Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Καιρός σήμερα 27/5: Συννεφιά με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε πού θα «χτυπήσουν» σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για όλη τη χώρα

27 Μαΐου 2021 07:05
Καιρός σήμερα 27/5: Συννεφιά με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε πού θα «χτυπήσουν» σύμφωνα με τον Αρναούτογλου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός σήμερα 27/5: Συννεφιά με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε σήμερα 27 Μαϊου με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για το πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Πιοα αναλυτικά σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και πιθανόν της Στερεάς Ελλάδας.

Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στη Μακεδονία. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 28 βαθμούς), 16 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 27 βαθμούς), 17 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ και πρόσκαιρα σε μέτριους 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο και τον Κορινθιακό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα 27 Μαϊου σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
  • Άνεμοι:Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα το βράδυ θα είναι ισχυρά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αρχικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις τοπικά αυξημένες και το βράδυ σποραδικές βροχές.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αίθριος. Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις το απόγευμα στις Κυκλάδες.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Αίθριος. Στα βόρεια από το απόγευμα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται μπόρες, καταιγίδες και χαλάζι - Πού θα «χτυπήσουν»

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στον καιρό της Πέμπτης και σημείωσε ότι αλλάζει ιδιαίτερα απότομα σε ορισμένες περιοχές, καθώς θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε πως τα έντονα φαινόμενα θα εμφανιστούν στην Βόρεια Ελλάδα και μπορεί να φτάσουν μέχρι την Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, είπε ότι «η Πέμπτη θα ξεκινήσει πάρα πολύ καλά με λιακάδα, σχεδόν παντού στην Ελλάδα. Ίσως δούμε μικρή θολούρα και αραιές συννεφιές, καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Όσο βαδίζουμε στις μεσημεριανές ώρες θα εμφανιστεί μία αστάθεια του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως στη Μακεδονία, στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Εκεί θα εμφανιστούν μπόρες και καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λιακάδα, ως το τέλος της ημέρας».

Παράλληλα, τόνισε πως «όσο περνάει η ώρα τα φαινόμενα θα ενταθούν και δεν αποκλείεται να εμφανιστούν ισχυρές καταιγίδες, συνοδευόμενες από ανέμους και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας».

«Η Πέμπτη θα κυλήσει ομαλά με δυτικούς και βορειοδυτικούς ανέμους, κοντά στα 4 με 5 μποφόρ», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου για την Αττική ανέφερε πως «η ημέρα θα ξεκινήσει με πάρα πολύ καλό καιρό με λιακάδα και κάποια σχετική θολούρα. Θα εμφανιστούν λίγες αραιές συννεφιές, ενώ το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι 4 με μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 με 32 βαθμούς Κελσίου».

Ακόμη, για την Θεσσαλονίκη πρόσθεσε ότι «θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη η υγρασία, ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα και λίγες αραιές συννεφιές. Στη Κεντρική Μακεδονία ο καιρός αναμένεται να γίνει άστατος και πρώτα στα ορεινά με μπόρες και καταιγίδες.

Όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές νυχτερινές ώρες, τόσο περισσότερες περιοχές θα επηρεαστούν όπως η Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, αυτά τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα είναι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18 με 28 βαθμούς Κελσίου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share