Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα για τις στιγμές αδυναμίας
Μια μπουκιά, εκατό λέξεις!
10 Μαΐου 2024
09:19
Σοκολατένιογλυκό ψυγείου με κέικ σιροπιαστό με ζαχαρούχο γάλα. Θα τρώτε και δε θα χορταίνετε! Άπαιχτη η γεύση του!
Διαβάστε επίσης: Ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και φουντούκια
Υλικά
Για το κέικ
- 400 γρ. Φαρίνα
- 100 γρ. Κακάο
- 400 γρ. Ζάχαρη
- 650 ml γάλα φρέσκο
- 250 ml ηλιέλαιο
- 2 βανίλιες
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. κοφτή, αλάτι
Για το γλάσο σιροπιάσματος
- 2 κουτιά ζαχαρούχο
- 250 κουβερτούρα γάλακτος
Για την σαντιγί
- 2 φακ. garni
- 500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κέικ μαζί σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 45 λεπτά στον αέρα.
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο και ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.
- Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η σαντιγί μας.
- Την βάζουμε στο ψυγείο.
- Μόλις γίνει το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
- Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
- Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο που είναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
- Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Τέλος ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτούρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.