Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Τέσσερις δωρεάν εκδηλώσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο (26-28/04) στην Αθήνα

Το Athens Magazine προτείνει

26 Απριλίου 2024 13:38
Τέσσερις δωρεάν εκδηλώσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο (26-28/04) στην Αθήνα
Από Λίνα Σιμοπούλου

Βρισκόμαστε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από το Πάσχα και η πρωτεύουσα είναι για ακόμη μια φορά εδώ, «πρόθυμη» να μας ξεναγήσει στα όμορφα μέρη της και να γευτούμε λίγο ακόμη από τον πολιτισμό της, και μάλιστα χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ!

Γι αυτό και σήμερα το Athens Magazine προτείνει τέσσερις δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, που σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις, αφού υπόσχονται ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο γεμάτο διασκέδαση στην καρδιά της πόλης.

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

H θερμοκρασία έχει ανέβει, η μέρα έχει μεγαλώσει και είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε την Άνοιξη με το καθιερωμένο Meet Market Easter Edition στις 27 & 28 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Δύο συναρπαστικές ημέρες, ένα μοναδικό spot, τέσσερις διαφορετικοί χώροι – Μηχανουργείο, Προαύλιο Μηχανουργείου, Αποθήκη & Κεντρική Αυλή – κατακλύζονται από μία ποικιλία μικρών θαυμάτων από 150+ μεγάλα #ΜadeΙnGreece μυαλά και στήνουν το ιδανικό σκηνικό για ένα διήμερο γεμάτο ψώνια, μουσική, ποτό, φαγητό, δραστηριότητες, συναντήσεις και δώρα!

Κάτι για όλους

Πάνω από 150 σχεδιαστές, καλλιτέχνες, μικροί παραγωγοί και συλλέκτες – ανάμεσά τους πολλά new entries – γίνονται νομάδες, βγαίνουν από τα καταστήματα και τα εργαστήρια τους και μας ξεναγούν στη δημιουργική πλευρά της σύγχρονης Αθήνας. Καλοσχεδιασμένα ρούχα, ιδιαίτερα αξεσουάρ, χειροποίητα κοσμήματα, homedeco αντικείμενα μοναδικής αισθητικής αλλά και τα πιο ιδιαίτερα φυτά για να στολίσεις το μπαλκόνι σου. Επιπλέον, προϊόντα ομορφιάς και ευεξίας από αγνές πρώτες ύλες αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο περιποιούμαστε τον εαυτό μας και, για όλους τους food lovers που εκτιμούν τα τρόφιμα απευθείας από την ελληνική γη, η κατηγορία tasting corner είναι γεμάτη από νόστιμους πειρασμούς που θα λατρέψετε. Αν τώρα αναζητάς τις πιο πρωτότυπες παιδικές δημιουργίες ή τις πιο ξεχωριστές λαμπάδες, μην ανησυχείς, έχουμε φροντίσει και για αυτό!

#livelovelocal

Street Food Lovers – σίγουρα θα θέλετε να κάνετε μία στάση για να δοκιμάσετε τις ethnik ή/και τις πιο παραδοσιακές προτάσεις που έχουν ετοιμάσει οι καντίνες για εσάς, να πιείτε μία μπύρα από τις εξαιρετικές ελληνικές μικροζυθοποιίες ή να δροσιστείτε με τα signature cocktails του Meet Market Bar εμπνευσμένα από τα φρούτα εποχής. Music heads, όπως πάντα, θα έχουμε non-stop dj sets από το opening μέχρι το closing, καλύπτοντας κάθε μουσικό γούστο. Little friends, εκτός από τις δωρεάν δραστηριότητες και παιχνίδια που έχουμε ετοιμάσει για εσάς, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το καθιερωμένο Easter Egg Hunt, δηλαδή 100 πασχαλινά αυγά κρυμμένα σε όλη την Τεχνόπολη, που θα σας περιμένουν να τα βρείτε για να κερδίσετε δώρα, αφού τα φέρετε στο Κεντρικό Ταμείο της διοργάνωσης. Κι αφού είστε εκεί, μη ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή στην κλήρωση του Meet Market όπου 3 τυχεροί κερδίζετε 3 καλάθια γεμάτα δώρα από όλους τους εκθέτες. #Plus σε ένα διαγωνισμό έκπληξη… Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα!

Γι’ αυτό λοιπόν, πάρτε ένα φίλο ή και όλη την οικογένεια και ελάτε στο Γκάζι για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο συναντήσεις, βόλτα, ψώνια, φαγητό, μουσική διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις. Έφτασε η ώρα της Πασχαλινής μας συνάντησης που οι urban lovers ξέρουν να εκτιμούν.

“The Olympic Cypher” στο Καλλιμάρμαρο

Με αφορμή την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Flux Laboratory, παρουσιάζουν το “The Olympic Cypher”, μια χορευτική περφόρμανς σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου.

Με σκοπό να τιμηθεί το breakdance, νέο άθλημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Aγώνων στο Παρίσι το 2024, θα διοργανωθούν από τις 16 έως και τις 26 Απριλίου μία σειρά από περφόρμανς, που θα συνοδεύσουν την Ολυμπιακή Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία στην Αθήνα.

Η πορεία των χορευτικών παραστάσεων θα ακολουθήσει εκείνη της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, κάνοντας στάσεις σε ορισμένες πόλεις: στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου, στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά στις 17 Απριλίου, στο Γιαλί Τζαμί στα Χανιά στις 18 Απριλίου, στην παραλία Βόλου- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο στις 20 Απριλίου, στην Πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα στις 23 Απριλίου, και κατόπιν στην Αθήνα στις 26 Απριλίου για την Τελετή Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο Ηλίας Χατζηγεωργίου και η ομάδα χορευτών του The Olympic Cypher σε κάθε πόλη δημιουργούν ένα μεγάλο χορευτικό κύκλο. Είναι battle, παράσταση ή αυτοσχεδιασμός;

Οι χορευτές διαχειρίζονται τον χώρο, το χρόνο και τον αριθμό των ατόμων στον κύκλο, άλλες φορές αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε κοινούς εννοιολογικούς άξονες και άλλοτε μέσα από χορογραφημένα μέρη, ερμηνεύοντας κάθε φορά μια μοναδική περφόρμανς υπό τους ήχους της πρωτότυπης ηλεκτρονικής μουσικής του Αλέξη Φάλαντα.

Η ομάδα συναντά επί σκηνής breakdance χορευτές και χορεύτριες από κάθε πόλη, που συμμετέχουν στη δράση εκπροσωπώντας την τοπική χορευτική κοινότητα. Σόλο, ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα δημιουργούνται στιγμιαία και χάνονται ξανά σε αυτόν τον κύκλο που στο τέλος, ανοίγει στο κοινό για να συμμετέχει μαζί με τους χορευτές.

Το πρόγραμμα The Olympic Cypher, βασίζεται στην Ολυμπιακή παράδοση της Ελλάδας και έχει στόχο να αναδείξει τη σχέση μεταξύ της τέχνης και του αθλητισμού καθώς και τις κοινές τους αξίες. Παράλληλα, μέσω του Τhe Olympic Cypher, αναδεικνύεται το breakdance ως νέο ολυμπιακό άθλημα και δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να ενταχθεί και να συμμετέχει στην μοναδική αυτή εορταστική και συλλογική στιγμή.

Συντελεστές

Χορογραφία: Ηλίας Χατζηγεωργίου

Πρωτότυπη μουσική/Live performance: Αλέξης Φάλαντας

Βοηθός Χορογράφου: ‘Αιντι Ορμένι

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Φωτογράφιση: Σπύρος Στρογγύλης

Κινηματογράφηση: Στέφανος Χατζής

Κοστούμια : Κωνσταντίνος Πριόβολος/VOID

Οργάνωσης & εκτέλεση παραγωγής: Αχιλλέας Σταύρου (Goodheart Productions)

Παραγωγή: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος / Flux Laboratory

Ερμηνεία: Σεβαστή Ζαφείρα, Χαρά Κυριακάκη, Παυλος Λυκούδης, Σωκράτης Ρομφαίας, Χάρης Χατζηανδρέου, Άιντι Ορμένι κ.ά.

Hobby Festival 2024

To skywalker.gr – Eργασία στην Ελλάδα διοργανώνει το Hobby Festival στις 26-28/4, στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, 11:00-23:00, και μας περιμένει να ζήσουμε μια μοναδική ευκαιρία γνωρίζοντας χόμπι από όλους τους επαγγελματίες και οργανισμούς οι οποίοι διαχειρίζονται μέσα και τεχνογνωσία ερασιτεχνικών ασχολιών και δράσης ελεύθερου χρόνου!

Στο Hobby Festival συμμετέχουν μη φονικά χόμπι, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην ευζωία και στην προοπτική της ευτυχίας –ενισχύοντας παράλληλα προσωπικές δεξιότητες–, στην ανακάλυψη και την καλλιέργεια κλίσεων και ταλέντων, καθώς και στη συνάντηση ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και ικανότητες.

Εκθέτες με βιωματική παρουσία και showtimes θα είναι εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ για να δοκιμάσεις και να βρεις αυτό που σου ταιριάζει, σε μια άκρως ψυχαγωγική ατμόσφαιρα που τα έχει όλα: μουσική, φαγητό, ποτό, κληρώσεις και δώρα!

Άννα Μαρία Παπαδημητρίου έκθεση "Shades from the deep"

Στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - δεξαμενή" παρουσιάζεται η νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής της Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου, με τίτλο: " Shades from the deep ".

Εγκαίνια: Παρασκευή 26 Απριλίου από τις 8μμ έως τις 10.30μμ

"Μοιάζουμε με θάλασσες, είμαστε σώματα από νερό, με απτές επιφάνειες και αμέτρητα βάθη. Η ύπαρξή μας είναι αλληλένδετη με μια αλληλουχία αναπνοών. Πέραν όμως της αναπνοής, είμαστε μία αλληλουχία καταδύσεων. Ο ενδότερος εαυτός, ένα πολύτιμο πεδίο έρευνας, έχει άπειρες εσωτερικές αποχρώσεις και δυνητικά συναντάται στα βαθύτερα περιεχόμενα του ρευστού υδάτινου χώρου που φιλοξενεί το ασυνείδητο.

Τι κάνουμε με όσα δεν είναι ορατά; Αν μέσω της όρασης βλέπουμε όσα έχουν μορφή, πώς βλέπουμε την ουσία που υπάρχει πίσω από τη μορφή; Πώς δίνουμε ενδείξεις για το Αόρατο; Αυτά τα ερωτήματα υπήρχαν ασυνείδητα όταν συνδεόμουν με μία ζωγραφική διαδικασία που μοιάζει με βίωμα αλλεπάλληλων καταδύσεων στα βάθη του Αόρατου. Παραμερίζοντας την αναπαράσταση των ήδη ορατών, επέλεξα την έρευνα, τον αυτοσχεδιασμό, την αγωνία και την έκσταση της πιθανής συνάντησης με κάτι πρωτόγνωρο και αποκαλυπτικό. Έχω την αίσθηση ότι εξερευνώ ακαθόριστα εσωτερικά τοπία στα όρια βυθών αρχετυπικών." αναφέρει η ίδια η καλλιτέχνης για τη νέα ενότητα έργων της Αποχρώσεις από τα βάθη.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση κινούνται στο ευρύτερο πλαίσιο του αφηρημένου εξπρεσσιονισμού με ένα πολύ προσωπικό ζωγραφικό ιδίωμα που προσεγγίζει την ποιητική αφαίρεση. Οι συνδυασμοί των χρωμάτων αλλού αντιθετικοί μεταξύ τους και αλλού σε παρεμφερείς τονικότητες, λαμπεροί ή πιο σκοτεινοί, προξενούν ιδιαίτερη αίσθηση στο βλέμμα εγείροντας συναισθήματα στον θεατή. Οι διαφορετικές ματιέρες που εναλλάσσουν το άγριο με το μαλακό της ύλης του λαδιού, το ανάγλυφο με πολλές επάλληλες επιστρώσεις χρώματος και σε κάποια σημεία το διάφανο, κινούν το ενδιαφέρον του θεατή σε σχέση με τις ζωγραφικές τους αξίες και τον οδηγούν σε συγκινησιακά ταξίδια. Η καλλιτέχνης δίνει τους δικούς της τίτλους στα έργα αλλά οι εικόνες ή η προσέγγιση που θα έχει τελικά ο θεατής και η αίσθηση που θα αποκομίσει στην θέαση των έργων ενδέχεται να ποικίλει. Οι διαφορετικές αναγνώσεις είναι απολύτως θεμιτές και ο θεατής τελικά γίνεται συμμέτοχος και συνδημιουργός. Αυτός είναι και ο λόγος που τα έργα παραμένουν ενεργειακά ζωντανά όσες φορές κι αν τα δούμε και εξελίσσονται ταυτόχρονα με εμάς δημιουργώντας αφορμές για νέες εσωτερικές συζητήσεις.

Ο Ιστορικός Τέχνης Δρ. Θοδωρής Κουτσογιάννης αναφέρει σχετικά: " Χωρίς συγκεκριμένες αναφορές στον εξωτερικό κόσμο, οι Αποχρώσεις της Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου μπορούν να ιδωθούν ως απόκοσμα, σχεδόν ονειρικά, υπερβατικά "τοπία". Η όποια συσχέτιση με τον φυσικό κόσμο, οδηγεί μάλλον σε υδάτινο περιβάλλον, ως πεδίο εκκίνησης της ζωής, της δημιουργίας. Οι ζωγραφικές δημιουργίες της Παπαδημητρίου καλούν τον θεατή να περιπλανηθεί, εικονικά, σε "αχαρτογράφητα νερά", στο ασυνείδητο, στον κόσμο που υπάρχει πέρα από τις αισθήσεις μας. Οι νοητικές συνάψεις και οι αισθητηριακές εκλάμψεις που δυνητικά προκαλούν οι Αποχρώσεις της ζωγράφου μας φτάνουν μέχρι του σημείου της εκστατικής αυτοσυνείδησης."
Shades from the deep
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share