Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Τέσσερις συλλήψεις για την έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα

Οδηγούνται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές

30 Απριλίου 2024 12:24
Τέσσερις συλλήψεις για την έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSΙ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση της ισχυρής έκρηξης σε πάρκινγκ δίπλα σε βενζινάδικο στον Πειραιά, τον περασμένο Μάρτιο και από την οποία προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συνελήφθησαν δύο άτομα για την έκρηξη της βόμβας κοντά στο βενζινάδικο στον Πειραιά στις 8 Μαρτίου, αφότου ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν.

Δείτε επίσης: «Είμαι συγκλονισμένος, ζω από τύχη»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες από την έκρηξη σε βενζινάδικο στον Πειραιά

Σημειώνεται πως στο παρελθόν το συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων άνηκε σε άνθρωπο που εμπλεκόταν με την greek mafia και πλέον έχει δολοφονηθεί.

Την ίδια ώρα, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα για την έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα στις 11 Μαρτίου.

Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για – κατά περίπτωση – αντίσταση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ όλοι οδηγούνται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα

Έκρηξη βόμβας σε Πειραιά και Καλλιθέα

Να υπενθυμίσουμε ότι α ξημερώματα της Παρασκευής 8 Μαρτίου στον Πειραιά σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων.Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη περίπου στις 03:25 τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, δίπλα από βενζινάδικο. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που υπάρχει και χωρίζει το βενζινάδικο με το οικόπεδο που σταθμεύουν οχήματα.

Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη το πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους, ενώ καταγράφηκαν υλικές ζημιές στα σπίτια και στα σταθμευμένα αυτοκίνητα πλησίον του βενζινάδικου.

Λίγες μόνο ημέρες μετά, τα ξημερώματα Δευτέρας 11 Μαρτίου βόμβα μεγάλης ισχύος εξερράγη σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα, στην οδό Λαγουμιτζή.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα προκαλώντας μεγάλες υλικές κάταστροφες στο κατάστημα, ενώ από το οστικό κύμα ζημιές προκλήθηκαν και σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share