Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου υπό τον φόβο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Ποιες οδηγίες ανακοινώθηκαν

22 Αυγούστου 2023 10:48
Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου υπό τον φόβο εκδήλωσης πυρκαγιάς
EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Από Εύη Κουρίδου

Απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει σήμερα Τρίτη (22/8) μέχρι και τα μεσάνυχτα στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου), λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (Δ.Ε. 3) στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης. Συγχρόνως, Στο «κόκκινο» ο Ασπρόπυργος: Φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες - Ήχησε το 112 για εκκένωση στη Λάκκα Κατσαρή (video)

Ειδικότερα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, αφορά:

  • Στο τμήμα του Περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης –Πανοράματος – Χορτιάτη,
  • Στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου (Δασόκτημα Ωραιοκάστρου),
  • Στο Δασόκτημα Πανοράματος (από ΧΔΑ Πλατανάκια μέχρι το Σκοπευτήριο),
  • Στη δασική περιοχή Θέρμης και συγκεκριμένα πλησίον του Περιβαλλοντικού Πάρκου και του Δασοκτήματος Ισενλί

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους την εν λόγω απαγόρευση για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

Ανακοινώσεις Κικίλια για τις πυρκαγιές: Αυτά είναι τα 5 έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των εστιών φωτιάς σε όλη τη χώρα (video)

Στην ανακοίνωση έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση αλλά και πρόληψη πυρκαγιών προχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 53 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Οι περισσότερες από αυτές τις εστίες εκδηλώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και την Εύβοια. Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής λόγω και των καιρικών συνθηκών.

Για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό πραγματοποιήθηκε διϋπουργική σύσκεψη όπου λήφθηκαν τα παρακάτω έκτακτα μέτρα:

  • Πρώτον, απαγόρευση πρόσβασης σε ορεινούς όγκους και περιαστικά δάση με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη στις 8 το πρωί.
  • Δεύτερον, αύξηση και παρουσία περιπόλων ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις παραπάνω περιοχές και σε περιοχές υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Τρίτον, απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας από τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.
  • Τέταρτον, αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών εκκένωσης του 112, καθώς είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος εγκλωβισμού και συνακόλουθα, απώλειας ζωής.
  • Και πέμπτον, αν κριθεί απαραίτητο, θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν όλες οι εμπλεκόμενες, επιχειρησιακά, δυνάμεις

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share