Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου και αφράτη κρέμα και κάλυψη σοκολάτας!

Εύκολο και γρήγορο!

15 Μαΐου 2019 13:30
Πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου και αφράτη κρέμα και κάλυψη σοκολάτας!

Το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα, καλυμμένο με σοκολάτα. Χρειάζεται μόνο 15 λεπτά για τη παρασκευή του, λίγη υπομονή για να παγώσει και να απολαύσετε εσείς και φίλοι οι σας!

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
950 ml γάλα πλήρες
3 φακελάκια των 62 γρ. το ένα κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια
230 γρ. (2 φλ. τσαγιού) σαντιγί [*]
2 πακέτα (των 225 γρ. το ένα) μπισκότα Πτι Μπέρ
Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
115 γρ. (½ φλ.) βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομμάτια
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλ. τσαγιού σταγόνες ημίγλυκης μαύρης κουβερτούρας
¼ φλ. τσαγιού γάλα πλήρως
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
κουβερτούρα σε νιφάδες για διακόσμηση (προαιρετικά)

Πεντανίστιμο Μπισκοτογλυκό ψυγείου και αφράτη κρέμα και κάλυψη σοκολάτας!
Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το κρύο γάλα και τη σκόνη από τα 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου και τα χτυπάτε με σύρμα για 2 λ. Αφήνετε τη κρέμα να “σταθεί” για 2 λ και στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με το σύρμα με απαλές, αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στρώνετε καλά αλουμινόχαρτο τη βάση και τα τοιχώματα ενός πυρέξ με διάσταση βάσης 22×32 εκ. Στρώνετε στη βάση του πυρέξ μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ φροντίζοντας να μην αφήνετε κενά μεταξύ τους. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα στιγμής με τη σαντιγί, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη σκεπάζετε με άλλη μια στρώση μπισκότα πτι μπερ.
Επαναλαμβάνετε ακόμα μια φορά τις στρώσεις με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με ακόμη μια στρώση με μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη σοκολατένια επικάλυψη.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Σε μια κατσαρολίτσα προσθέτετε όλα τα υλικά για την επικάλυψη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως, το βούτυρο η ζάχαρη και οι σταγόνες σοκολάτας, ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και έχετε μια ρευστή, λεία κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε 2-3 λ να σταθεί.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ρευστό σοκολατένιο μείγμα πάνω από το γλυκό σας και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια μαρίζ σε όλη την επιφάνεια. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ να κρυώσει και σφίξει καλά. Διακοσμείτε το γλυκό σας με νιφάδες σοκολάτας (προαιρετικά), το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Το πιο νόστιμο και αφράτο μιλφέιγ! (Video)

Το γλυκό με τα 1000 φύλλα όπως μεταφράζεται το Μιλφέιγ στα γαλλικά απ” όπου προέρχεται.

Πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο μιλφέιγ όχι με τη κλασική σφολιάτα αλλά με σφολιατίνια και με μια υπέροχη αφράτη κρέμα.

Υλικά συνταγής
280 γρ. ζάχαρη
110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
650 γρ. νερό [*]
2 βανιλίνες
1 κ.σ. βιτάμ
400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
3 πακέτα σφολιατίνια
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Το πιο νόστιμο αφράτο μιλφέιγ! (Video)

Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες “φουσκάλες” βρασίματος. Προσθέτετε τις 2 βανιλίνες και ανακατεύετε καλά.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αμέσως ρίχνετε τη 1 κ.σ. βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο. Σκεπάζετε τη κρέμα με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να ακουμπά πάνω στη κρέμα για να μη κάνει κρούστα, και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Όταν κρυώσει η κρέμα, ρίχνετε τη φυτική κρέμα γάλακτος σε μεγάλο μπολ και τη χτυπάτε με μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Με μια μαρίζ ρίχνετε τη κρύα κρέμα, κουταλιά, κουταλιά μέσα στη σαντιγί ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως μετά από κάθε προσθήκη.
Παίρνετε ένα πυρέξ ή τσέκρι με διάσταση 20×25 εκ. και στρώνετε στη βάση του σφολιατίνια, το ένα κολλητά δίπλα στο άλλο φροντίζοντας να μην αφήσετε κενά. Από πάνω ρίχνετε το μισό μείγμα κρέμας και το απλώνετε ισομερώς με μια μαρίζ.
Πάνω από τη κρέμα χοντρο-σπάτε με τα χέρια σας τα μισά από τα υπόλοιπα σφολιατίνια τα οποία φροντίζετε να καλύψουν ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια της κρέμας. Τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη μισή ποσότητα μείγματος κρέμας και τελειώνετε με τα υπόλοιπα σφολιατίνια τα οποία και αυτά τα χοντρο-σπάτε με τα χέρια σας και καλύπτετε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.
Βάζετε το μιλφέιγ σας στο ψυγείο για 4 ώρες και μετά το πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε. Φροντίστε τη ζάχαρη άχνη να τη βάζετε πάντα πριν σερβίρετε το γλυκό σας. Αυτό το μιλφέιγ διατηρείτε αρκετό καιρό στο ψυγείο διότι η κρέμα του δεν περιέχει ούτε αυγά ούτε γάλα.

TAGS
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share