Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Πάτρα: Η μητέρα είχε παρακολουθήσει σεμινάριο εγκληματολογίας! Συνεχίζεται το μυστήριο με τον αιφνίδιο θάνατο των τριών παιδιών (Video)

Γιατί δεν θα γίνει εκταφή - Το παρασκήνιο της ανάκλησης του αιτήματος - Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

12 Φεβρουαρίου 2022 08:28
Πάτρα: Η μητέρα είχε παρακολουθήσει σεμινάριο εγκληματολογίας! Συνεχίζεται το μυστήριο με τον αιφνίδιο θάνατο των τριών παιδιών (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών, της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ιριδας από την Πάτρα. Παράλληλα, για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία «έφυγε» αιφνίδια, μίλησε στο MEGA ο διευθυντής του παιδοκαρδιολογικού του Ωνασείου, Ιωάννης Παπαγιάννης, που την είχε εξετάσει.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση των θανάτων, τις τελευταίες ώρες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως θα γινόταν εκταφή της Τζωρτζίνας για να διενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις.

Δεν τίθεται θέμα εκταφής των παιδιών

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, τελευταίες πληροφορίες του Star αναφέρουν πως δεν τίθεται θέμα εκταφής των παιδιών, καθώς υπάρχουν ιστοί και από τα τρία κορίτσια, προκειμένου να γίνει η οποιαδήποτε εξέταση.

Παράλληλα, σε 10 μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων από την Τζωρτζίνα. Αν δείξουν παρουσία κάποιας επικίνδυνης χημικής ουσίας, τότε θα γίνει επανέλεγχος και για τα αλλά δυο παιδιά.

Πάντως, οι γονείς της Τζωρτζίνας είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση και θέλουν να διαλευκανθεί η υπόθεση. Μάλιστα, η μητέρα έχει περάσει τεράστιο σοκ, καθώς ήταν μόνη της στο δωμάτιο, με τα δύο κορίτσια στο νοσοκομείο και μόνη της στο σπίτι με την μικρή Ίριδα που πέθανε στην κούνια της. Είδε και τα τρία της παιδιά να πεθαίνουν.

Η μητέρα είναι νοσηλεύτρια και είχε παρακολουθήσει σεμινάριο εγκληματολογίας

Στο μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας έρχονται πληροφορίες για τους γονείς της οικογένειας. Σύμφωνα με το STAR, η μητέρα των τριών κοριτσιών ήταν νοσηλεύτρια στο επάγγελμα και παρακολουθούσε σεμινάριο εγκληματολογίας. Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός της που μίλησαν στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, πρόκειται για μια γυναίκα πολύ προσηλωμένη στο επάγγελμά της.

Συνεχίζεται το μυστήριο με τον αιφνίδιο θάνατο των τριών παιδιών - Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής εφημερίδας «Πελοπόννησος», άρχισε να ξετυλίγεται το 2019 για την οικογένεια.

Συγκεκριμένα, πριν από τρία χρόνια, όπως δήλωσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Μαλένας, είχαν πρηστεί οι λεμφαδένες και ύστερα από ένα μυελόγραμμα που έγινε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Ακόμα, κατά τον πατέρα της Μαλένας, οι γιατροί πίστευαν ότι η μορφή της λευχαιμίας που είχε η κόρη του, ήταν «ιάσιμη 100%» αλλά το παιδί έπαθε ανακοπή, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας thebest.gr.

Επισημαίνεται ότι η 4χρονη Μαλένα μεταφέρθηκε στο Nοσοκομείο «Ελπίς» όπου άφησε την τελευταία της πνοή, ενώ συνοδευόταν από τη μητέρα της και δεν την επιτηρούσε κανένας γιατρός.

Δεύτερη απώλεια όταν πέθανε η μόλις έξι μηνών Ίριδα

Η δεύτερη απώλεια του Μάνου και της Ρούλας Δασκαλάκη θρήνησε την ξαφνική απώλεια της μόλις έξι μηνών κόρης τους, της Ίριδας η οποία πέθανε, το 2021, ξαφνικά στον ύπνο της, από τη σπάνια νόσο της φλεβοκόμβου εκ γενετής.

Στο σπίτι της οικογένειας από την Πάτρα τη μοιραία ημέρα βρίσκονταν η μητέρα της Ίριδας, ενώ ο πατέρας απουσίαζε. Έτσι, η αδερφή της γυναίκας είχε πάει να τη βοηθήσει με το μωρό.

Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA που μεταδόθηκε την Παρασκευή (11/02), ήταν μαζί και φρόντιζαν τη μικρή που έδειχνε καλά. Ωστόσο, αφού την είχαν βάλει για ύπνο, στις 17:30 ξύπνησε και εφόσον η μητέρα της την τάισε, κάθισαν μαζί με τη θεία της στον καναπέ. Η Ίριδα δεν έδειχνε να την απασχολεί κάτι και ήταν ευδιάθετη. Λίγο μετά, μητέρα και θεία φρόντισαν το μωρό και την ετοίμασαν για τον βραδινό της ύπνο.

Εν συνεχεία, οι δύο γυναίκες έκαναν μπάνιο τη μικρή, της έδωσαν γάλα και αμέσως μετά η μητέρα την έβαλε στην κούνια της. Η μικρή κοιμόταν συνήθως με πιπίλα, ένα μικρό πανάκι πετσετέ στο χεράκι της και μια κουβερτούλα. Όταν η Ίριδα αποκοιμήθηκε, οι δύο γυναίκες έκατσαν μαζί και άρχισαν να συζητούν. Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι εκείνη την ώρα.

Στις 11:30 της επόμενης ημέρας, η μητέρα ζήτησε από την αδελφή της να ξυπνήσει το μωρό, για να το ταΐσουν και να πάνε βόλτα. Όταν η θεία του μπήκε στο δωμάτιο και πλησίασε την παιδική κούνια, το παιδί ήταν ξεσκέπαστο, με το σωματάκι του να είναι σχεδόν κάθετο στο στρώμα.

Τότε, η θεία του μωρού έπιασε το χέρι της μικρής Ίριδας και διαπίστωσε πως ήταν παγωμένο. Έπειτα, έπιασε το στήθος της και κατάλαβε ότι δεν ανάσαινε. Άμεσα το σήκωσε και είδε πως τα χειλάκια της ήταν μελανιασμένα.

Σε κατάσταση σοκ φώναξε τη μητέρα του μωρού για βοήθεια. Μετά, άρχισε η διαδικασία του ΚΑΡΠΑ και της τεχνητή αναπνοή, ενώ ζήτησε από τη μητέρα να τη βοηθήσει και να καλέσουν ασθενοφόρο, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο. Οι μαλάξεις συνεχίστηκαν, αλλά η Ίριδα δεν επανερχόταν. Το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι άμεσα, αλλά η μάχη είχε ήδη χαθεί. Στο «Καραμανδάνειο» που μεταφέρθηκε έπειτα, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Πάντως, τόσο η μητέρα όσο και η θεία δεν καταλόγισαν κάπου την ευθύνη και δεν μπορούσαν να φανταστούν τον λόγο που πέθανε το μωρό, αποκλείοντας και οι δύο το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας και το νέο περιστατικό που ήρθε στο φως

Η 9χρονη Τζωρτζίνα «έφυγε» στις αρχές του 2022 στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και δεν βρισκόταν υπό επιτήρηση των γιατρών, παρά μόνο συνοδευόταν από τη μητέρα της στον θάλαμό της.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA που μεταδόθηκε την Παρασκευή (11/02), 9χρονη παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα υγείας, τον Απρίλιο του 2021, και θεωρήθηκε νεκρή, ενώ ήταν μόνη της στο θάλαμο και συνοδευόμενη από τη μητέρα της.

Το κορίτσι είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο παίδων Πατρών για διενέργεια εξετάσεων, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του και θεωρήθηκε νεκρή από ανακοπή καρδιάς αγνώστου αιτίας. Παρ' όλα αυτά, συνήλθε έπειτα από οκτώ λεπτά με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μέχρι και τον θάνατό της.

Όπως επισημαίνεται, μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον των ιατροδικαστών, οι οποίοι αμέσως έλαβαν όργανα των παιδιών προκειμένου να διενεργήσουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί. Έτσι, δεν αναμένεται να γίνει εκταφή της 9χρονης.

Μάλιστα, ο διευθυντής του παιδοκαρδιολογικού του «Ωνασείου», Ιωάννης Παπαγιάννης, που είχε εξετάσει ενδελεχώς την 9χρονη Τζωρτζίνα χωρίς να βρεθεί κάτι, ανέφερε την Παρασκευή (11/02), πως στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής.

Ειδικότερα, σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA, ο Ιωάννης Παπαγιάννης είπε: «Δεν ανευρέθη απολύτως τίποτα. Ήταν όλα φυσιολογικά, άριστη καρδιά, άριστο καρδιογράφημα. Μετά την τοποθέτηση του μηχανήματος, παρακολουθούσαμε το παιδί από μακριά. Με μια συσκευή που λαμβάναμε από το μηχάνημα, παίρναμε στοιχεία για το αν υπήρχε επικίνδυνη δραστηριότητα. Το παρακολουθούσαμε από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι την ημέρα του θανάτου. Η συσκευή δεν έδειξε καμία απολύτως σοβαρή αρρυθμία».

Στη συνέχεια, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Να σας απαντήσω στα καρδιολογικά, το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα επιφάνειας, που μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω τίποτα άλλο. Η ανακοπή καρδιάς είναι το τελικό στάδιο μετά απ' οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει το οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει η καρδιά. Δεν είχε καρδιακό πρόβλημα, το είχαμε ελέγξει από κάθε πλευρά».

Ποια ερωτήματα προκύπτουν και τι εξετάζουν οι Αρχές

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και πλέον η έρευνα εστιάζεται στα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, που θα βγουν σε 10 ημέρες.

Ακόμα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του STAR που μεταδόθηκε την Πέμπτη (10/02), προκύπτουν δύο βασικά ερωτήματα καθώς, πρώτον, στους θανάτους και των τριών παιδιών δεν ήταν παρόντες οι γιατροί για να έχουν άμεση εικόνα και έτσι αυτά πέθαναν αιφνίδια. Δεύτερον, τουλάχιστον 10 γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστές δεν μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα για τα αίτια των θανάτων των τριών παιδιών.

Έτσι, λοιπόν, αρχίζει η μεγάλη διαδικασία των καταθέσεων περίπου 20 γιατρών, ιατροδικαστές, νοσηλευτές και συγγενών. Μάλιστα, τελευταίοι φαίνεται πως θα κληθούν να καταθέσουν οι δύο γονείς των τριών νεκρών παιδιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share