Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

11+1: Υπέροχα μέρη για να απολαύσετε την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα

Αν είστε λάτρης της πίτσας τότε εμείς είμαστε εδώ για σένα!

19 Μαΐου 2021 13:59
11+1: Υπέροχα μέρη για να απολαύσετε την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν είστε φαν της πίτσας και αναζητάτε ωραία μαγαζιά για να την απολαύσετε τότε δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε το Athensmagazine.gr που θα σας παρουσιάσει 12 μέρη για να απολαύσετε το αγαπημένο σας έδεσμα.

Μystic Pizza

Παρότι σερβίρει πίτσα και ζυμαρικά με ειδική επεξεργασία κάνναβης, μην φοβάσαι, δεν θα την... ακούσεις. Αντιθέτως θα απολαύσεις την τραγανή και πεντανόστιμη ζύμη με τα... απαραίτητα συνοδευτικά!

Info: Εμμανουήλ Μπενάκη 76, Αθήνα 106 81

Μystic Pizza

Pizzoteca

Σε έναν υπέροχο και φιλικό χώρο με άρωμα Ιταλίας, θα βρεις πραγματικά την γνήσια Ιταλική πίτσα σε μέγεθος 40 εκατοστών με λεπτή ζύμη!

Info: 2ας Μαΐου 18, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9323888

Pizzoteca

Capanna

Το Capanna διδάσκει πώς δένει η μελιτζάνα με την ντομάτα, πόσα αλλαντικά χωράνε σε μια pizza και πόσο υπέροχο μπορεί να είναι ένα πιάτο με 3 μόλις υλικά.

Info: Πλουτάρχου 38, Αθήνα 106 75

Capanna

School Pizza Bar

Αγαπηµένο στέκι στην πολυσύχναστη Αγίας Ειρήνης και καθόλου τυχαία, αφού πρόκειται για ένα καινοτόµο θεµατικό µπαρ που παραδίδει... µαθήµατα µεσογειακών γεύσεων µε έµφαση στην ιταλική κουζίνα. Το concept παίρνει σάρκα και οστά σε έναν χώρο τεσσάρων επιπέδων, όπου τα πάντα θυµίζουν, φυσικά, σχολείο...

To ευφάνταστο decor µε αµερικανικά θρανία, καθίσµατα-«ξύστρες», σχολικές καρέκλες, έναν µαυροπίνακα, αναλόγιο, ένα µεγάλο τραπέζι-«βιβλίο» και άλλα ακόµα αποτελούν ένα άκρως καλαίσθητο περιβάλλον που ξυπνάει µνήµες στους µεγαλύτερους και οικεία αίσθηση στους µικρότερους!

Εδώ από το πρωί απολαµβάνουµε αρωµατικά ροφήµατα και καφέ και αργότερα τις προτάσεις του εξαιρετικού εποχιακού µενού, επιµέλειας της οµάδας Food Gang, µε ορεκτικά, σαλάτες, pasta, κριθαρότο - δοκιµάστε οπωσδήποτε αυτό µε τα θαλασσινά σε αφρό αστακού µε άρωµα ούζου - και, φυσικά, pizza, για την οποία άλλωστε φηµίζεται!

Info: Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα 105 60

School Pizza Bar

Pizzeria Dei Fratelli

Ένα ολόφρεσκο ιταλικό εστιατόριο -με μακρόχρονη όμως παράδοση από τις προηγούμενες γενιές- συναντά κάποιος μια ανάσα από τη λεωφόρο Συγγρού. Το Pizzeria Dei Fratelli μπορεί να μετρά κάτι παραπάνω από ένα χρόνο λειτουργίας, οι άνθρωποί του όμως γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της πεντανόστιμης κουζίνας της γειτονικής χώρας.

Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, τα αδέρφια Νίκος και Σάββας, έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους ανοίγοντας το Pizzeria Dei Fratelli. Η οικογενειακή παράδοση ξεκίνησε από τον πατέρα τους, Αλκιβιάδη, το 1965, όπου με ελάχιστα περισσότερα από τις οικογενειακές του συνταγές, φεύγει από την Ελλάδα με προορισμό τις Η.Π.Α.

Εκεί, αρχικά μοιράστηκε τις συνταγές του με τους κατοίκους της Μασαχουσέτης, ανοίγοντας το πρώτο από τα τρία εστιατόρια του.

Info: ΚΡΑΤΗΤΟΣ 10 &, Σπαθαρη, Νέα Σμύρνη 171 21

Pizzeria Dei Fratelli

Tοny Bonanno

Ένας από τους λόγους που τα βήµατά µας µας οδηγούν εδώ και 13 χρόνια στην Καστέλλα δεν είναι άλλος από την ιταλική trattoria Tοny Bonanno.

Και µπορεί η εξαιρετική πανοραµική θέα του στο Μικρολίµανο και τη φωταγωγηµένη αθηναϊκή «Ριβιέρα» να είναι βασικό θέλγητρο, όµως τόσο το φαγητό όσο και η διακόσµησή του, εµπνευσµένη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και βγαλµένη λες και από κινηµατογραφικό σκηνικό της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας του '50-'60, έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες.

Info: Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 61, Πειραιάς 185 33

Tοny Bonanno

Nanninella

Αν δε σου το πουν δε θα το ανακαλύψεις εύκολα, όμως θα σε ανταμείψει με τη ζεστή του ατμόσφαιρα και τις εκπληκτικές γεύσεις του! Ο λόγος για την αυθεντική ναπολετάνικη trattoria Nanninella στην οδό Πελοποννήσου στην Αγία Παρασκευή. Ο Μarcello, o ιδιοκτήτης και chef αποτελείο χαρακτηριστικό παράδειγμα Ιταλού. Γοητευτικός, θορυβώδης, γελαστός με αυτό το σπαστό accent στα ελληνικά που μοιάζει βγαλμένο από ταινία!

Μισά ιταλικά, μισά ελληνικά μας υποδέχεται στο ζεστό εσωτερικό χώρο. Καρό τραπεζομάντιλα σε γήινα χρώματα, χαμηλός φωτισμός, κάδρα ασπρόμαυρα στον τοίχο με διάσημους Ιταλούς που έγραψαν ιστορία και μουσική στο φόντο να συνοδεύει τη μυρωδιά από το φρεσκοτσιγαρισμένο σκόρδο... "A casa d'Irene si canta si ride...".

Κατάλογος μικρός, απλός και τόσο ιταλικός. Τα υλικά γνωστά, οι συνδυασμοί μαγικοί... Παρμεζάνα, ρόκα, ντοματίνια, παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο και προσούτο.

Info: Πελοποννήσου 13, Αγ. Παρασκευή 153 41

Nanninella

Cosa Nostra

Εάν θες να νιώσεις για λίγο πως... βρίσκεσαι στη δεκαετία του '50 στη νεοϋρκέζικη Little Italy, ή σε κάποιο σκοτεινό στενό της Νάπολης, όπου μπορεί να γίνει... φόνος στο διπλανό τραπέζι που παίρνεις το δείπνο σου... σαν να αναβιώνεις σκηνικό βγαλμένο μέσα από ταινία (αλά "Νονός"), τότε το Cosa Nostra, θα σου προσφέρει αυτή τη μυστηριακή ατμόσφαιρα...

Στημένο... κινηματογραφικά, παίρνει επάξια τον τίτλο του αυθεντικού ιταλικού μαφιόζικου εστιατορίου. Το ασπρόμαυρο δάπεδο, τα αυθεντικά vintage αντικείμενα, τα τραπέζια με τα καρό υφασμάτινα τραπεζομάντιλα, οι κόκκινες κουρτίνες που σε "κρύβουν" από τον έξω κόσμο, αλλά και η old time classic μουσική σε ήχους... Frank Sinatra ή Dean Martin, είναι κάτι παραπάνω από... επιβλητικά.

Info: Αγίας Θέκλας 3, Αθήνα 105 54

Cosa Nostra

Margherita Pizza Artigianale

Τι συμβαίνει όταν η ναπολιτάνικη κουζίνα συναντά την ελληνική παράδοση; Η απάντηση έρχεται με τον πιο απολαυστικό τρόπο στο νέο concept «Margherita Pizza Artigianale» του Χρήστου Σοκόλη (Fresh, Food Concepts) στη Νέα Ερυθραία.

Info: Λεωφ. Κηφισίας 363, Κηφισιά 145 64

Margherita Pizza Artigianale

Napolitivo

Tι χρειάζεται για να είναι απολαυστική μια πίτσα; Μόλις 4 υλικά. Ποια είναι αυτά; Αλεύρι, μαγιά, αλάτι και πάθος! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Pizzaiolos του Napolitivo και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να τους αμφισβητήσω!

Πολύ περισσότερο όταν έχω ήδη δοκιμάσει την πίτσα που φτιάχνουν στο ολοκαίνουριο γευστικό σποτ της Μαρίνας Φλοίσβου. Το Napolitivo λοιπόν μπήκε στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης το καλοκαίρι, δίνοντας την απάντηση σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα για όσους αρέσκονται να κάνουν τη βόλτα τους στο Φάληρο: Πού θα φάω καλά στην Μαρίνα Φλοίσβου;

Info: Λεωφ. Ποσειδώνος 702, Παλαιό Φάληρο 175 61

Napolitivo

Vincenzo

Μια πεντανόστιμη εξερεύνηση στα άδυτα της ιταλικής κουζίνας σού αποκαλύπτει τις πιο λαχταριστές πτυχές της! Στην trattoria της Γλυφάδας και την όμορφη βεράντα της -ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου- πίτσα και pasta αγγίζουν τη γαστρονομική τελειότητα. Ο ζεστός χώρος, όπου κυριαρχεί το ξύλο, σε κάνει εξαρχής να αισθανθείς οικεία, πριν... προσγειωθούν στο τραπέζι σου τα θεσπέσια δημιουργήματα της ιταλικής κουζίνας.

Τα πιάτα εδώ είναι πάντοτε μαγειρεμένα σωστά, τα υλικά ολόφρεσκα, ενώ το μενού διαθέτει μια πολύ πλούσια ποικιλία. Στα plus οι γενναιόδωρες μερίδες, η πολύ καλή αναλογία ποιότητας-τιμής, αλλά και το ταχύτατο και ευγενικό service.

Info: Φιλικής Εταιρείας 12, Γλυφάδα 166 74

Vincenzo

Odori

Αρώματα σημαίνει το όνομά του και ειδικά αυτά που σχετίζονται με έναν βοτανικό κήπο. H πρώτη βερμουτερία της Αθήνας λοιπόν είναι γεγονός και τη συναντάμε στο εντυπωσιακό Odori! Eδώ πέρα από ποτά και cocktail θα βρεις και εξαιρετική πίτσα!

Info: Σκουλενίου 2, Αθήνα 105 61

Odori

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share