Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Υπέροχη σαλάτα με χταπόδι!

Εύκολη και απλή συνταγή...

10 Απριλίου 2019 13:47
Υπέροχη σαλάτα με χταπόδι!

Σαλάτα με χταπόδι μια υγιεινή πρόταση καθώς και ένα εξαιρετική επιλογή για την νηστεία!

Υλικά για 4 άτομα

600 γραμμάρια χταπόδι μόνο πλοκάμια

1 φύλλο δάφνης

2 κουταλιές ελαιόλαδο

300 γραμμάρια πράσινη σαλάτα

300 γραμμάρια κόκκινη λόλα

200 γραμμάρια baby ρόκα

200 γραμμάρια baby σπανάκι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για το dressing:

190 ml ελαιόλαδο

60 ml λεμόνι

1 κουταλιά μουστάρδα

1 κουταλιά μέλι

40 γραμμάρια αμύγδαλα λευκά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, τα αμύγδαλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Τοποθετείτε τα πλοκάμια του χταποδιού σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και την δάφνη και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει 1-1½ ώρα και όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε τα πλοκάμια του χταποδιού στην μέση κατά μήκος και μετά σε κομμάτια μήκους 2-3 εκατοστών και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περνάτε τα κομμένα πλοκάμια να πάρουν χρώμα και άρωμα. Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλες τις πρασινάδες κομμένες σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Περιχύνετε την σαλάτα με το dressing, προσθέτετε το χταπόδι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Λαχταριστοί λουκουμάδες με μήλο!

Τα γλυκά είναι μια απόλαυση, την οποία δε χρειάζεται κάποιος να στερηθεί λόγω Σαρακοστής. Πολλά, μάλιστα, από τα αγαπημένα μας εδέσματα έχουν μια νηστίσιμη εκδοχή, εξίσου νόστιμη και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά πιο υγιεινή.
Η αλήθεια είναι ότι αξίζει να δοκιμάστε αυτά τα λαχταριστά λουκουμαδάκια μήλου ακόμα και αν δεν νηστεύετε, καθώς η γεύση τους είναι αντιστρόφως ανάλογη με το χρόνο που θα χρειαστείτε για να τα ετοιμάσετε. Μάλιστα, αν δεν νηστεύετε τα γαλακτοκομικά, μπορείτε αντί για γάλα αμυγδάλου να χρησιμοποιήσετε κανονικό.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα λουκουμαδάκια μήλου είναι:

– 2-3 φλ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
– 1 φλ. (140 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
– ¼ φλ. ζάχαρη
– 1 κ.γ. αλάτι
– 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1/3 φλ. γάλα αμυγδάλου
– 1 αβγό
– 1 φλ. μήλο, ψιλοκομμένο
– ½ φλ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 100°C για να κρατάμε ζεστούς τους λουκουμάδες

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Ρίχνουμε στο μείγμα και το ψιλοκομμένο μήλο.

Με δύο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες από το μείγμα και τους βάζουμε έναν-έναν μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό ελαιόλαδο.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Μέχρι να ολοκληρώσουμε το τηγάνισμα με το υπόλοιπο μείγμα, κρατάμε τους έτοιμους λουκουμάδες ζεστούς στο φούρνο.

Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη και τους σερβίρουμε ζεστούς

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr

Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

Το υγρό κέικ σοκολάτας που θα θέλετε να το φάτε όλο μόνοι σας!

Διαβάστε περισσότερες Συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share