Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Συγκινεί η Μαρία Χούκλη για τον καρκίνο: «Για πολύ καιρό η μόνη σου επιθυμία είναι να ξημερώσει και να είσαι καλά»

«Το σώμα σου εξαθλιώνεται, αλλάζει, χαράσσεται δια βίου»

30 Σεπτεμβρίου 2023 15:00
Συγκινεί η Μαρία Χούκλη για τον καρκίνο: «Για πολύ καιρό η μόνη σου επιθυμία είναι να ξημερώσει και να είσαι καλά»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρία Χούκλη είχε μιλήσει στο παρελθόν για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και είχε συγκινήσει, αναφέροντας ότι «για πολύ καιρό η μόνη σου επιθυμία είναι να ξημερώσει και να είσαι καλά».

Η δημοσιογράφος κατάφερε να βγει νικήτρια στη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Παράλληλα, καθηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη για την "μάχη" της με τον καρκίνο, ενώ έκανε αποκαλύψεις και για την διαθήκη της μιλώντας στο «Πρωινό» και στον Γιώργο Λιάγκα.

«Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το κακό, όσο ενημερωμένος κι αν είναι. Η είδηση ότι διαγνώστηκε καρκίνος στο στήθος σε χτυπάει σαν κεραυνός. Αλλάζει εντός σου τον ρυθμό του κόσμου. Σε θυμώνει, σε τρομάζει, σε απελπίζει. Απλώνεται γύρω σου ένας γυάλινος θόλος που αφήνει έξω όσα μέχρι τότε ήταν η καθημερινότητά σου. Μετά η ζωή σε τραβάει από το μανίκι κι έτσι πρέπει. Ανασκουμπώνεσαι και ορμάς κατά πάνω στον εσωτερικό εχθρό. Όταν σου συμβαίνει κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σου συμβαίνει. Αλλά μην αποθαρρύνεστε.

Έτσι είμαστε φτιαγμένοι οι άνθρωποι. Απλώς οι γύρω σου χρειάζεται να μπορούν και να θέλουν να κολυμπήσουν μαζί σου στην ίδια φορά του χειμάρρου. Αρκεί να είναι εκεί για να σε κρατήσουν μην πέσεις δίνοντας τη μεγάλη μάχη. Η μάχη σε αυτή την περίπτωση είναι πόλεμος. Ιδίως στους δύσκολους καιρούς μας περισσότερο από ποτέ είναι και ένας πόλεμος οικονομικός διαχωρισμών – αποκλεισμών. Πάντοτε όμως θα είναι ένας αγώνας προσωπικός που έχει στρατηγική, έχει τακτική, απώλειες, μικρές ήττες, αλλά φέρνει τη μεγάλη νίκη» είχε εξηγήσει η ίδια.

Μαρία Χούκλη
Μαρία Χούκλη

Η Μαρία Χούκλη είχε αναφερθεί και στις μέρες μετά τη διάγνωση. «Τα γεγονότα μετά την είδηση ότι εμφάνισες καρκίνο του στήθους έχουν πολύ πόνο και φόβο. Το σώμα σου εξαθλιώνεται, αλλάζει, χαράσσεται δια βίου. Για πολύ καιρό η μόνη σου επιθυμία είναι να ξημερώσει και να είσαι καλά. Να νυχτώσει και να κοιμηθείς ήσυχα. Να το πω αλλιώς. Μπαίνεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με άγρια θηρία. Θα σε κομματιάσουν, αλλά είναι στο χέρι σου να βρεις την έξοδο και να βγεις στο φως. Γιατί ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Θα το ξαναπώ.

Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί να θεραπευθεί, αν εντοπιστεί νωρίς. Μετά όλα ασφαλώς θα είναι αλλιώς. Αλλά δεν θα είσαι λιγότερο γυναίκα. Η ζωή μετά θα είναι πιο ουσιαστική. Αναδιατάσσονται οι προτεραιότητες. Αξιολογείς διαφορετικά πρόσωπα και καταστάσεις. Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το κακό. Αλλά το μόνο που έχετε να φοβηθείτε είναι ο φόβος. Πρέπει να τον διασχίσετε και να περάσετε απέναντι. Θα περάσετε απέναντι», είπε χαρακτηριστικά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share