Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κάπως πρέπει να τα βγάλουν πέρα: Συνταξιούχοι συγκατοικούν για συντροφιά και οικονομία για να μην καταλήξουν σε γηροκομείο

Δε θέλουν να γίνουν βάρος στα παιδιά τους, ούτε να καταλήξουν σε οίκους ευγηρίας

3 Νοεμβρίου 2023 13:16
Κάπως πρέπει να τα βγάλουν πέρα: Συνταξιούχοι συγκατοικούν για συντροφιά και οικονομία για να μην καταλήξουν σε γηροκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη συγκατοικούν για συντροφιά και οικονομία για να μην καταλήξουν σε γηροκομείο, καθώς κάπως πρέπει να τα βγάλουν πέρα.

Όπως λένε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ούτε επιθυμούν να γίνουν βάρος στα παιδιά τους ούτε να καταλήξουν σε οίκους ευγηρίας, αλλά τη συγκατοίκηση γιατί έχουν παρέα.

Χωρίς συζύγους και συντρόφους έμειναν μόνοι, αλλά είδαν ότι η ανάγκη για συντροφικότητα και παρέα γέννησε την ιδέα της συγκατοίκησης.

Παράλληλα, η σκέψη του να καταλήξουν σε κάποιο ίδρυμα δεν τους αρέσει ούτε να επιβαρύνουν τα παιδιά τους όμως θέλουν. Την ίδια ώρα, ένα άλλο ζευγάρι συνταξιούχων πέρασε σχεδόν 500 ημέρες σε κρουαζιέρες γιατί ήταν φθηνότερο από ένα γηροκομείο.

Με αυτό το σκεπτικό, η κυρία Ρίτσα και ο κύριος Σάκης ίδρυσαν τον σύλλογο «Συγκατοίκηση Φίλων 60+» του οποίου ήδη τα μέλη ξεπερνούν τα 300.

Η Ρίτσα Τζούτζου, ιδρυτικό μέλος συλλόγου αναφέρει στον ΑΝΤ1: «Εγώ είμαι από τα ιδρυτικά μέλη. Μου άρεσε η ιδέα, είχα μείνει ξαφνικά μόνη μου και είχα ανάγκη παρέα και έδεσε το γλυκό. Γνωρίστηκα με κύριες γιατί στην αρχή μόνο κυρίες είχαμε έκανα μία πολύ καλή φίλη μετά δεύτερη, κάναμε εκδρομουλες, ταβερνούλες και λοιπά…».

Ο Σάκης Καβακόπουλος, συντονιστής του συλλόγου, μιλά για το εγχείρημά τους: «Εγώ πέρσι τον Αύγουστο έπρεπε να αφήσω το σπίτι που έμενα γιατί η κόρη μου μεγάλωσε και έπρεπε να ζήσει μόνη της να κάνει τη ζωή της, στο δικό της σπίτι… Ήθελα να την απαλλάξω από την ανάγκη της φροντίδας μου, γιατί έτσι έχω μάθει να τα καταφέρνω μόνος χωρίς να γίνομαι βάρος στους άλλους».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share