Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024

Η νοστιμιά κρύβεται σε αυτή την τυρόπιτα: Τραγανή με φύλλο κρούστας

Το πιο γευστικό αλμυρό έδεσμα

9 Μαΐου 2024 12:08
Η νοστιμιά κρύβεται σε αυτή την τυρόπιτα: Τραγανή με φύλλο κρούστας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τυρόπιτα σε φύλλο κρούστας που θα σε πάει στα ουράνια. Θα τρως και δε θα χορταίνεις. Η γεύση της είναι από άλλο πλανήτη!

Διαβάστε επίσης: Τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα, ελιές και πιπεριά - Έτοιμη στο πι και φι

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 350 gr φέτα
  • 350 gr ανθότυρο
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο-καλαμποκέλαιο μισό-μισό
  • 1 ποτήρι του κρασιού γάλα φρέσκο
  • Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Λίγο πιπέρι

Για το άλλειμα της πίτας

  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο-καλαμποκέλαιο μισό-μισό

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, τον δυόσμο και σπάμε με ένα πιρούνι.
  • Χτυπάμε 5 αυγά και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν.
  • Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βάζουμε τα φύλλα μέσα σουρωτά.
  • Στην αρχή βάζουμε 3 φύλλα για βάση τα λαδώνουμε και ρίχνουμε λίγο από την γέμιση μας.
  • Στη συνέχεια βάζουμε 1 φύλλο το λαδώνουμε και ρίχνουμε γέμιση.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία (φύλλο-γέμιση)
  • Στο τέλος βάζουμε 3 φύλλα από πάνω και τα λαδώνουμε.
  • Χαράζουμε την πίτα μας σε κομματάκια.
  • Χτυπάμε 3 αυγά με 1 ποτήρι του κρασιού μισό-μισό ελαιόλαδο-καλαμποκέλαιο.
  • Το ρίχνουμε στην πίτα και το κουνάμε να πάει παντού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά να ροδίσει καλά πάνω-κάτω.

Έτοιμη η πιο λαχταριστή αλμυρή απόλαυση!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share