Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορμός σοκολάτας με κρέμα και φράουλες!

Πεντανόστιμος!

4 Απριλίου 2019 19:22
Κορμός σοκολάτας με κρέμα και φράουλες!

Υπέροχος, ανάλαφρος και γευστικότατος σοκολατένιος κορμός με κρέμα σαντιγί και φράουλες. Μια συνταγή για ένα γλύκισμα, πάντα ευπρόσδεκτο από μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής
Για το παντεσπάνι:
1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά (χωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
6-7 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
λίγη μαργαρίνη για επάλειψη του ταψιού
Για τη γέμιση:
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
6-7 φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες
Για το γαρνίρισμα:
ζάχαρη άχνη
ξύσμα σοκολάτας
4 ολόκληρες φράουλες

Πανεύκολος νηστίσιμος σοκολατένιος κορμός!


Εκτέλεση συνταγής
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Στρώνετε μια λαδόκολλα σε μεγάλο λαδομένο μακρόστενο ταψί, αλείφετε με μαργαρίνη και τη λαδόκολλα και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τους κρόκους αυγών. Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δέσει καλά η μαρέγκα. Αφήνετε το μίξερ και ρίχνετε στη μαρέγκα σταδιακά τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω με μια μαρίζ, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Κορμός με σοκολατένια κρέμα κάστανου και επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.Προσθέτετε σταδιακά στη μαρέγκα το κοσκινισμένο μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το απαλό ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε τη λιωμένη μαργαρίνη και το ποτό και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα λείο ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα, στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα, φροντίζοντας να το απλώσετε ομοιόμορφα τόσο ώστε το πάχος του μίγματος να είναι περίπου 1 εκατοστό. Βάζετε το παντεσπάνι στο φούρνο και το ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά.
Για τη γέμιση: Κόβετε τις φράουλες σε κομματάκια και τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε στη σαντιγί τις ψιλοκομμένες φράουλες και τις ανακατεύετε με μαρίζ να ενσωματωθούν.
Βγάζετε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αναποδογυρίζετε πάνω σε υγρή πετσέτα, το τυλίγετε σε ρολό και το αφήνετε να κρυώσει σκεπασμένο με την υγρή πετσέτα. Αφαιρείτε την πετσέτα από το ρολό, το απλώνετε και το αλείφετε με την κρέμα.
Για το γαρνίρισμα: Το τυλίγετε πάλι σε ρολό, το τυλίγετε σφιχτά περιμετρικά με μεμβράνη ή λαδόκολλα και το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει. Λίγο πριν σερβίρετε στολίζετε τον κορμό πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και ξύσμα σοκολάτας και τελειώνετε με τις φρέσκες φράουλες.

Η πιο γλυκιά αμαρτία...Μπανόφι!

Το μπανόφι είναι ένα από τα πιο τέλεια γλυκά και για αυτό σας βρήκαμε την συνταγή που θα σας βοηθήσει να το φτιάξετε! Έχετε την επιλογή να φτιάξετε το πιο ωραίο γλυκό για την οικογένεια σας και τους φίλους σας! Αν όμως θέλετε να μαγειρέψετε κάτι αλμυρό σας προτείνουμε: Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη αφράτη πίτα με κοτόπουλο και τυριά!

Υλικά:

400 γρ. μπισκότα (τύπου πτι μπερ ή digestive)

200 γρ. φυτική μαργαρίνη

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

4 μπανάνες

1 μεγάλη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη

Ξύσμα bitter σοκολάτας

Είναι λαχταριστό και εύκολο: Αυτό είναι το πιο γρήγορο μπανόφι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Συνταγή για όσους νηστεύουν: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι νηστίσιμο!

Εκτέλεση:

Πρώτη μας δουλειά είναι να βράσουμε τις δυο κονσέρβες με το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες.

Προσοχή, βράζουμε τα κουτιά χωρίς να τα ανοίξουμε!

Το περιεχόμενο θα γίνει σιγά σιγά καραμέλα.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε τη μαργαρίνη αφού την έχουμε λιώσει.

Σχηματίζουμε μια μάζα εύπλαστη και την στρώνουμε σε μια ταρτιέρα.

Έπειτα κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις στρώνουμε πυκνά πάνω στη βάση που έχουμε δημιουργήσει.

Στη συνέχεια περιχύνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο.

Χτυπάμε σε κρύο σκεύος την κρέμα γάλακτος με τις 2 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη άχνη για να γίνει σαντιγύ.

Βάζουμε το banoffee στο ψυγείο για να σταθεί μια ώρα. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, προσθέτουμε την σαντιγύ και το ξύσμα σοκολάτας.

Σας εγγυόμαστε ότι αν ακολουθήσετε τα βήματα η επιτυχία θα είναι υπογεγραμμένη!

Για περισσότερες συνταγές δείτε στο Athensmagazine.gr.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share