Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα για τις στιγμές αδυναμίας

Μια μπουκιά, εκατό λέξεις!

10 Μαΐου 2024 09:19
Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα για τις στιγμές αδυναμίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκολατένιογλυκό ψυγείου με κέικ σιροπιαστό με ζαχαρούχο γάλα. Θα τρώτε και δε θα χορταίνετε! Άπαιχτη η γεύση του!

Διαβάστε επίσης: Ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και φουντούκια

Υλικά

Για το κέικ

  • 400 γρ. Φαρίνα
  • 100 γρ. Κακάο
  • 400 γρ. Ζάχαρη
  • 650 ml γάλα φρέσκο
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. κοφτή, αλάτι

Για το γλάσο σιροπιάσματος

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο
  • 250 κουβερτούρα γάλακτος

Για την σαντιγί

  • 2 φακ. garni
  • 500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο

Κέικ με ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κέικ μαζί σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 45 λεπτά στον αέρα.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο και ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.
  • Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η σαντιγί μας.
  • Την βάζουμε στο ψυγείο.
  • Μόλις γίνει το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  • Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
  • Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο που είναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Τέλος ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτούρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share