Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το παραδοσιακό και αξεπέραστο ρυζόγαλο!

Ξυπνάει αναμνήσεις!

8 Απριλίου 2019 13:09
Το παραδοσιακό και αξεπέραστο ρυζόγαλο!

Θέλετε να θυμηθείτε την παιδική σας ηλικία και να το πετύχετε μόνο με ένα γλυκό; Σας βρήκαμε την συνταγή που θα φτιάχνετε συνέχεια! Το ρυζόγαλο που λατρεύουν όλοι είναι το παραδοσιακό αλλά αξεπέραστο γλυκό! Αν όμως προτιμάτε κάτι αλμυρό, σας προτείνουμε: Οι πιο τραγανές baby πατάτες στον φούρνο με σκόρδο και δενδρολίβανο!

Υλικά:

1 λίτρο γάλα Ρύζι γλασσέ 250 γρ.

5 κουτ. της σούπας ζάχαρη

Κανέλλα σκόνη

Για άρωμα: Μισό καψούλι βανίλια σκόνη ή μια φλούδα λεμονιού

Σας προτείνουμε ακόμα: Κορμός σοκολάτας με κρέμα και φράουλες!

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά, βράζετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει πολύ και ν’απορροφήσει το υγρό. (Προσοχή θέλει ανακάτεμα, γιατί μπορεί να σας κολλήσει).

Σε μια διπλανή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και το κατεβάζετε, μόλις πάει να πάρει βράση (προσοχή και σε αυτό, γιατί μπορεί να σας χυθεί). Ξαναβάζετε το σκεύος με το γάλα στο μάτι της κουζίνας και σε χαμηλή τώρα φωτιά, ρίχνετε το ρύζι, και ανακατεύετε συνεχώς.

Τώρα έχετε δυο επιλογές προκειμένου να δώσετε άρωμα: Είτε να ρίξετε λίγη βανίλια σε σκόνη, είτε μια φλούδα φρέσκου λεμονιού (την οποία προηγουμένως έχετε πλύνει). Ότι πάντως και αν επιλέξετε να κάνετε, στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και δοκιμάζετε να δείτε εάν θέλετε το ρυζόγαλο περισσότερο γλυκό. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι τελικά να δέσει και αφαιρείτε (εάν έχετε τελικά βάλει) τη φλούδα λεμονιού.

Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια και πασπαλίζετε με τη σκόνη κανέλλας. Όταν κρυώσουν, τα βάζετε στο ψυγείο.

Εxtra tip: Εάν διαπιστώσετε ότι το ρυζόγαλο γίνεται νερουλό, μπορείτε να προσθέσετε ένα φακελάκι βανίλια σε σκόνη για να δέσει. Σε εκείνη την περίπτωση, ξεχνάτε το καψούλι βανίλιας ή τη φλούδα λεμονιού, γιατί το ρυζόγαλο θα έχει ήδη πάρει γεύση και άρωμα.

Διαβάστε ακόμα: Ονειρεμένο προφιτερόλ! - Θα σας στείλει στα ουράνια!

Ταχινόπιτα: To απόλυτο γλυκό για τη νηστεία!

Το κέικ είναι από τα πιο συχνά γλυκά που κάνουμε σπίτι. Είναι εύκολο, γρήγορο και το τέλειο κολατσιό για τα παιδιά και το σχολείο. Τι θα έλεγες όμως αν ξεφεύγαμε για λίγο από το κλασσικό κέικ κάνοντας μια ταχινόπιτα. Είναι και αυτή εύκολη, νόστιμη αλλά και παράλληλα είναι νηστίσιμη και ιδανική συνταγή και για τους χορτοφάγους.

Σου έχω σήμερα μια πραγματικά εύκολη συνταγή για νηστίσιμη ταχινόπιτα που θα σε ξετρελάνει. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ το ταχίνι και για αυτό το προσθέτω όπου μπορώ στην μαγειρική μου. Θέλεις να απολαύσεις ένα θεϊκό νηστίσιμο γλυκό που όλοι θα σε ρωτάνε για τη συνταγή; Ε, έλα να φτιάξουμε ταχινόπιτα!

Συνταγή για ταχινόπιτα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

300γρ. ταχίνι
300γρ. ζάχαρη
350γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400γρ. αλεύρι φαρίνα
30γρ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ γαρίφαλο
1 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση:
Συνταγή για νηστίσιμα τσουρέκια!



Ξεκίνα να χτυπάς το ταχίνι με τη ζάχαρη στο μίξερ. Πρέπει να αναμειχθούν καλά οπότε θα χρειαστείς ένα 10λεπτο για να χτυπηθούν καλά μαζί. Αφού γίνει ένα ωραίο μείγμα, ρίξε τον χυμό από πορτοκάλι και ανακάτεψε σε χαμηλή ταχύτητα καλά.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν, το γαρίφαλο,την κανέλα και το αλάτι. Ξεκίνα να προσθέτεις σιγά σιγά στο μείγμα σου σε χαμηλή ταχύτητα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να γίνει σαν χυλός το μείγμα. Τέλος πρόσθεσε το ξύσμα από πορτοκάλι και ανακάτεψε. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 στις αντιστάσεις. Έπειτα, χαμήλωσε στους 160 και ψήσε για άλλη μισή ώρα. Έτοιμη η ταχινόπιτα!

Δες επίσης: Συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα πορτοκάλι!

Bonus Tips:
Στην ταχινόπιτα σου μπορείς να προσθέσεις και καρύδια και σταφίδες μέσα στο μείγμα για ακόμα περισσότερη γεύση. Επίσης μπορείς αφού τη βγάλεις από το φούρνο να την πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη και να την σερβίρεις. Τέλος, αν δεν νηστεύεις συνόδευσε την ταχινόπιτα με μια μπάλα παγωτό βανίλια και θα έχεις τον υπέρτατο συνδυασμό!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share