Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Έβρος: Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους - Τους υπόσχονταν ότι θα χειρουργούσαν συγγενείς τους

Πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη

20 Μαρτίου 2024 15:31
Έβρος: Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους - Τους υπόσχονταν ότι θα χειρουργούσαν συγγενείς τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν στις 14 και 19 Μαρτίου σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές του Έβρου ήρθαν στο φως.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας προχώρησαν στη σύλληψη αλλοδαπής στην Ορεστιάδα, ως μέλος σπείρας που εξαπατούσαν πολίτες, με πρόσχημα χειρουργική επέμβαση στην οποία θα υποβαλλόταν συγγενής τους.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις δυο παθούσες, στα εν λόγω περιστατικά προσποιούμενοι τον γιατρό και με πρόσχημα ότι συγγενής τους πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση απαιτούσαν χρηματικά ποσά για να γίνει το χειρουργείο και τις έπειθαν να συγκεντρώσουν χρήματα, χρυσές λίρες και κοσμήματα κατά περίπτωση και στη συνέχεια να τα παραδώσουν σε προκαθορισμένο σημείο σε συνεργάτιδά τους.

Δείτε επίσης: Σέρρες: Με τηλεφωνικές απάτες απέσπασαν από ηλικιωμένες 40.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη στην Ορεστιάδα μία αλλοδαπή, που με το πρόσχημα του χειρουργείου είχε αποσπάσει χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη, το οποίο και αποδόθηκε στην κάτοχό του.

Σε βάρος της συλληφθείσας σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης με την σχετική δικογραφία να περιλαμβάνει και συνεργούς της, που αναζητούνται από τις Αρχές.

Έβρος: Σπείρα κορόιδευε ηλικιωμένους-Τους υπόσχονταν ότι θα χειρουργούσαν συγγενείς τους

Επίσης, στις 14 Μαρτίου σε οικισμό του Έβρου, η ανωτέρω αλλοδαπη απέσπασε από άλλη ηλικιωμένη χρηματικό ποσό χρυσές λίρες και κοσμήματα. Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, για να εξακριβωθεί εάν τυχόν συμμετείχε σε παρόμοια αδικήματα καθώς και για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί της.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα - Είχε πρωτοπαλίκαρο γνωστό τράπερ και λεία πάνω από 700.000 ευρώ!

Στην εξάρθρωση σπείρας που έκανε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα έφτασε η ΕΛΑΣ. Μάλιστα, φέρεται να συμμετείχε και γνωστός τράπερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε 10 περιπτώσεις διαρρήξεων, η σπείρα φαίνεται να είχε αφαιρέσει συνολικά το ποσό των 710.000 ευρώ.

Φέρονται επίσης να έκαναν πολυτελή ζωή και να ξέπλεναν χρήματα σε βίντεο κλιπ και στον τζόγο.

Στην κατοχή των τριών μελών βρέθηκαν πιστόλια, εκρηκτικά και ένα πολεμικό τυφέκιο.

Η ΕΛΑΣ έχει συλλάβει τρία άτομα ηλικίας 26, 27 και 28 ετών. Συνελήφθησαν στο Καματερό, ενώ είχε προηγηθεί διάρρηξη ΑΤΜ στην Ερμιόνη, από όπου είχαν αφαιρέσει 198.515 ευρώ. Κατασχέθηκαν συνολικά 206.570 ευρώ, 1,5 κιλό εκρηκτικά και 4 πυροκροτητές.

Πώς δρούσε η συμμορία με επικεφαλής τον «Μαραντόνα» - Είχαν λεία 350.000 ευρώ (video)

Ο αρχηγός μιας συμμορίας που εισέβαλλε σε κατοικίες στην Αττική ήταν γνωστός ως "Μαραντόνα". Πράγματι, τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν αποκαλύπτουν τον τρόπο δράσης αυτού του κυκλώματος, το οποίο είχε καταφέρει να κλέψει σχεδόν 350.000 ευρώ από κατοικίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 8 συλληφθέντες της συμμορίας είχαν στήσει μια ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση. Έμπαιναν σε σπίτια τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2023, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Προσέγγιζαν τις οικίες – στόχους χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα αυτοκίνητα και αφού παραβίαζαν μπαλκόνια ή παράθυρα, άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και ό,τι άλλο έβρισκαν και εξαφανίζονταν.

Πώς δρούσε η συμμορία του «Μαραντόνα»

Όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο του ΣΚΑΪ, η συμμορία πριν μπει σε κάποια οικία, έκανε ελέγχους για να δει αν οι ιδιοκτήτες ήταν σπίτι. Χτυπούσε δηλαδή τα κουδούνια και όταν καταλάβαινε ότι το σπίτι είναι άδειο, άρχιζε το σχέδιό της.

Είχε ήδη φροντίσει να ελέγξει εάν υπήρχε σύστημα συναγερμού ή κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και αν υπήρχε, το κατέστρεφε. Η σπείρα φρόντιζε πάντα να έχει καλύψει το πρόσωπό της και να μην αφήνει τίποτα στην τύχη. Όμως, τα οκτώ μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν από τις Αρχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share