύτερο, όμως, από ένα βιβλίο;

Αν αναζητάτε, λοιπόν, ένα βιβλίο που να αφηγείται τα Πάθη του Χριστού και την Ανάστασή του με κατανοητό τρόπο, ακόμα και για παιδάκια 2 ετών, τότε "Η Ανάσταση του Χριστού" του Φίλιππου Μανδηλαρά είναι αυτό που ψάχνετε. Εδώ όλες οι πληροφορίες είναι δοσμένες σαν παραμύθι με απλά, κατανοητά στιχάκια και ευχάριστες, φωτεινές εικόνες, που έχουν σαν στόχο να γνωρίσουν στο παιδί τη μορφή και το έργο του Χριστού.

"Η Ανάσταση του Χριστού" εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς βιβλίων ("Τα θαύματα του Χριστού", "Η γέννηση του Χριστού") για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που αντλεί τις ιστορίες της από τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, με σκοπό να τις αφηγηθεί με τρόπο σύγχρονο και ζωντανό στα παιδιά.

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Ασχολείται με το παιδικό και εφηβικό βιβλίο από το 1997 ως συγγραφέας, μεταφραστής, επιμελητής και αναγνώστης. Έχει γράψει πολλά βιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά, ένα μυθιστόρημα φαντασίας («Νίκη ή αυτό που φαίνεται κι αυτό που είναι»), μία συλλογή διηγημάτων για νέους («Τα μπανανόψαρα») και τέσσερα μυθιστορήματα για εφήβους. Τα τρία από αυτά («Κάπου ν’ ανήκεις», «Ύαινες», «Ζωή σαν ασανσέρ») αποτελούν την «Τριλογία του δρόμου» (2010-2012), ενώ το τέταρτο («Υπέροχος κόσμος», 2016) αποτελεί μια πολυφωνική λογοτεχνική καταγραφή του σήμερα των εφήβων. Για το «Ζωή σαν ασανσέρ» έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου και για το «Υπέροχος κόσμος» με το βραβείο του περιοδικού «Ο Αναγνώστης».

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share