Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Μόσχα: Ομηρία σε τράπεζα στο κέντρο της πόλης

Σοκ

23 Μαΐου 2020 15:19
Συναγερμός στη Μόσχα: Ομηρία σε τράπεζα στο κέντρο της πόλης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η ρωσική αστυνομία εξετάζει αναφορές για κατάσταση ομηρίας σε τράπεζα, στην οδό Zemlyanoy Val St., 41, στο κέντρο της Μόσχας, δήλωσε στο Sputnik εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας, σήμερα, Σάββατο.

«Οι δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Έξι άνθρωποι φέρεται να κρατούνται όμηροι, σύμφωνα με αναφορές. Επίσης, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν σε εμπορικό κέντρο σε πολυτελή περιοχή της Μανίλα, στις Φιλιππίνες, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς και για κατάσταση ομηρίας.

Στο συγκεκριμένο κτίριο στην οδό Zemlyanoy στεγάζονται υποκαταστήματα των τραπεζών Alfa-Bank και Sberbank, όπως προκύπτει από χάρτη της περιοχής.

Διαπραγματεύσεις με τον φερόμενο δράστη

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν διαπραγματεύσεις με τον φερόμενο δράστη που κρατά τους ομήρους στην τράπεζα, ανέφερε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της Μόσχας, μιλώντας στο Sputnik.

«Οι διαπραγματεύσεις με τον φερόμενο απαγωγέα είναι σε εξέλιξη» δήλωσε. Η αστυνομία έχει αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή γύρω από την τράπεζα.

Ασαφή παραμένουν τα κίνητρα του δράστη καθώς κι εάν έχει θέσει κάποιο αίτημα. Στέλεχος της τράπεζας Alfa-Bank στη Μόσχα δήλωσε ότι μέσα στο υποκαταστήματα δεν βρίσκεται προσωπικό, ενώ πρόσθεσε ότι ασαφές παραμένει εάν ο δράστης είναι μόνος του.

Συνεντρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο κοντά στη Μόσχα - Νεκρά τα μέλη του πληρώματος

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Mi-8 συνετρίβη κοντά στη Μόσχα, συμφωνά με μια πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, συγκλονίζοντας τη χώρα αλλά και όλο τον κόσμο.

«Το ελικόπτερο έκανε βαριά προσγείωση κοντά στο χωριό Ζαχάροβο. Αναφέρονται θύματα», είπε η πηγή αυτή, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για νεκρούς ή τραυματίες ή τον αριθμό τους. Μάλιστα πριν μια σχεδόν εβδομάδα είχε συντριβεί ακόμα ένα ελικόπτερο, και τα άτομα για καλή τους τύχη διασώθηκαν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το πλήρωμα του ελικοπτέρου σκοτώθηκε.

Τα αίτια της συντριβής ερευνώνται, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι πιθανόν το δυστύχημα να οφείλεται σε τεχνική βλάβη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share