Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Μαίρη Ραζή για το MeToo: «Δεν πρέπει να έχουμε ενοχές γιατί αρέσουμε και μας κυνηγάνε, καλά κάνουν»

«Φυσικά έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση»

2 Δεκεμβρίου 2023 10:10
Μαίρη Ραζή για το MeToo: «Δεν πρέπει να έχουμε ενοχές γιατί αρέσουμε και μας κυνηγάνε, καλά κάνουν»
Από Εύη Κουρίδου

Στη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από συνάδελφό της αλλά και το κίνημα MeToo αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Μαίρη Ραζή σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Λοιπόν».

Για το αν βίωσε ποτέ κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης, η ηθοποιός απάντησε: «Αλίμονο, ωραία γυναίκα υπήρξα, φυσικά έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, αλλά τη στιγμή που μου συνέβαινε κάτι τέτοιο, ήξερα να το σταματώ. Αυτός θα φοβηθεί, όχι εγώ».

Μαίρη Ραζή για MeToo και σεξουαλική παρενόχληση

Επίσης, αποκάλυψε ότι της είχε τύχει να την κλειδώσουν σε καμαρίνι με σκοπό να της επιτεθούν: «Μόλις τον είδα να ετοιμάζεται να κλειδώσει την πόρτα, την άνοιξα και άρχισα να ουρλιάζω. Χάλασε η παράσταση και έτσι σταμάτησε. Δεν πρέπει να έχουμε ενοχές γιατί αρέσουμε και μας κυνηγάνε. Καλά κάνουν και μας κυνηγάνε, αλλά αν δεν θες, υπάρχουν τρόποι, πιστεύω, για να το αποτρέψεις. Θεωρώ πολύ προσβλητικό να αναγκαστώ να κάνω κάτι που δεν θέλω. Έχω πληρώσει με αίμα το ότι πάντα μπορούσα να κάνω αυτά που πραγματικά μου άρεσαν και ήθελα. Μερικά πράγματα που είναι ενάντια στις αρχές μας, πρέπει να έχουμε μετωπική σύγκρουση. Με ειρήνη πάντα δεν γίνεται το πέρασμα στην ελευθερία».

Δείτε επίσης: Νεφέλη Ορφανού: «Η ομοφυλοφιλία είναι παραβατική. Αν θες μπορείς να διαχειριστείς μια σ@ξου@λικ@ παρενόχληση. Η γυναίκα δεν μπορεί να έχει καριέρα και παιδί»

Και πρόσθεσε: «Δεν κατηγορώ κανέναν, γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τη δυναμική για να κάνουν κάτι τέτοιο, να συγκρουστούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Είναι έτσι ο χαρακτήρας τους. Το ΜeΤoo ήταν καλό που έγινε, γιατί περιορίστηκαν διάφορα πράγματα που δεν ήταν όμορφα, αλλά ήταν και μια φούσκα που ξεφούσκωσε. Ελπίζω από εδώ και πέρα οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το κομμάτι της τέχνης να είναι πιο προσεκτικοί στις συμπεριφορές τους. Πρέπει να αλλάξει το τοπίο, κανείς δεν είναι σκλάβος κανενός, ούτε για να πάρεις έναν ρόλο πρέπει να υποστείς εξευτελισμό».

Κρίτα για Χαϊκάλη: «Αδικήθηκε! Δεν έπρεπε να τον λιθοβολήσουμε επειδή έκανε ένα πιο χυδαίο φλερτ» (video)

Στον Παύλο Χαϊκάλη και το #MeToo αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Ελένη Κρίτα, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

«Το Παρά Πέντε μου άνοιξε νέους δρόμους και μου έδωσε καινούργια καριέρα. Ακόμα με φωνάζουν ‘δράκουλα’. Οι πιο αστείες στιγμές από τα γυρίσματα ήταν όταν η Ζουμπουλία με πέταξε στην πισίνα», είπε αρχικά η ηθοποιός και συνέχισε λέγοντας: «Από μικρή με "έτρωγε" να ασχοληθώ με την υποκριτική ενώ ήμουν πολύ δειλό παιδί. Ασχολήθηκα με την υποκριτική ενώ ήδη είχα τελειώσει το πανεπιστήμιο. Η μητέρα μου απόρησε και είπε "εσύ θα κάνεις θέατρο, που δεν έλεγες ούτε ποίημα;"».

Για την περίοδο που έχασε χρήματα από τη δουλειά της, η Ελένη Κρίτα είπε: «Έχει συμβεί στη δουλειά να μην πάρουμε τα λεφτά μας, αλλά δεν έχω μετανιώσει κάποια επιλογή μου. Σε καμία δουλειά δεν επέτρεψα να θιχτεί η αξιοπρέπειά μου. Με είχε πιάσει απελπισία όταν είχα χάσει πολλά χρήματα από δουλειά».

Δείτε επίσης: «Καταπέλτης» ο Μάνος Πίντζης για τον Πέτρο Φιλιππίδη - «Δεν υπάρχει λόγος να τον κανιβαλίσουμε άλλο» (video)

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στο #MeToo, λέγοντας: «Η δική μου γενιά ήταν πιο ανθεκτική, βιώναμε αυταρχικές συμπεριφορές. Είχα υποστεί κακές συμπεριφορές στα πρώτα μου χρόνια στη δουλειά. Στο κομμάτι των σεξουαλικών παρενοχλήσεων έβαζα πάντα τα όριά μου και αν έβλεπα ότι δε με παίρνει, έφευγα».

Για το ηλικιακό φάσμα, η ηθοποιός σχολίασε: «Μετά τα 50 – 55 οι γυναικείοι ρόλοι λιγοστεύουν στην τηλεόραση. Στα σήριαλ, τους άνδρες 50 – 55 ετών τους ερωτεύονται νεότερες. Αντίστοιχοι γυναικείοι ρόλοι δεν υπάρχουν».

Κλείνοντας, μίλησε για τον Παύλο Χαϊκάλη, μετά τις καταγγελίες γυναικών εναντίον. «Θεωρώ ότι αδικήθηκε, με την έννοια ότι δεν είχε γίνει κάποια επώνυμη καταγγελία, δεν εκκρεμεί κάποια δίκη. Πολύ υπερβολικό ότι το πλήρωσε τόσο ακριβά. Τώρα ότι μπορεί κάποια στιγμή να ξεπέρασε τα όρια, να ήταν ένα φλερτ υπερβολικό, μπορεί και χυδαίο να πει κανείς, εντάξει δεν τον λιθοβολείς γι' αυτό», είπε και συμπλήρωσε: «Για εμένα θα μπορούσε να επιστρέψει στην υποκριτική. Το θέμα είναι αν όλο αυτό που έχει γίνει, όλος αυτός ο ντόρος, θα επιτρέψουν στο κοινό να πάει να δει παραστάσεις του, να μην πετάει κανείς ντομάτες και αβγά, να μη γιουχάρει από κάτω, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο πράγμα να το διαχειριστεί κάποιος».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share