Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα, ελιές και πιπεριά - Έτοιμη στο πι και φι

Δε θα βρείτε καλύτερη συνταγή !

14 Απριλίου 2024 17:02
Τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα, ελιές και πιπεριά - Έτοιμη στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα είναι ένα παραδοσιακά αγαπημένο μας φαγητό. Ποτέ δεν το βαριόμαστε και πάντα επιλέγουμε να έχει μια θέση στα γιορτινά μας τραπέζια.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με ψωμί του τοστ

Η τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα, ελιές και πιπεριά είναι μια συνταγή πανεύκολη, με τόσο νόστιμη γεύση που θα σας κάνει να φάτε ένα ολόκληρο ταψί μόνοι σας!

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτα ή ζύμη για χωριάτικα φύλλα πίτας
  • 600γρ. λευκό τυρί
  • 1 φλιτζ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο) ψιλοκομμένη
  • 1κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • 1 αυγό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50γρ. μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • 20γρ. βούτυρο
  • 3 -4 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Αν θέλουμε να φτιάξουμε εμείς τα φύλλα ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Τρίβουμε το τυρί σε μπολ και προσθέτουμε τις ελιές, τη πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες, την ρίγανη, το πιπέρι και το αυγό καλά χτυπημένο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και την μαργαρίνη σε μπρίκι. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω. Βουτυρώνουμε με πινελάκι. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες για να μην στεγνώσουν.
  • Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, ουσιαστικά το ''τσαλακώνουμε'' και βουτυρώνουμε.
  • Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα. Αλείφουμε τα φύλλα με βούτυρο ένα-ένα.
  • Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  • Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα

Χρήσιμες πληροφορίες προς ενημέρωσή σου:

  • Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό
  • Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά

Πηγή: cooklos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share