Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Φωτιά στην Κύθνο πολύ κοντά σε ξενοδοχείο - Θυελλώδεις άνεμοι και μήνυμα από το «112» για εκκένωση

Συναγερμός στη θέση Παραλία του Σκύλου

21 Αυγούστου 2023 19:36
Φωτιά στην Κύθνο πολύ κοντά σε ξενοδοχείο - Θυελλώδεις άνεμοι και μήνυμα από το «112» για εκκένωση
Από Κυριάκος Μελλίδης

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύθνο. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 16.00 το απόγευμα της Δευτέρας 21/8, καίει χορτολιβαδική έκταση κοντά στην παραλία του Σκύλου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα που υπάρχει στο νησί, ενώ στο σημείο σπεύδουν και δύο αεροσκάφη.

Επίσης, έχουν ενημερωθεί οι δημοτικές αρχές να συνδράμουν με υδροφόρες. Η πυρκαγιά απειλεί κάποιες διάσπαρτες κατοικίες, ενώ το πύρινο μέτωπο είναι πολύ κοντά σε ξενοδοχειακό συγκρότημα. Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112. «Εάν βρίσκεστε στον όρμο Σκύλος εκκενώστε προς Δρυοπίδα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Δείτε επίσης: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Καβάλα: Εκκένωση ακόμη τριών οικισμών - Πληροφορίες για καμένα σπίτια

Ανακοινώσεις Κικίλια για τις πυρκαγιές: Αυτά είναι τα 5 έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των εστιών φωτιάς σε όλη τη χώρα (video)

Στην ανακοίνωση έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση αλλά και πρόληψη πυρκαγιών προχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 53 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Οι περισσότερες από αυτές τις εστίες εκδηλώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και την Εύβοια. Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής λόγω και των καιρικών συνθηκών.

Για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό πραγματοποιήθηκε διϋπουργική σύσκεψη όπου λήφθηκαν τα παρακάτω έκτακτα μέτρα:

  • Πρώτον, απαγόρευση πρόσβασης σε ορεινούς όγκους και περιαστικά δάση με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη στις 8 το πρωί.
  • Δεύτερον, αύξηση και παρουσία περιπόλων ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις παραπάνω περιοχές και σε περιοχές υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Τρίτον, απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας από τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.
  • Τέταρτον, αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών εκκένωσης του 112, καθώς είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος εγκλωβισμού και συνακόλουθα, απώλειας ζωής.
  • Και πέμπτον, αν κριθεί απαραίτητο, θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν όλες οι εμπλεκόμενες, επιχειρησιακά, δυνάμεις

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share