Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι πιο τραγανές baby πατάτες στον φούρνο με σκόρδο και δενδρολίβανο!

Τέλειες!

8 Απριλίου 2019 08:36
Οι πιο τραγανές baby πατάτες στον φούρνο με σκόρδο και δενδρολίβανο!

Λατρεύετε τις πατάτες και θέλετε μια καινούρια και νόστιμη συνταγή που θα φτιάχνετε συνέχεια; Σας έχουμε την πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για τραγανές baby πατάτες στον φούρνο με σκόρδο και δενδρολίβανο που θα ξετρελαθείτε! Για όσους είναι μακαρονάδες: Σπαγγέτι με σκόρδο και μελιτζάνες!

Είναι ένα φαγητό που μπορείτε να το φτιάξετε ανά πάσα στιγμή καθώς , εκτός των άλλων, είναι και χορταστικό. Θα χρειαστείτε:

Υλικά

• 1 κιλό πατάτες baby
• 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 3 σκελίδες σκόρδου
    • 2 κουταλάκια αποξηραμένα δεντρολίβανο
    • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C . Πλένετε καλά τις πατάτες και στη συνέχεια τις βάζετε να βράσουν για 10 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε όσο καλύτερα μπορείτε. Τις τοποθετείτε σε ένα ταξί με τη σειρά και τη μία δίπλα στην άλλη.

Δείτε ακόμα: Η κορυφαία συνταγή για ελιόψωμο ολικής άλεσης!

Περιχύνετε πάνω τους το λάδι και στη συνέχεια το ψιλοκομμένο σκόρδο ,το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσπαθήστε τα υλικά να πάνε στα ανοίγματα που έχουν οι πατάτες από το βράσιμο για μεγαλύτερη νοστιμιά.

Ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Ρίχνετε έξτρα πιπέρι και αλάτι και σερβίρετε.

Διαβάστε ακόμα μία συνταγή: Εύκολες πατάτες φούρνου σαν τηγανητές! - Θα τις λατρέψεις!

Αγιορείτικοι πατατοκεφτέδες!

Όλοι αγαπάμε τις πατάτες και ειδικά όταν νηστεύουμε. Για αυτό και σας βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για Αγιορείτικους πατατοκεφτέδες! Αν σκέφτεσαι ότι θα είναι σαν τις πατατοκροκέτες που είναι λίγο βαρετές και αδιάφορες στην γεύση, ξέχνα το! Χαρτί και μολύβι γρήγορα για να σημειώσεις τα υλικά.

Η νηστεία θέλει καλοπέραση και για αυτό προσωπικά είναι η καλύτερη φάση για να δημιουργήσεις στην κουζίνα. Σήμερα θα σου δείξω πως να κάνεις την πανεύκολη αγιορείτικη συνταγή για πατατοκεφτέδες.

Είναι πεντανόστιμη, πλούσια σε γεύση και φυσικά το βασικό υλικό της είναι η πατάτα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 κιλό πατάτες
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ ελαιόλαδο
200γρ. τυρί σόγιας
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.σ χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
σπορέλαιο για το τηγάνινι

Να σας προτείνουμε: Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη αφράτη πίτα με κοτόπουλο και τυριά!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλύνε τις πατάτες και βάλτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν, στράγγιξε τες , ξεφλούδισε τες και είτε με το πιρούνι, είτε με το εξάρτημα που πολτοποιείς τις πατάτες, είτε στον μύλο του πουρέ, πολτοποίησε τις πατάτες. Στόχος είναι να γίνει σαν πουρές. Να μην έχει μεγάλα κομμάτια.

Στο μπολ που έκανες τις πατάτες πουρέ, ρίξε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Το τυρί σόγιας κόψτο και αυτό σε μικρά κομματάκια για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη η ζύμη σου. Εφόσον, τα ανακάτεψες όλα καλά, βάλε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να σφίξει. Μόλις περάσει μισή ώρα, βάλε σπορέλαιο σε ένα τηγάνι, δώσε στους πατατοκεφτέδες σου ό,τι σχήμα θέλεις, πέρνα τους από το αλεύρι και τηγάνισε τους μέχρι να ροδίσουν. Οι αγιορείτικοι πατατοκεφτέδες σου είναι έτοιμοι!

Εάν όμως κι εσύ λατρεύεις τις πατάτες, αλλά προτιμάς τις τηγανητές σου έχουμε μία πανεύκολη συνταγή!

Bonus Tips:
Αν δεν σου αρέσει το μοσχοκάρυδο ή ο μαϊντανός ή ο δυόσμος, θα μπορούσες να τα παραλείψεις, αν και δίνουν υπέροχο άρωμα και γεύση στο φαγητό. Μπορείς να παραλείψεις το σκόρδο, αν θες να σου βγουν πιο ελαφριοί οι κεφτέδες. Τέλος, αν δεν νηστεύεις και από γαλακτοκομικά μπορείς να βάλεις κανονική φέτα, αντί για σόγιας.

Για όσους θέλουν κάτι γλυκό: Αγιορείτικη συνταγή για τους πιο αφράτους λουκουμάδες!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Athensmagazine.gr.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share