Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Τέλειες πατάτες γιαχνί!

Φοβερή συνταγή!

14 Μαΐου 2019 21:05
Τέλειες πατάτες γιαχνί!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε τις τέλειες πατάτες φούρνου γιαχνί!

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια
2 καρότα


Λίγο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
4 φύλλα δάφνης
μαύρο πιπέρι σε κόκκους
αλάτι
ρίγανη
κύμινο
κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φετούλες. Βάζουμε σε χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα λίγο νερό και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα αχνίζουμε και προσθέτουμε το καρότο που έχουμε κόψει σε φέτες, τις πατάτες και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με νερό, τόσο ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν, στην μεσαία θερμοκρασία της εστίας για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε συχνά για να μην λιώσουν οι πατάτες

Τέλειο προφιτερόλ με φράουλες!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε το τέλειο προφιτερόλ με φράουλες!

ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη για Σου

1 φλ. νερό

1 φλ. αλεύρι

½ φλ. βούτυρο

4 αβγά ελάχιστο αλάτι

Για την κρέμα

250 γρ. Μασκαρπόνε

250 γρ. φρέσκια κρέμα

½ φλ. ζάχαρη

βανίλια

φράουλες

Σος σοκολάτας

4 κουτ. σοκολάτας σε σκόνη

1/4 φλ. βούτυρο

½ φλ. φρέσκια κρέμα ή γάλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι. Όταν η ζύμη πήξει και σχηματιστεί μια μπάλα γύρω απ’ το κουτάλι κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, Αργότερα ρίχνουμε τα αβγά και τα χτυπάμε σε μίξερ. Παίρνουμε με το κουτάλι κομμάτια της ζύμης και τα βάζουμε στο ταψί. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το μασκαρπόνε, τη φρέσκα κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να πήξουν. Κόβουμε λίγες φράουλες σε τέταρτα. Ακολούθως ανοίγουμε τα σου και τα γεμίζουμε με κρέμα και φράουλες.

Ετοιμάζουμε τη σος σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη σκόνη σοκολάτας, το βούτυρο και τη φρέσκια κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και ρευστή κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και τη ρίχνουμε πάνω απ’ τα προφιτερόλ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share