Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

6+1: Τα καλύτερα σουβλατζίδικα της Αθήνας

Θα σας ξετρελάνουν!

16 Μαρτίου 2024 07:44
6+1: Τα καλύτερα σουβλατζίδικα της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενδίδουμε σε έναν από τους πιο αγαπημένους "πειρασμούς", το ελληνικότατο σουβλάκι. To Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τα καλύτερα σουβλατζίδικα της Αθήνας που σίγουρα θα γίνει το επόμενο στέκι σας. Παράλληλα δείτε και τα υπέροχα μέρη για να απολαύσετε την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα.

Σουβλάκι ο Κώστας

Αν έχεις περάσει από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, ξέρεις πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάω. Είναι από μόνο του εξαίρεση γιατί κλείνει νωρίς το απόγευμα, οπότε καλό είναι να περάσεις κάποια μεσημεριανή ώρα και να κάνεις και λίγη υπομονή με το συνωστισμό. Αποτελεί διαχρονική αξία από το 1946, έχει καλό κρέας και φανταστική αλάδωτη πίτα. Το σουβλάκι του Κώστα είναι εμπειρία.

Ο Έλβις

Ζει ο βασιλιάς Έλβις; Ζει και βασιλεύει. Δεν ξέρω αν θα το παραγγείλεις ως σουβλάκι ή ως καλαμάκι, αλλά εδώ δε θα βρεις πίτα. Το κρέας του είναι ζουμερό και συνοδεύεται από αυθεντική πατάτα. Μέχρι πρότινος ήταν στον Κεραμεικό, αλλά τώρα το βρίσκεις και στο Παγκράτι.

Hoocut

Το κυριλέ σουβλάκι της λίστας είναι αυτό που θα βρεις στο Hoocut. Σχετικά καινούριο entry στο κέντρο της Αθήνας, φημίζεται για την προβατίνα, αλλά μπορείς να φας και κλασικό χοιρινό, μέσα σε υπέροχη πιτούλα, σος και κόκκινο πιπέρι. Το μόνο του πρόβλημα είναι το μέγεθός του. Αρκετά μικρό, ειδικά αν αναλογιστείς την τιμή του.

Ο Λευτέρης

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, ο Λευτέρης ξεκίνησε στη Νέα Σμύρνη το 1953 και οι απόγονοί του έχουν επιστρέψει στην περιοχή για να σερβίρουν τους πεινασμένους. Ξέχνα αλοιφές, σος και υπερβολικά τζατζίκια. Εδώ θα βρεις εξαιρετικό κρέας (και πολύ καλό λουκάνικο) με ντομάτα, κρεμμύδι και αλατοπίπερο. Απλά και περιεκτικά.

Smak

Αν βαρέθηκες το κλασικό σουβλάκι και σου αρέσουν οι fusion συνταγές, σου έχω τον απόλυτο προορισμό. Το Smak είναι το γνωστό μαγαζί street food με τα πιο λαχταριστά πεινιρλί και guess what. Τώρα μπορείς να δοκιμάσεις πεινιρλί με τυρί και καλαμάκι και να γλείψεις τα δάχτυλά σου.

Hi Φαϊ Grill House

Εξωτερικά δεν μοιάζει με τα παραδοσιακά ψητοπωλεία, το αντίθετο μάλιστα. Eναρμονίζεται πλήρως με το στιλ και την αισθητική άποψη της περιοχής του Κολωνακίου. Βιομηχανική, λιτή διακόσμηση με την κουζίνα να καταλαμβάνει τον περισσότερο εσωτερικό χώρο (δεν υπάρχουν τραπέζια μέσα) και τη μεγάλη βιτρίνα να σου επιτρέπει να βλέπεις πως ετοιμάζουν την παραγγελία σου.

Ο κατάλογος του πλούσιος και περιεκτικός. Καλύπτει όλα τα γούστα, χωρίς να γίνεται κουραστικός. Κυριαρχούν φυσικά τα ψητά κρέατα και τα τυλιχτά εδέσματα, δηλαδή τα γνωστά μας σουβλάκια. Θα τα απολαύσεις μαζί με αφράτους κολοκυθοκεφτέδες, καραμελωμένη φέτα (ψητή σε φύλλο με αρκετό μέλι και σουσάμι από πάνω), τυροκαυτερή και χειροποίητες τηγανητές πατάτες.

Στα κρέατα τώρα, έκτος από το σουβλάκι κοτόπουλο -τόσο εκείνο που φτιάχνουν από μπούτι όσο και αυτό από στήθος-, θα βρεις και καταπληκτικό γιαουρτλού κεμπάπ! Στα καλύτερά μας τα ζουμερά καλαμάκια κοτόπουλου, που σαν μερίδα θα τα απολαύσεις μαζί με πίτες ολικής άλεσης και πλήθος από ψητά λαχανικά και σε πολύ πιο δελεαστική τιμή (μόλις € 6,5). Και για τους πιο πεινασμένους: γίγας σκεπαστές πίτες, τουτέστιν πίτα πάνω, πίτα κάτω και μέσα λιωμένο τυρί γκούντα κι ύστερα ό,τι κρέας τραβά η όρεξη σου.

Hi Φαϊ Grill House

Πανερυθραϊκός

Ο «Πανερυθραϊκός» θα ήταν σίγουρα μέσα στις επιλογές των μερακλήδων και των καλοφαγάδων της πόλης αυτής, η οποία, αντικειμενικά, έχει να περηφανεύεται κάποια από τα καλύτερα μαγαζιά του είδους στον πλανήτη.

Ο «Πανερυθραϊκός» λοιπόν, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Ερυθραία, είναι ένα από τα πιο ιστορικά σουβλατζίδικα, διάσημο κυρίως για τα εξαιρετικά κρεατικά του και ιδιαίτερα για τα ζουμερά και ποιοτικά χοιρινά καλαμάκια του, τα οποία με το που δοκιμάσεις, θα καταλάβεις το λόγο για τον οποίο βγαίνουν τελικά οι φήμες.

Πανερυθραϊκός σουβλατζίδικο

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share