Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα!

Γρήγορη και εύκολη!

10 Μαΐου 2019 21:35
Πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα!

Εύκολη συνταγή για μπουγάτσα με αφράτη κρέμα. Όλα τα μυστικά για ατελείωτη απόλαυση!

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

Για την κρέμα

250ml γάλα
250ml νερό
80γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αβγά
80γρ. ζάχαρη
2 καψουλάκια βανιλίνης
ξύσμα από ένα λεμόνιΓια το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κανέλλα


Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και το νερό και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, προσθέτετε το σιμιγδάλι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί για να γίνει ρευστό το μίγμα.

Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μίγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ανοίγετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας πάνω στο ταψί. Απλώνετε πάνω την κρέμα αφήνοντας κενό γύρω όσο δύο δάχτυλα.

Φέρνετε μια μια τις άκρες που περισσεύουν πάνω από τη γέμιση, τις αλείφετε με νεράκι και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι εδώ κι εκεί και βρέχετε με λίγο νερό.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα η μπουγάτσα. Σερβίρετε τη μπουγάτσα χλιαρή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα και κόβοντας σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Κοτομπουγάτσα αφράτη με τυρί!

Μια πεντανόστιμη αφράτη πίτα με κοτόπουλο και τυριά. Η πιο εύκολη συνταγή για μπουγάτσα με... κοτόπουλο!

Μια εύκολη συνταγή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο, βραστό ή ψητό, που σας περίσσεψε και να το μετατρέψετε σε μια λαχταριστή, πεντανόστιμη κοτομπουγάτσα η οποία σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά συνταγής

Για τη πίτα:

1 πακέτο φύλλα κρούστας (10 ή 11 φύλλα)
½ φλ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
2 φλ. τσαγιού (400 ml) γάλα
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
1 ½ φλ. τσαγιού ψαχνό από βρασμένο ή ψητό κοτόπουλο, κομματιασμένο[*]
500 γρ. φέτα, σχετικά μαλακή, θρυμματισμένη
250 γρ. ανθότυρο, κομματισμένο με πιρούνι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2-3 πρέζες μπαχάρι σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά,το γάλα. Πριν πάρει βράση ρίχνετε πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας διαρκώς το μείγμα (για να μη κάνει γρομπαλάκια) για 5 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτετε το κομματιασμένο κοτόπουλο, τα θρυμματισμένα τυριά, τα αυγά, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη την οποία εφαρμόζετε πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μη κάνει πέτσα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Για τη πίτα: Προθερμαίνετε τη πίτα στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα μακρόστενο ταψί 40×28 εκ. περίπου ή ένα αντίστοιχο στρογγυλό.

Στρώνετε στη βάση του ταψιού τα 5 από τα φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα ένα με πινέλο. Από πάνω αδειάζετε το μείγμα γέμισης και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 5 ή 6 φύλλα κρούστας, λαδωμένα και πάλι ένα ένα.

Κόβετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί, τις γυρίζετε προς τα μέσα και τις στριμώχνετε προς τα κάτω, στα τοιχώματα του ταψιού. Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, βάζετε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνετε τη πίτα για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share