Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συνταγή για ζουμερή σοκολατόπιτα!

Εκπληκτική!

14 Μαΐου 2019 10:31
Συνταγή για ζουμερή σοκολατόπιτα!

Σου έχουμε την τέλεια συνταγή για ζουμερή σοκολατόπιτα, την οποία και θα λατρέψεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη σοκολατόπιτα είναι:

1 1/4 φλ. φαρίνα
3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. γάλα
50γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το πασπάλισμα:

1 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1 1/3 φλ. βραστό νερό
1 βανίλια

Επί το έργον:

Σε ένα μπολ ρίξε όλα τα στερεά υλικά. Δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την πρέζα αλάτι και τη βανίλια. Ανακάτεψε τα καλά μεταξύ τους- κατά προτίμηση με σύρμα. Θέλεις το μείγμα σου να γίνει ένα ανοιχτό καφετί χρώμα. Όταν πάρει αυτό το χρώμα σημαίνει ότι το κακάο με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά έχουν ανακατευτεί τέλεια.

Στη συνέχεια πρόσθεσε στο μείγμα σου το γάλα και το βούτυρο. Ανακάτεψε πολύ, πολύ καλά με το σύρμα ή αν έχει ηλεκτρικό μίξερ, βάλε το σύρμα και σιγά σιγά αύξησε την ταχύτητα έτσι ώστε να ανακατευτεί καλά το μείγμα. Μην το παραχτυπήσεις το μείγμα γιατί μετά το κέικ σου θα βγει μαστιχωτό στην υφή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σταμάτα.

Βουτύρωσε το ταψί σου και ρίξε το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη με το κακάο και έπειτα ρίξτα πάνω από το ωμό μείγμα της σοκολατόπιτας και πασπάλισε τη. Τέλος, ρίξε σιγά σιγά σε όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας το βραστό νερό. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40 περίπου λεπτά. Στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του κέικ.

Μόλις το βγάλεις θα είναι σταθερό το κέικ από έξω και ζουμερό από μέσα. Σέρβιρε με κουτάλα το κομμάτι και όχι με σπάτουλα και μαχαίρι για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Απολαυστική γαλατόπιτα!

Η γαλατόπιτα αυτή δεν έχει φύλλο οπότε είναι "ελαφριά"!

Και βέβαια είναι μια πολύ εύκολη συνταγή μεν γευστικότατη δε...που θα καταπλήξετε τους πάντες!

Υλικά

  • 1,5 λίτρο γάλα με 1,5% λιπαρά
  • 1 κούπα ζάχαρη σκούρα, καστανή
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουτ. σούπας απόσταγμα βανίλιας
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο + λίγο, για το σκεύος
  • 4 αυγά, χτυπημένα

Διαδικασία

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε τα πρώτα τέσσερα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπημένα αυγά.

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού και εφόσον η λάμα του βγει καθαρή, η γαλατόπιτα είναι έτοιμη. Τρώγεται καλύτερα χλιαρή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share