Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Το πιο νόστιμο cheesecake Nutellas χωρίς ψήσιμο!

Γρήγορη και εύκολη συνταγή!

22 Απριλίου 2019 14:06
Το πιο νόστιμο cheesecake Nutellas χωρίς ψήσιμο!

Μια πανεύκολη συνταγής για ένα υπέροχο, cheesecake Νουτέλας χωρίς ψήσιμο που σίγουρα θα λατρέψετε!Πλούσια τραγανή βάση με απαλή πεντανόστιμη γέμιση, για ειδικές περιπτώσεις!.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
340 γρ. μπισκότα Oreo
110 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα του ταψιού
Για τη γέμιση:
750 γρ τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης, 36% λιπαρά
140 γρ. Μερέντα ή Νουτέλα
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
65 γρ. (1/2 φλ.) ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε μίξερ με μαχαίρια, τα μπισκότα όρεο σε σκόνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20 εκ. Προσθέτετε το μείγμα και το απλώνετε πιέζοντάς το στη βάση και στα τοιχώματα με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τελειοποιήστε το στρώσιμο με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σε άλλο καθαρό μπολ, βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ.
Με μια σπάτουλα παίρνετε τμηματικά τη σαντιγί, τη προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μοιράζετε ισομερώς στη μέση το μείγμα τυριού-σαντιγί σε δύο διαφορετικά μπολ. Στο ένα μπολ προσθέτετε τη μερέντα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια σοκολατένια κρέμα cheesecake. Στο άλλο μπολ αφήνετε το μείγμα ως έχει.
Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και ρίχνετε 3 μεγάλες κουταλιές από το άσπρο μείγμα στη βάση αφήνοντας κενό μεταξύ τους, στα οποίο κενό τοποθετείτε 3 μεγάλες κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα. Επαναλάβετε άλλη μια στρώση με την ίδια διαδικασία.
Χτυπήστε ελαφρώς τη φόρμα στο πάγκο σας για να απλώσει το μείγμα. Παίρνετε ένα μαχαίρι και το “στροβιλίζετε” στο μείγμα [βλέπε βίντεο πιο κάτω] για να δημιουργήσετε “κύματα”. Το βάζετε στο ψυγείο για 5-6 περίπου ώρες, ιδανικά και για ένα βράδυ. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε.

Εύκολη τούρτα cheesecake καραμέλα!

Το κλασικό κι αγαπημένο cheesecake συναντά την καραμέλα, δίνοντας μια τούρτα απίστευτα λαχταριστή!

Υλικά

260γρ. μπισκότα ολικής άλεσης τριμμένα
100γρ. βούτυρο λιωμένο
½ κουτ. γλυκού κανέλα
900γρ. τυρί κρέμα
10γρ. ζελατίνη σε σκόνη
½ φλιτζάνι έτοιμο σιρόπι καραμέλας
200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
15 καραμέλες γάλακτος
70γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή

Διαδικασία

Κρατάτε 4 κουτ. σούπας τριμμένο μπισκότο στην άκρη και αναμιγνύετε το υπόλοιπο με την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο, φτιάχνοντας ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε με αυτό το μίγμα τη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο διαμ. 22εκ., πιέζοντας με το χέρι να γίνει συμπαγής. Την προψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.

Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και αφήνετε να φουσκώσει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε επιφάνεια εργασίας τις καραμέλες σε πολύ μικρά κυβάκια. Ζεσταίνετε λίγη από την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι και διαλύετε μέσα τη φουσκωμένη ζελατίνη, ανακατεύοντας ζωηρά.

Βάζετε στο μίξερ το τυρί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το σιρόπι καραμέλας και τη διαλυμένη ζελατίνη να χτυπηθούν, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε τα κυβάκια της καραμέλας και ανακατεύετε με σπάτουλα.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε την τούρτα σε πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με το τριμμένο μπισκότο που κρατήσατε και διακοσμείτε με φλούδες λευκής σοκολάτας, τις οποίες κόβετε με το εργαλείο που καθαρίζετε τις πατάτες, και με μερικά κυβάκια καραμέλας ακόμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share