Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με χουρμάδες και καρύδια έτοιμο σε 10 λεπτά!

Είναι φανταστικό!

22 Απριλίου 2019 10:30
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με χουρμάδες και καρύδια έτοιμο σε 10 λεπτά!

Ένα υπέροχο, υγιεινό και πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με χουρμάδες και καρύδια με επικάλυψη σοκολάτας χωρίς ψήσιμο. Η τέλεια συνταγή!

Μια πολύ εύκολη, με 2 κινήσεις συνταγή, για αρχάριους, για ένα τέλειο γλυκό, χωρίς γλουτένη, με μια φανταστική κολλώδη υφή και απίστευτη γεύση, που σίγουρα θα απολαύσετε από τη πρώτη μπουκιά.

Δείτε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση με χουρμάδες και καρύδια:
400 γρ. (2½ φλ.) χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια τους
150 γρ. (1½ φλ.) καρύδια
60 γρ. (1/2 φλ.) σκόνη κακάο
20 γρ. (2 κ.σ.) νιφάδες κακάο ή 1 κ.σ. σκόνη κακάο (προαιρετικά)
1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο [*]
1 πρέζα αλάτι

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

30 γρ. (1/4 φλ.) σκόνη κακάο
80 γρ. (1/4 φλ.) μέλι ή αγαύη σε σιρόπι
30 γρ. (2 κ.σ.) λάδι καρύδας, λιωμένο [*]
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Βάζετε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση, δηλαδή: τα καρύδια, τους χουρμάδες, το κακάο σε σκόνη, (τις νιφάδες κακάου προαιρετικά) το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι καρύδας και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως και γίνουν μια πηχτή μάζα.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20εκ. το οποίο έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος, (φροντίστε να εξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα) και ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού.

γλυκό ψυγείου

Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να φτιάξετε την επικάλυψη.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Τοποθετείτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την επικάλυψη, δηλαδή: το κακάο σε σκόνη, το μέλι ή σιρόπι αγαύης, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας.

Το ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σιλικόνης πάνω από το μείγμα βάσης. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Παράλληλα, σας έχουμε μία τέλεια συνταγή για τα πιο νόστιμα νηστίσιμα αμυγδαλωτά που θα σας ξετρελάνουν, καθώς επίσης και εύκολα και νόστιμα μπισκότα με ταχίνι νηστίσιμα!

Νηστίσιμες τηγανίτες για γευστικό πρωινό!

Με αυτές τις τηγανίτες θα συνεχίσετε την νηστεία και θα απολαύσετε ένα σούπερ πρωινό!

Υλικά

Αλέυρι 300 γρ τ

Νερό 270 ml χλιαρό

Κρεμμύδι ξερό

1 τεμ μεγάλο τριμμένο Άνηθο

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο

Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι γλυκού Αλάτι - πιπέρι

Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

undefined

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τριμμένο κρεμμύδι, τον άνηθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσάνια του, αλάτι,πιπέρι και σταδιακά το χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε έναν χυλό που να στέκεται (μην είναι πολύ αραιός). Ζ

εσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό μας.

Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και όταν είναι έτοιμη η κάθε τηγανίτα την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρονται ζεστές και τις απολαμβάνουμε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share