Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Τηγανιτές μπανάνες με μερέντα!

Γρήγορο και εύκολο!

12 Μαΐου 2019 15:22
Τηγανιτές μπανάνες με μερέντα!

Πεντανόστιμες τηγανιτές μπανάνες με μερέντα, γρήγορο και εύκολο γλυκό!

Υλικά για 4 άτομα

4 μπανάνες
μερέντα
3/4 κούπας αλεύρι
2 αβγά, χτυπημένα
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
λάδι για τηγάνισμα
μίγμα ζάχαρης-κανέλας

Τηγανιτές μπανάνες με μερέντα!
Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στα 3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, βγάλτε προσεκτικά το κέντρο της μπανάνες και γεμίστε το κενό με μερέντα.
Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι. Παράλληλα βάλτε κάθε κομμάτι μπανάνες στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στην φρυγανιά.
Να προσέξετε να έχετε κλείσει καλά τις άκρες για να μην βγει η γέμιση στο τηγάνισμα.
Τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν μία χρυσαφί απόχρωση. Αφού τα βγάλετε από το λάδι, αφήστε τα να στεγνώσουν και περάστε τα μέσα από το μίγμα ζάχαρης-κανέλας.

Σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα και μερέντα!

Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα μπισκότα και μερέντα για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου για να απολαύσετε το τέλειο γλύκισμα όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο Πτι Μπερ (225 γρ.)
1 κιλό φρέσκο γάλα, πλήρες + 300 γρ. επιπλέον για τα μπισκότα
4 αυγά
250 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. Μερέντα (ή άλλη πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας)
ζάχαρη άχνη και σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετείτε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα [ή χρησιμοποιείστε ένα ταψάκι επενδεδυμένο με μεμβράνη].

Ζεσταίνετε το 1 κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύετε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρετε και ρίχνετε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας.

Αδειάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη Μερέντα και ανακατεύετε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια.

Βάζετε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνετε μέσα στο τσέρκι, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η βάση. Με μια κουτάλα ρίχνετε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή.

Την απλώνετε και από πάνω βάζετε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, βουτηγμένα σε γάλα. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα.

Βάζετε τη τουρτίτσα στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες, ώστε να σφίξει τη κρέμα. Ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κακάο (προαιρετικά) κόβετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.





 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share